• FiaW

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Det är tänkt att kusinen och jag ska på spa i mars. Det är ett tag till men jag funderar redan på det där med pumpad bröstmjölk.. :) som det är nu är det bara bröstet och mat som får honom lugn. Utan det är han väldigt svår-tröstad. Jag är också lite orolig att jag inte ska få ut så mycket mjölk om jag pumpar. Sen har sköterskan på bvc skrämt upp mig lite och sagt att vissa bäbisar inte vill ta bröstet längre när de väl fått smaka på flaska. Hoppas inte det är så för oss.

    Härligt att gå och shoppa på presentkort erijon!

    Låter ju som en bra kudde Trolltrio!

    Ja jag hoppas det Mischa. Problemet är att han liksom trillar in mot mig om han ligger på yttersidan och jag ligger i mitten av sängen där det är mjukare. När vi ammar andra bröstet har vi inte riktigt samma problem. Sen är han en mästare på att åla sig mot mig. Jag flyttar bakåt och han ålar efter. Haha!

    Kul att ni hade en lyckad namngivning LitenBlomma, vi har fortfarande inte bestämt om det blir namngivning eller dop.

  • FiaW

    Tack för svar! :)

    Alltså jag vet inte hur jag ska göra nu. Nu när jag börjat liggamma har det blivit så att han vaknar en gång i timmen för att äta, men han äter bara max 5 min sen somnar han igen för att vakna en timme senare och äta i 5 min och så håller vi på så. Jag somnar när han äter så jag kan inte hålla honom vaken heller. När jag sen vaknar sover bägge mina händer och ryggen värker eftersom jag legat så stilla, jag vågar inte röra mig för då vaknar han. Känner inte heller att jag hittar nåt bra sätt att ligga på under själva amningen, ryggen värker då också. Jag kan inte heller flytta honom eller mig utan att han gnäller, vaknar och ålar sig tillbaka tätt intill mig.

    Nu funderar jag på att sätta mig upp och amma igen, så att jag kan hålla mig vaken och hjälpa honom att äta mer när han väl äter, och sen försöka hasa ner oss till liggläge. Suck, vet inte riktigt hur jag ska göra. Längtar efter att få sträcka på och röra mig. Hjälp :/

  • FiaW
    LitenBlomma skrev 2017-11-27 22:53:26 följande:

    Imorgon flyttar vår lilla Nisse in. Jag är så förväntansfull!!


    Så mysigt! :)
  • FiaW

    Här är det också vid tre månader som de får första sprutan. Ser inte fram emot det, vill inte att liten ska bli dålig. Håller tummarna för att han klarar sig :)

    Jag får inte heller ihop det med pyssel och fix som jag skulle vilja tyvärr. Det brukar bli en aktivitet per dag. Lång promenad, tvättberg eller plocka undan tex. Lillen vill gärna ligga vid bröstet största delen av tiden när jag är hemma och vi använder BabyBjörn istället för sjal så vi kan tyvärr inte amma i den, vilket låter oerhört smidigt LitenBlomma :)

    Musetti: Jag känner igen det där. Har ont i nacke och skuldror och det värsta är att mina händer somnar hela tiden. Amningskudden avlastar mig en del men det hade varit MAGISKT med en skön massage nu..

  • FiaW

    Vilken sötnos erijon, han ser ut att ha det så mysigt!

    Tack för tipset Linnnn, ska försöka få in det yogapasset vid tillfälle :)

    BFoktober2017: vi har fått låna BabyBjörnen och jag kan inte hitta nånstans om den heter nåt mer än så. Jag tror den är typ 12 år gammal och funkar bra för oss. Lätt att ta av och på.

    Jag har bara provat sjalen med gossen sittandes upprätt. Kanske därför han inte funnit lugnet, han kanske inte trivs i den ställningen. Ska kanske prova att lägga ner honom i den istället, så han kommer till bröstet och kan amma om han vill.

