• FiaW

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Har föräldrar, svärmor och liten kvar att köpa till, får bli en tur in till stan på fredag.

    Gossen är 9 veckor och 4 dagar och idag var vi på bvc. Nu har blivit 63cm lång och väger 4580gr.

    Sen i söndags har han blivit strulig med amningen. Smaskar, släpper taget, gnäller och sprattlar. Jag vet inte om det är för att mjölken kan ha sinat, jag var otroligt stressad och pressad förra veckan, eller om han är i en fas. Hoppas i alla fall att det är övergående, det är väldigt frustrerande. Det oroar mig om mjölken skulle ha sinat.. Samtidigt är han jätte-mammig och vill va hos mig största delen av tiden annars vrålar han. Han vill också ligga långa stunder vid brösten och bara mys-snutta utan att äta, och efter en stund somnar han. Känns skönt dock att han växer och ökar i vikt hela tiden. Då får jag ju försöka lita på att han får det han behöver.

    På kvällarna lägger vi oss alla tillsammans vid 22-23 och då sover han ca 4 timmar, sen vaknar han en gång i timmen tills vi går upp ca 09. På dagarna har vi inte fått till nån rutin. Är vi ute och går eller kör bil sover gossen som en stock under hela tiden, men är vi hemma väcker han sig själv så fort jag försöker lägga ner honom. Han får alltså väldigt lite sömn de dagar vi inte hittar på nåt. Hur ser era rutiner ut för småttingarnas vila/sömn dagtid?

  • FiaW

    Skönt att du tycker det LitenBlomma, hoppas verkligen det är så! Sitter du med honom tills han vaknar av sig själv då?

    Spännande att det äntligen är dags för er att flytta Musetti. Låter ju toppen med lägenheten :)

  • FiaW

    Tack för svar alla! Låter ju som det är en fas då.

    Ja det gäller att njuta nu LitenBlomma, jag älskar den här tiden. Är första barnet så visste inte vad jag hade att vänta men det är ju ljuvligt :)

    Jag antar att vi får vänta lite till innan vi försöker få sovrutiner på dagen. Han vill bara somna/sova hos mig som det är nu, om vi som sagt inte kör vagn eller åker bil.

    Det där med fler barn eller ej.. jag vet inte om jag vill ha fler barn, jag hade en ganska jobbig upplevelse av förlossningen och vi är runt 40 år bägge två så det är inte alls säkert det går. Sen blir man ju inte piggare med åren, haha!

    Jag inbillar mig att det skulle bli jättemycket jobbigare med ett barn till. Vad säger ni som har minst två (eller tex 6st ;))? Är det mycket jobbigare eller är det så underbart att det utan tvekan är värt det extra jobb det innebär? Vad är fördelarna och nackdelarna med ett respektive två barn? :)

  • FiaW

    Gott nytt år alla!

    Skönt att det gick från att du tyckte folk med fler än ett barn var galna till att ni skaffade sammanlagt sex stycken LitenBlomma, haha härligt!

    Vår nyår var lugn och skön, vi var hemma och hade mina föräldrar här. Vid tolvslaget kikade vi på raketer från fönstret på ovanvåningen. Vi funderade ett tag på att följa med de andra ner till byns stora fyrverkeri men är glada att vi stannade hemma :)

    Vi ammar och jag hoppas vi kan fortsätta med det länge, jag vill helst inte ge ersättning. Jag har ingen erfarenhet av det, varken positiv eller negativ, det är bara min egen känsla.

  • FiaW

    Hoppas ni haft det bra under jul-, nyårs- och trettonhelgen :)

    Ni som använder napp till era små, hur ofta låter ni dem ha den? Har ni nån begränsning? Jag funderar på om det är viktigt redan nu att försöka införa rutiner på när nappen används eller om det blir viktigt först längre fram. Målet för oss är nog vid sömn och som tröst men ibland är det så bra mot gnäll också...

    Sen undrar jag om det är någon mer än jag som är yr och lätt illamående ibland? Min syn har också blivit sämre. Mitt kommer framförallt på eftermiddag/kväll. Jag funderar på om jag dricker för lite vatten, är spänd i nackmusklerna eller om det är hormoner som spökar. Synen var sämre under graviditeten också men blev bättre efter förlossningen, fram tills nu. Känner mig också väldigt spänd i nacken, men det är nog yrseln som är jobbigast.

  • FiaW

    Linnnn: Har för mig att jag hade 130 senast så det ska ju va bra. Tror nästan det är hormonerna som far upp och ner, hoppas de stabiliserar sig snart.

    Jag har inte lyckats bli av med det sötsug jag fick under graviditeten. Vanligtvis har jag ganska bra karaktär, men den är som bortblåst :( jag har inte lyckats gå ner så mycket som jag vill och jag har fortfarande en hel del vätska i kroppen. Tar ganska långa promenader flera gånger i veckan men det verkar inte hjälpa..

    Jobbigt med magen LitenBlomma, hoppas verkligen det ger med sig snart!

  • FiaW

    Haha Musetti, älskar ordet kompensationsglufsar :D

    Tack Linnnn, jag ska försöka att inte störa mig på vikten. Det är ju som du säger inte länge sen vi fick barn :)

  • FiaW

    Angående babysim så började vi förra veckan men bestämde oss efter första gången att vänta till nästa start i vecka 12. Dels är det så att vår lille kille har problem med sitt ena öga och läkaren tycker att vi bör vänta ytterligare några veckor, men dels skulle jag vilja att gossen blir lite stabilare i nacken. Han håller upp huvudet själv men är lite vinglig och det gör det lite krångligare. De andra bebisarna var ganska mycket äldre, 4,5 månad och 6 månader, och i vecka 12 är lillkillen 5 månader :)

    Vi använde engångs-badblöja. Ett stabilt huvud på bebisen underlättar också i duschen ;)

    Vad gäller preventivmedel är jag fortfarande osäker. Vill som sagt inte ha hormoner och tror inte jag vill prova kopparspiral heller. Hur funkar det med pessar, någon som vet? Är det ett alternativ? Annars kommer vi nog att satsa på p-dator och blir det barn så blir det (även om jag också är sjukt osugen på en graviditet till just nu..).

  • FiaW

    Hej! Hoppas ni har en härlig lördag! :)

    Här har vi kommit in i en lite jobbig rytm. Lillen sover gott det första sovpasset, brukar bli ca 4-5 timmar ungefär. Sen efter amningen sover han oroligt resten av natten, kanske bara 1-2 timmar sammanhängande. Resten av tiden stånkar och vrider han på sig. Jag pluggar in nappen, han spottar ut den och stånkar vidare. Så håller vi på tills jag inte orkar mer och plockar upp honom för amning. När han ätit lite somnar han så gott i mina armar, jag rapar honom och lägger honom till andra bröstet. Han äter lite där också, somnar och när jag lägger tillbaka honom börjar stånkandet igen. Är det närheten han saknar? Vi vill ändå vänja honom vid att sova i egen säng om det går. Eller om det är att han somnar och inte äter så mycket som han skulle behöva och därför blir hungrig nästan direkt igen. Sen på dagen kan han lätt sova 2-3 timmar om vi är iväg med vagn eller bil. Ska jag väcka honom ur den sömnen?

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här