• Äldre 13 Dec 17:44
    921661 visningar
    1530 svar
    1530
    921661

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2017-12-13 16:41:24 följande:

    Lyxigt!!

    Hur gör du med brösten? Har de vänt sig eller pumpar du?

    Ammar alla här? Inte sett något skrivet om flaska.


    Nej jag pumpar bara om jag behöver vara hemifrån mer än 1 timme, som i måndags när jag tog med svägerskan på luciakonsert i Notre-Dame. Mysigt!

    Dagen efter jag pumpat är brösten alltid stenhårda och gör ont, så jag drar mig lite för det. Det är lite olika under natten, nu är jag inne i en period med läckande och lite ömmande bröst men det är inte alltid så. På dagen äter hon nästan konstant när hon inte sover eller nacktränar. Eller dansar i famnen på sin pappa, haha.
  • Äldre 13 Dec 17:50
    LitenBlomma skrev 2017-12-13 16:39:35 följande:

    Charlie gick mot strömmen och klarade sig undan feber efter vaccinationen. 1/6.

    Han är 3 månader den 18:e. Bara 1 månad kvar till smaksensationer. Jag har kikat runt på återbrukbara klämpåsar, s.k. klämmisar. Det verkar smidigt. Är det något ni provat?


    Då är Charlie exakt en månad äldre än Ilse!

    Vi har förresten gasspis så jag vågar tyvärr inte laga mat med Ilse i bärsjalen, så det blir ofta macka eller gröt till lunch. Till middagen får sambon roa henne då han bara kan laga två rätter- crêpes och quiche. Gott så klart men det blir lite tjatigt i längden.
  • Äldre 18 Dec 19:02
    Linnnn skrev 2017-12-18 16:46:34 följande:

    Jag har fortfarande kvar min hormonrand på magen. Hur har ni det?


    Jepp, den är kvar. Kan ta uppåt 9 mån innan den försvinner läste jag.

    Angående blöjor förresten så varvar vi tvättbara i Lycra och ett märke som heter Naty (svenska ekologiska). Funkar toppen! Man tvättar ju ändå så ofta.
  • Äldre 19 Dec 13:19
    Linnnn skrev 2017-12-19 11:46:40 följande:

    Hade helt glömt att randen kan vara kvar så länge. Bra att veta. Och usch för att få tillbaka mensen. Har nästan förträngt att den kan komma nu snart...

    Idag blir liten två månader och jag har varit på efterkontroll. Det var ytterligare en ny bm vilket var väldigt trist. Allt såg iaf bra ut, men jag glömde fråga det här med träning och om man t ex får gå på gymmet nu. Känns lite sorgligt att det verkligen är sista gången på mvc nu. Undrar om jag någonsin kommer att känna mig färdig med barn, graviditet och förlossningar. Avundas de som känner det. Min hjärna är ju helt klar med att det inte ska bli fler barn (det här var ju en oplanerad bonus), men min kropp är inte överens. Hur känner ni?


    Vi har ju bara börjat. Ilse är första barnet och jag är 36 år, så tyvärr kan jag ju inte gå och drälla alltför länge om vi vill ha en tvåa. Min BM rekommenderade ändå att vi väntar ett år, och jag är sjukt osugen på att bli gravid inom den närmsta tiden.
  • Äldre 19 Dec 18:47
    LitenBlomma skrev 2017-12-19 17:39:59 följande:

    Beställt hem ett paket Naty för att testa.


    Aahh, men de tvättbara heter Hamac (ett franskt märke), Naty är de vanliga vi använder. Visste inte att Naty också har tvättbara, hoppas de är bra de med!
  • Äldre 19 Dec 18:49
    Musetti skrev 2017-12-19 18:47:53 följande:

    Aahh, men de tvättbara heter Hamac (ett franskt märke), Naty är de vanliga vi använder. Visste inte att Naty också har tvättbara, hoppas de är bra de med!


    Ser att jag var lite oklar i mitt förra inlägg :(
  • Äldre 20 Dec 00:05
    LitenBlomma skrev 2017-12-19 22:21:08 följande:

    Jag var nog också lite oklar

    Vi använder engångsblöjor, Libero Touch. Men läste om Naty efter ditt inlägg och de verkar bra för både bebis och miljö så jag tänkte testa.


    Nu är jag med :)

    Vi är jättenöjda med Natys blöjor, särskilt att de inte luktar något (ja, förutom när det är bajs i då). Sitter lika bra som de andra märkena vi provat (Pampers och Pommette). Kanske att de känns lite hårda bak om rumpan men Ilse verkar inte störas av det alls. Pampers gillar vi inte då de känns liksom feta eller vaxliknande på ytan, och vår pediatriker sa att det är väldigt mkt kemikalier i dem. Men jag är verkligen ingen expert.
  • Äldre 20 Dec 18:46

    Vi har nu lämnat Paris och flyttat in hos svärföräldrarna där vi kommer bo till den 15 januari då vi flyger tillbaka till Sverige. Könns bra! Är redo för ännu ett nytt kapitel.

    Klar med klapparna utom ett paket som tyvärr fastnade på Roissy-flygplatsen och aldrig hann fram före flytten. Supersynd! Det var två handgjorda skallror i trä från Texas, en till Ilse och en till kusinen. Franska postgången är t.o.m. sämre än Postnord.

  • Äldre 21 Dec 05:26
    LitenBlomma skrev 2017-12-20 20:33:15 följande:

    Spännande! Ni har kvar ert hem i Sverige?


    Ja vi har en brf på Södermalm som vi hyrt ut under tiden vi bott i Paris. Den ska bli kul att komma tillbaka till! Tänkte renovera under våren så att Ilse får ett eget rum. Fast det beror lite på om Försäkringskassan kommer fram till om min SGI varit skyddad under tiden jag jobbat här, det är inte klart än.

    Idag blir det lussekattsbak och i morgon kommer resten av släkten hit, det blir fullt hus :)
  • Äldre 22 Dec 07:53

    Tack för lyckönskningar FiaW och Linnnn!

    Vi var iväg och vaccinerade Ilse igår för första gången, här får man två sprutor. Den första gick problemfritt men när läkaren satte den andra sprutan gav Ilse ifrån ett skrik som inte var av denna värld! Aldrig hört liknande.

    Ingen feber ännu men hon var ganska ledsen under kvällen och behövde mycket närhet, ammade i över en timme när vi kom hem. Lilla skruttan. 56 cm lång och 4,6 kg.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här