• Äldre 30 Dec 07:40
    921210 visningar
    1530 svar
    1530
    921210

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Hoppas det är bättre med gossen nu FiaW! Jag har inga bra tandtrix, ingen av mina barn har haft några direkta problem. Här har fyra tänder tittat ut på samma gång och J gnager lyckligt på majskolvar och hårda äpplen.

    Vi firade också jul i Stockholm för första gången någonsin. Blev pulkaåkning två av dagarna

  • Äldre 3 Jan 08:55

    J fick ärva ett kök av sin kusin nu i jul, så här är det också mycket matlagning. Tålamodet med böcker är mindre nu, han är inte stilla annat än då han är väldigt trött... Låter kämpigt med plugget Litenblomma, men det brukar det ofta bli i slutet av kurser. När jag pluggade låg sista tentorna alltid före jul, så fick jag skönt jullov sen. Bara tanken på att ha en katt som jag skulle behöva släppa ut kl 5 varje morgon gör mig alldeles matt, men det är förstås mysigt också Och det kanske finns morgontrötta varianter...

  • Äldre 6 Jan 09:44

    Skönt att det gick bra Litenblomma! Bra med tips J fick en gitarr i julklapp som han älskar. Han kan två ord: mamma och tack. Tack säger han hela tiden. Då han vill ha något, får något eller snor något från syrrorna. Han låter massa, men inga fler riktiga ord. Har sökt fsk till våren, men har inte fått något besked än. Spännande att höra hur det går för er med fsk-start Musetti. Jag oroar mig nog mest för att få ihop vardagen när båda jobbar.

  • Äldre 9 Jan 09:54

    Hur har det gått med fsk-start erijon? Jag tyckte det var jobbigast med första barnet och mannen fick ta de flesta dagarna Har inte riktigt börjat tänka på det än den här gången.

    Hoppas flygresan går bra Musetti!

    Igår sa J både pappa och titta flera gånger, kanske talet är på väg att släppa lite.

    Försöker boka en resa, men märker att det mesta är anpassat för två vuxna och två barn. Känns trist att inte bo tillsammans och inte helt lätt att anpassa aktiviteter när åldersspannet är så stort. Och då har vi bara tre barn...

  • Äldre 13 Jan 07:32

    Vad skönt att det går så bra erijon! Du har ju rätt i att jobb, skola och fsk är det vanliga och jag skulle ju inte vilja vara hemma för alltid. Fast jag tror inte att jag någonsin skulle jobba heltid igen om jag kan välja Kommer garanterat att gråta en skvätt jag med.

  • Äldre 21 Jan 21:06

    Vad kul att han går Litenblomma!

    Hur har det gått med jobb och fsk-start Musetti?

    Skönt med en lättsam period FiaW! Här känns det som att det blivit bättre bara senaste dagarna. Har haft en ganska lång period med frustration då J blivit arg både över saker han inte får och inte klarar. Tur att utbrotten går över snabbt J har två tänder nere och fyra uppe och det verkar inte vara några fler på väg just nu.

  • Äldre 22 Jan 10:50

    Oj, oj. Idag hade J hunnit halvvägs upp i syrrans våningssäng när jag fick syn på honom. Det är en riktigt hög variant med stege.

  • Äldre 27 Jan 08:04

    Åh grattis FiaW! Så roligt! Fast jag vet att det inte blir fler barn kan jag inte låta bli att sakna den där gravidmagen lite Fast inte alla de jobbiga grejerna...

    Mina graviditeter har varit ganska lika, med ungefär samma kroppsliga symtom oavsett kön på bebis. Håller tummarna för att det går fint! Roligt för er lille gosse att få ett syskon!

  • Äldre 30 Jan 07:02

    Skönt att läsa att inskolningen går bra för alla! Låter som att ni haft tur med fsk Musetti. Inte som kommunernas nybyggen med plats för väldigt många barn. Har sökt plats från april, men inte fått besked än. Inser att det börjar närma sig nu...

    Spännande att ni också börjat tänka på syskon Musetti.

  • Äldre 31 Jan 14:55

    Idag är första dagen som jag försöker få J att bara sova en gång på dagen. Förmiddagen gick bra, men nu har han sovit i mer än tre timmar och jag måste väcka honom

  • Äldre 1 Feb 13:48

    Ja, jag har för det mesta bara låtit J sova då han varit trött, men han hade svårt att somna på kvällarna i några dagar, så då provade jag att väcka honom vid kl 15. Det fungerade bra, men nackdelen blir att det är hopplöst att hinna göra något med en plutt som sover två timmar på förmiddagen och sen behöver sova igen runt kl 14 Får se till att aktivera honom på förmiddagen, så verkar det gå bra att sova efter lunch. Nu har han tyvärr blivit sjuk, så nu blir det som det blir... Båda syrrorna har varit förkylda i omgångar.

    J har förresten inte heller natt så länge. Somnar mellan 20.30 och 21 och vaknar oftast då syrrorna går upp kl 7.

  • Äldre 5 Feb 20:30

    Igår sov J första passet redan kl 9, men idag var han vaken till 11.30. Tror det kommer ta ett tag innan vi landar i ett pass varje dag här också FiaW. Ibland är han helt enkelt för trött.

  • Äldre 7 Feb 22:19

    Har fått plats på fsk 1/4. Har fått besked att vi får plats på den närmaste fsk fr o m aug, men det känns bra att prova den här. Fungerar det bra med hämtning/lämning, J trivs och vi får en bra känsla får han väl gå kvar och annars byter vi till hösten. Kan inte fatta att det snart är dags att lämna bort min lilla plutt. Väldigt dubbla känslor.

  • Äldre 8 Feb 08:52

    Hur går det för er med barn på fsk? Mina stora barn turas om att vara sjuka. Har haft flera dagar då nära hälften av barnen i klassen varit sjuka, så det här året har börjat med samma sjukstuga som förra året. Hoppas det vänder snart.

  • Äldre 11 Feb 21:20

    Vad skönt Musetti!

    Hur gick det hos frisören? Blev frisyren bra och satt hon stilla?

  • Äldre 18 Feb 07:26

    Vad ledsamt FiaW. Även om man vet att det kan hända har man ju i tankarna väldigt snabbt drömmar och planer för hur det ska bli. Dessutom blir det ju en fysisk sorg när det känns så tydligt i kroppen.

  • Äldre 18 Feb 07:29

    Imponerad av frisören Musetti Med första barnet tänkte jag att jag skulle sova så skönt när jag t ex var borta på kurs, men det blev alltid tvärt om...

  • Äldre 21 Feb 12:58

    Wow vad mycket hår era barn har! Uppe på skallen tycker jag knappt att det verkar växa alls och det är rätt tunt. Bak i nacken finns det lite mer, men det är väldigt lockigt så det hänger inte ner. Når till axlarna när det är blött.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här