• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2017-11-15 19:09:43 följande:

    Förlåt, jag var lite otydlig. Med gamla svärmor menar jag förra detta men gammal är hon iofs också

    Vi separerade när min äldsta var halvåret.

    Min bekant föredrar en Husqvarna eller Singer


    Aha! Jag har en Husqvarna, den var definitivt inte dyr då jag fått den av min mamma och hon brukar inte ösa presenter över mig direkt ;)
  • Musetti
    kara84 skrev 2017-11-15 15:49:56 följande:

    Gud va duktig du är! Vad har du för symaskin?

    Är det ngn av er som känt av om magmusklerna åkt ihop? Har gått ner vikten men magen putar ut lite grann ändå.


    Min mage är platt men supermjuk, är nog inte så många muskler kvar därinne, hehe.

    Tappade 8 kg direkt efter förlossnigen men sen har vågen stått blick still på plus 5 kg. Iofs tror jag att brösten väger en del, särskilt på morgonen... Kommer inte i mina vanliga jeans än då lår och röv-volymen ökat lite men det är inget som stressar. Absolut ingen gym-person men aktiv i vardagen. Vill dock väldigt gärna komma igång med yogan igen, just nu är Ilse lite för plåstrig för att det ska funka.
  • Musetti

    Jag har en tid bokad för insättning av kopparspiral den 1 december men känner mig inte helt hundra. Har inte använt annat preventivmedel än kondom och säkra perioder de senaste 10 åren. Kan heller inte ta något med hormoner. Får se hur jag gör. Segt med kondom men vill ju absolut inte bli gravid igen nu. Ingen risk för tillfället iofs, har gjort ett försök men fick avbryta. Inte så att man har oceaner av tid heller.

  • Musetti

    Vi använder små tvättlappar av frotté som svärmor sytt som vi blöter i ljummet vatten och torkar med. Går åt ca tre åt gången. Tycker att det blir rent. Sen tvättar vi lapparna i maskinen (ja den är igång rätt ofta). Badar henne var tredje kväll, då använder vi en mild parfymfri tvål och lite olja.

  • Musetti
    Linnnn skrev 2017-11-20 14:53:05 följande:

    Den här bebisen är inte som storasystrarna. Inatt sov han sex timmar i sträck och vaknade när jag väckte honom för att byta blöja (ja, han bajsade utan att ens vakna själv). I åtminstone en vecka nu har han sovit minst fem timmar i sträck på natten. Mina bröst väcker mig efter fyra timmar, jag kollar vad klockan är, kollar så han andas och somnar om. Allt sovande leder till läckande bröst förstås. Jag har hittills sovit utan bh, men nu läcker ju båda brösten även när jag inte ammar. Hur gör ni? Har aldrig haft lyxproblemet med en bebis som sover bra tidigare...


    Jag har det exakt likadant, Ilse sover sex timmar i streck sedan flera veckor tillbaka. I början läckte brösten under natten så klart men det var ett bra tag sedan nu. Kroppen kanske anpassar produktionen till när den är efterfrågad? Är den så smart? Sedan är brösten sprängfulla och gör lite ont men det ordnar ju upp sig när hon börjar äta :)

    På dagen läcker de aldrig, men man blir ju ändå helt nedslabbad med mjölk. För att inte tala om kaskadkräkningarna, de har hon var tredje dag ungefär. Hon verkar inte bry sig nämnvärt, mest vi som måste byta lakan osv. Magen knorrar en del också.
  • Musetti
    FiaW skrev 2017-11-21 11:13:46 följande:

    Vi har halkat ur de små rutiner vi hade hunnit få på nätterna. Tidigare sov han 2-3 timmar i stöten och åt där emellan vilket gjorde att jag fick lite sömn också. Nu piper han så fort jag försöker lägga ner honom i sängen. Hur gör ni? Jag ger honom ett bröst, rapar honom, ger honom andra bröstet och försöker sen smyga ner honom i sängen, men så fort jag rör mig för att flytta honom vaknar han. Sen kommer han inte till ro utan det slutar med att jag får ta upp honom och amma mer och så går det runt så nästan hela natten. När han sen ligger vid bröstet så blir det en hel del hackande och gnällande, tror det kan va magen som spökar. Sen somnade han såklart som en liten gris igår på dagen eftersom han var så trött.