  • FiaW
    Musetti skrev 2017-12-02 10:09:15 följande:

    Igår var vi hos BM för rehabilitering av min bäckenbottenmuskulatur (det gör alla här) och fick Ilse vägd och mätt - 4,1 kg tung och 55 cm lång. Inser att hon är så stor nu som vissa av era bebisar var när de föddes, och hon är 6,5 vecka! Men hon följer kurvan :)

    Sen tog vi en liten shoppingtur med henne i sjalen. Då hon är en liten kräkis kom jag på att vi behöver bunkra upp med flera outfits till jul. Och nya vantar!


    Så mysigt det ser ut :)
  • FiaW

    Jag hade också rött av och till i avslaget ganska länge och nu är det vitt med lite brun touch. Jag hoppas det slutar snart, är ju 7,5 vecka sen FL nu..

    Samma för mig erijon. Mitt högra bröst håller på att sprängas efter nån timme men det vänstra klarar sig mkt längre. För mig tror jag att det är att jag håller igång amningen lite extra på ?superbröstet?, det är så lätt att göra honom nöjd då, och då produceras det ju mer där hela tiden. Det blir en cirkel, höger är spänt och jag ger honom det först så jag inte ska åka på mjölkstockning. Så fylls det på mer och mer.

    Har du lust att lägga in receptet på dina gluten- och laktosfria lussebullar LitenBlomma? Letar efter ett gott recept :)

  • FiaW
    erijon skrev 2017-12-07 09:29:05 följande:

    Är det inte farligt för så små att få feber? Får man ge alvedon?

    Edvin hade 37,6 igår när vi hade duschat och han legat på skötbordet ett tag i det ångande badrummet.. blev riktigt orolig även om det inte är FEBER så är det ju ändå lite förhöjt. Men ca en timma senare hade han 37,0. Natten var bra.

    Imorse 37,3. Är räds att något skit är på gång. Upplever honom inte slöare än vanligt eller så! Bara just imorse vid 7ville han inte riktigt ta tag och äta (liggammade) utan gnällde och hade sig. Verkade ha ont i magen. Sen gav jag lite vid 8.40, då han var gnällig. Men han åt bara litegrann.. kanske inte alla konstigt. Han kanske åt bra vid 7. Jag halvsov så jag vet helt ärligt inte!

    Får vänta och se några måltider till. Kissar gör han iallafall! Nu ligher han nöjd i babygymmet och smaskar med hela näven i munnen haha!


    Jag vet bara att de sa på bvc att barnet kan ha upp till 38 grader utan att det är nån fara. Man ska också titta efter är att de kissar, bajsar och vill äta/har aptit. Så jag hade nog kollat några matningar till, men ring och rådgör om du är orolig.
  • FiaW

    Jobbigt med mjölkstockning. Jag är också lite orolig för det, har fått pumpa två gånger nu på morgonen/förmiddagen plus amningen för att försöka hindra det, men tycker att brösten fyller på sig väldigt fort igen och det värker lite smått.

    Vad tror ni? Kan det vara andra utvecklingssprånget här? Lillen sover mycket mer, är mer gnällig, äter mindre men vill ligga vid bröstet ofta. Han är bara nöjd korta stunder och ville inte somna i sin egna säng igår. Provade olika varianter men fick inte honom till ro förrän han fick liggamma en stund och somna så, då kunde jag lyfta över honom till sängen. Eller kan det vara att han har en förkylning i kroppen även fast det inte märks som snuva och att det gör honom gnällig? Han är 8 veckor och 1 dag idag.

  • FiaW
    Linnnn skrev 2017-12-13 12:04:22 följande:

    Idag har liten bara vaknat till för att äta och sen somnat om igen. Imorse hann jag iaf byta blöja och han pratade lite, men sen har han nästan bara sovit. Jag hade feber i lördags och nu är ena storasyrran hemma med ont i halsen och huvudet. Jag tycker inte han verkar varmare än vanligt, men blir ändå lite orolig. Han blir 8 v imorgon. Har era haft såna här sovdagar?


    Lillen här har haft ett par såna dagar, senast i helgen. Jag funderar på om det är utvecklingsfas eller förkylning, men våra småttingar är ju hyfsat jämngamla så det kanske är fas två då :) Lillkillen blev åtta veckor i lördags.
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här