• Äldre 23 Oct 09:40
    921144 visningar
    1530 svar
    1530
    921144

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2017-10-22 20:42:07 följande:

    Charlie hade också en varannan dag variant, sova vs vaken och äta. Sen sov han 3 nätter och så började smärtan i högra bröstet igen, jag har känt mig sjuk och febrig i flera dagar.

    Han är 5v imorgon och sover mest med små korta vakenperioder. Fått lite mer ögonkontakt och några leenden. Han är starkare i nacken. Avskyr att ligga själv, vill bara ha närhet. Sjalen funkar, tack och lov, annars hade jag aldrig fått nåt gjort.

    Avslaget är i stort sett slut men vågar inte sluta med binda. Ibland kommer det en skvätt, oftast när jag fött på mig lite mer. Jag duschar varje dag och har gjort det sen han föddes, ska bli skönt när avslaget är över helt. Svettningarna på natten har minskat.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Allting är precis likadant här.. fast Edvin är 4 veckor imorgon. Han verkar precis gått in i första utvecklingsfasen.

    Mity avslag försvann efter 2-2,5 veckor efter förlossningen. Använt trosskydd sedan dess. För vissa daga, ibland så kommer det lite färgade flytningar.

    Verkar ha fått svampinfektion i brösten också.. så nu ska jag köpa diflucan.. hoppas på förbättring!????
  • Äldre 23 Oct 11:05
    LitenBlomma skrev 2017-10-23 10:42:09 följande:

    Precis vad jag satt och googlade igår kväll. Om det sticker och bränner i brösten och vårtan är det svamp/torsk då?


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Ja jag har förstått det så.. för mig bränner/ilar/strålar det i HELA bröstet. Alltså inuti, framförallt efter amning och lite mellan amningarna. Bvc trodde på svamp. Har ju sprickor/sår som inge läker heller...

    Åt ju massor av antibiotika också, vimlet ofta ger svamp.. så hoppas det hjälper nu så jag kan amma utan smärta! Så frustrerande att inget bara kan flyta på.

    Prata med dig Bvc. Fått mycostatin utskrivet åt Edvin då jah upptäckt en liten vit beläggning långt in på tungan som då förmodligen är torsk. Inte konstigt mina besvär inte går över med daktarsalvan om Edvin har svamp i munnen.. då återkommer det ju hela tiden! Trodde Bvc hade bättre koll. Fick liksom föreslå behandling av honom själv litegrann.
  • Äldre 24 Oct 09:04
    Musetti skrev 2017-10-24 08:30:48 följande:

    Är det någon som har tips på hur man rapar bebisen på ett hyfsat snabbt/ enkelt sätt??? Ilse ammar ganska våldsamt och får då svårt att andas samtidigt och hon sätter i halsen. Låter fruktansvärt och hon skriker. Klassikern att lägga upp på axeln funkar en gång av tio bara.


    Har exakt samma problem. Både med hur Edvin äter och att rapa honom. Men vi har hittat en metod som funkar iallafall 7 av 10 gånger! Vi sätter Edvin upprätt i knäet, (håller under armarna) gungar (hoppar fast väldigt försiktigt ) upp och ned ett par gånger. Kommer inte tappen då, kan krävas ett par skutt ibland, så kommer den oftast påväg upp på axeln! Testa om ni inte gjort det. :)
  • Äldre 24 Oct 18:36
    Musetti skrev 2017-10-24 15:40:28 följande:

    Stort tack för tips erijon och LitenBlomma!!! Provade just att grodhoppa i knät och det fungerade fint efter några skutt :) Sittamma är ingen favvo än men det kanske kommer. Vi får helt enkelt testa lite olika positioner när hon inte redan inte har full panik.


    Härligt att det funkade! Det är ofta en rap som behövs här om Edvin gråter när han ätit klart. Så skönt att kunna lösa det då! :)

    Sittamma? Vad/hur menar ni då?
  • Äldre 24 Oct 19:29
    LitenBlomma skrev 2017-10-24 19:18:26 följande:
    Barnet sitter upp i knät och ammar. Prova själv att ligga ner vs sitta upp och dricka
    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Hur får man till det då..?! Skulle gärna prova!
  • Äldre 27 Oct 07:58
    Linnnn skrev 2017-10-27 07:53:51 följande:

    Mannen måste jobba, bebis har haft bajsrace två nätter i rad och yngsta dottern fick magsjuka inatt... Ibland är det jobbigare att ha barn än annars...


