• Äldre 5 Nov 07:50
    921098 visningar
    1530 svar
    1530
    921098

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Hoppas att du mår bättre Litenblomma!

    Ja, det kissas verkligen åt alla håll! Men det går åtminstone snabbare att tvätta rent vid blöjbyten än med tjejerna.

    Ja, jag tycker att en nackdel med att få barn nu är att det är för kallt att amma utomhus. När vi ska någonstans måste jag alltid tänka på om det hinns med under ett sovpass eller om det finns någonstans man kan amma.

  • Äldre 5 Nov 18:56
    erijon skrev 2017-11-05 11:25:19 följande:

    Ja, riktigt jobbigt. Inte mycket att njuta av liksom. Feber har jag fått också.. 38-38,2 bara men ändå. Det är ingen biverkning av antibiotika.

    Problemet är att denna bakterie kan "hoppa" tydligen, och därmed syns den bara ibland på prover. Man kan lämna flera prov som är utan bakterien och på nästa syns den.

    BB har lovat att ringa upp, hon skulle prata med en sköterska (pratade med barnmorska) och eventuellt läkare. Sen ringa upp.

    Hoppas innerligt att dem ringer upp snart, att det inte är den dumma bakterien och att alla problem försvinner när jag slutar med antibiotika!


    Nej, men fy så tufft du har det! Hoppas att du får bra hjälp genast och att du får bli frisk och njuta av bebis!
  • Äldre 6 Nov 07:25

    Hurra! Först natten utan bajs och blöjbyten. Hade lite svårt att somna om efter första amningen eftersom han hittills alltid bajsat då, men jag fick ligga kvar i sängen och inget blöjbyte förrän kl 7. Kan ha att göra med att jag fick hoppa undan vid blöjbyte kl 20 och att det sprutade ner på golvet istället...

  • Äldre 6 Nov 07:34
    BFoktober2017 skrev 2017-11-05 20:11:52 följande:

    Halloj! Måste fråga er, har fått ont i brösten. Amningen är igång, har inga såriga bröstvårtor. Men det gör ont när hon börja äta, när hon suger på bröstet. Dom är lite knöliga, och så känns det som att det fylls på i dom.

    Även ont när hon ätit från brösten, så dom är inte fulla. Va tror ni?


    Hur ont har du? Jag har inte heller haft problem med såriga bröstvårtor, men det gör ofta ont i början när mjölken börjar rinna och av och till känns det ena eller andra bröstet ömt. Knöliga blir de så fort han drar ut på ätningen lite längre. Har nog bara tänkt att det hör till så här i början..?
  • Äldre 6 Nov 08:49
    BFoktober2017 skrev 2017-11-06 07:55:07 följande:

    Idag känns det faktiskt bättre. Dom kändes ömma, lite huggande känsla när hon börjar äta. Men det är väl säkert såhär i början.. minns inte riktigt hur det va.

    Skönt att slippa bajs på natten.. men tjej har bara bajast 1 gång än så länge hemma. 2 ggr på BB.

    Men det dra väl säkert igång snart.


    Ja, jag hade ett minne av att det mest var mysigt att amma. Har nog förträngt en del...

    Jag byter nog sex bajsblöjor per dygn..., men som sagt, ingen inatt
  • Äldre 6 Nov 11:30
    LitenBlomma skrev 2017-11-06 10:08:53 följande:

    Hoppas verkligen att det ger med sig nu. Fy för att vara så dålig och dessutom ha barnen hemma. De kan ta fram sina värsta sidor just när man inte orkar. Jag brukar släppa på alla regler, fram med surfplattor, tv-spel, hyra film och chips.


    Jamen fy så jobbigt erijon! Ni har ingen snäll farmor eller mormor eller liknande som kan komma och hjälpa dig? Du behöver ju få vila för att bli frisk också.
  • Äldre 6 Nov 11:50
    LitenBlomma skrev 2017-11-06 10:11:23 följande:

    Charlie ska få en Bumbo i julklapp av sin mormor. Ett tips! Superbra att ha i duschen eller på matstolen.


    Jag har bara sett bumbo på bild och aldrig riktigt fattat vad man ska ha den till... Hur länge har man användning för den? Menar du att du sätter bumbon på en vanlig stol eller bebisstol innan liten sitter stadigt själv?
  • Äldre 6 Nov 11:55

    Vad jobbigt Euphoria85! Att inte kunna använda vattnet är förstås alltid jobbigt, men det känns extra besvärligt nu. Hoppas att ni får provsvar och att det löser sig snabbt! Undrar precis som erijon hur ni löser det så länge?

  • Äldre 7 Nov 07:23
    Euphoria85 skrev 2017-11-06 12:12:56 följande:

    Vi har några 10 liters vattenbehållare som vi har med när vi campar så vi får åka iväg och fylla dem hos någon med kommunalt vatten.

    Vi är ganska så övertygade om att brunnen antagligen kommer behöva göras om eller att det får sättas in något slags reningsverk. Vi delar brunn med 2 grannar så beslutet får tas i samråd med dom sen när vi har all info, nu har vi iaf medelst grannarna om de vi vet såhär långt iaf.

    Tur vi skickade in vattenprover iallafall!


    Tur att ni har så stora behållare, men det blir förstås jobbigt ändå. Också en tröst kanske att ni inte är helt ensamma om att använda brunnen.

    I svärföräldrarnas stuga sinar gärna brunnen på sommaren och när det inte ens går att spola på toan eller tvätta händerna annat än med våtservetter då vill jag bara åka hem!
  • Äldre 7 Nov 07:24
    LitenBlomma skrev 2017-11-06 14:34:58 följande:

    Jag har använt den i vårt bubbelbad från ca 3 mån när de är stadiga i nacken till runt 1 år. Lite från barn till barn hur länge de har velat sitta i den. När jag ska duscha så tar jag med mig bebisen och nån leksak. Innan Bumbotiden hade jag en skrikig unge i babysittern som bara fick titta på.

    Denna nya variant kan man tydligen sätta på en vanlig stol oxå.


    Tack! Då förstår jag vad man har den till
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här