    Har ni nåt bra tips för att få de små till ro efter amning på natten?

    Jag provade att liggamma för första gången i natt och utöver att jag inte kunde sova pga att jag var livrädd att kväva honom så tycker jag det är svårt att veta hur mycket han får i sig.

    Kan det va nån utvecklingsfas? Skulle vilja hitta bra info om när och hur de olika faserna ser ut.


    Jag laddade just ner en app, ?The Wonder Weeks? där man kan följa utvecklingsfaserna dag för dag, verkar jättebra!

    Liggamma fick vi rekommenderat på BB, det gör vi på mornarna. Ibland vaknar hon vid 5 och vill äta men somnar sen om ganska snabbt, då är liggamningen toppen. Lätt att jag somnar oxå men vi bullar upp med amningskudden som skydd.

    Sin säng sover hon bara i på natten, hon somnar alltid i min famn och vi låter henne alltid sova minst 10 min innan vi lägger över henne där. På dagen sover hon bäst i bärsjalen eller i vagnen om jag är ute och går.

    Ilse reagerar bra på kontraster, vi har bla två barnböcker med svartvita bilder på djur som hon följer med bra i. Sen älskar hon sin hängmobil, ett mjukisdjur i form av en pingvin (bra kontrastfärger!) och speglar generellt ;)
  • Musetti
    Mischa skrev 2017-11-21 12:02:03 följande:

    Vi liggammar på natten och sen flyttar jag på mig så att jag inte ligger för nära. Men jag somnar aldrig när han ammar. Ibland bajsar han och då brukar jag få guppa honom på pilatesboll för att han ska somna om.


    Ja vad skulle vi göra utan pilatesbollen??? Guld värd särskilt på kvällen när hon är grinig, gärna i pappas famn. Bästa köpet förutom amningskudden.
  • Musetti
    FiaW skrev 2017-11-21 13:32:35 följande:

    Tack Musetti och Mischa!

    Jag ska prova att liggamma i natt igen och flytta mig ifrån honom efter.

    Hur använder ni er av pilatesbollen?


    Bara att sätta sig på bollen med benen lite i bredd och studsa upp och ner som en groda, med bebisen i famnen. Busenkelt och hon blir lugn på en sekund :)
  • Musetti

    Nu var jag visst lite snabb på tangenterna, självklart vaknade jag upp i en stor pöl kall bröstmjölk i morse. Suck.

    Annars har vi börjat sälja av våra möbler lite smått här. Lämnar lägenheten om ca en månad. Kommer bo hos sambons föräldrar (de bor i Loire-dalen) i några veckor över jul och nyår sen går flyttlasset till Stockholm. Inte så jättepepp just nu när jag läser att det är snöstorm just nu...

    Hur ska ni fira jul?

  • Musetti
    erijon skrev 2017-11-25 14:43:42 följande:

    Ja detta vet jag, många blandar ihop mjölkproteinallergi med laktosintolerans. Men eftersom jag har ett barn som haft mjölkallergi vet jag skillnaden. Men jag menade bara att det inte finns något samband alls. LitenBlomma skrev om sin äldsta som gick över till laktosfritt efter sin mjölkallergi.. därav att jag undrade.

    Upplever ni att era barn sover mindre och äter oftare hemma? Alltså när man inte gör något? Så är det här. Varannan timma äter han just nu, gjort ca en vecka. Sover lite då och då mellan målen, mycket vaken och bara är nöjd. Är vi iväg med bilen eller vagnen eller både och, typ igår och idag, vart på köpcentrum. Då sover han MINSt tre timmar innan han vaknar, äter massor, somnar om. Skulle han vakna, vilket typ ALDRIG hänt (helt otroligt!?) så är han glad och vaken wn kort, kort stund innan han somnar om igen. Igår gick det fyra timmar nästan och då väckte Jag för mat då bröstet höll på att explodera.


    Precis så har vi det. När vi är ute och knatar med vagnen eller i sjalen så sover hon lätt 3 timmar. När vi är hemma rör det sig om max 15 min, och då ska det vara på mig. Tyvärr vaknar hon om vi går in i någon affär (för varmt kanske?) så det blir inte mkt praktiskt gjort.
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här