    Fy vilken jobbig sits! Hoppas det går så smidigt det kan för dig/er. Riktigt jobbigt med magsjuka, helammar du bebis? Isåfall vill iallafall många hävda att bebis är i princip immun mot magsjuka.

    Hoppas du slipper den också, för det kan inte vara lätt att ta hand om barn eller bebis med magsjuka.
  • Äldre 27 Oct 10:10

    Var ju och odlade på såren på mina bröstvårtor i måndags/tisdags.

    Fick nu svar att det är stafylokocker. Så antibiotika i 7 dagar IGEN! Har fasen haft ett uppehåll på 1,5 vecka typ utan någon kur nu sedan förlossningen.

    Började ju där pga lång vattenavgång. Sen under snittet då man upptäckte infektion i livmodern. Båda intravenöst. Sedan infektion i snittet. Åt halv kur hemma. Sen inlagd med intravenöst. Åkte hem med TVÅ olika kurer i 7 och 5 dagar. Nu ska jag påbörja nästa, fast för brösten.. finna det liksom ingen gräns för vad en människa ska behöva dra på sig? Blir så matt på allting.

    Iochmed denna kur som jag förmodligen påbörjar idag då, så kommer väl svampen tillbaka pga den. Det är tillochmed ganska vanligt.. sa jag att jag börjar tröttna nu?

    Bvc besök idah iallafall. Hoppas vår lilla knos som igår blev en månad växer bra! Ska bli väldigt spännande!

    Har ni några söta smeknamn på era bebisar? Vi kallar Edvin "knos" har gjort sedan han föddes.. så vi glömmer hans riktiga namn ibland haha.

  • Äldre 27 Oct 12:22
    Linnnn skrev 2017-10-27 10:42:03 följande:
    Nej fy så jobbigt! Blir lätt en ond cirkel när man behöver antibiotika. Håller verkligen tummarna för att det blir bra nu!

    Vi har ju inte riktigt enats om namn än och när det gäller smeknamn är det lite ovant med en kille efter två tjejer. Har kommit på mig själv med att kalla honom gumman
    Ja. Så jäkla surt!!

    Svårt med namn faktiskt. Edvin är ett släktnamn på pappans sida. Både bebis farfar (mellannamn ) heter det och gammelfarfar hade det som första namn. Sen fick han pappas tilltalsnamn i mellannamn :) väldigt gulligt. Pappan som valde Edvin men jag behövde inte säga emot eftersom jag gillar det :).

    Hihi vad sött! Vi har ju tillsammans tre killar så "gubben" är ju stående här
  • Äldre 27 Oct 18:40
    LitenBlomma skrev 2017-10-27 14:27:13 följande:

    Erijon: Nämen herregud din stackare, nu måste det vara slut på elände för din del!


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Ja det hoppas jag verkligen. Blir så ledsen att aldrig bara få njuta av att ha blivit tvåbarnsmamma. Få njuta fullt ut av lilla bebis, alltid ska något jobbigt hänga över en.

    Bvcbesöket idag gick kanon som vanligt. Edvin väger 4700g och är 56cm lång. Ökning på 420g sedan förra veckan! Han bara går rakt uppåt på kurvan, han följer liksom ingen befintlig kurva än av den anledningen. Dvs VÄRT att fortsätta kämpa med amningen, han får ju uppenbarligen massor av näring och växer kanon på min mjölk! Det känns verkligen bra. :)
  • Äldre 27 Oct 18:59
    LitenBlomma skrev 2017-10-27 18:48:14 följande:
    Du har grädde boobisarna
    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Ja tydligen! Något som funkar som det ska. Behövs för att finna lite glädje :)

    Vår lilla plutt ligger i sin babysitter och har vart böjd i många rimmar (sovit mycket) men nyligen ätit massor, verkligen tömt båda brösten. Då märker vi att han gör sig redo för natten. :) gör era också så? Äter mer/oftare inför natten?
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här