• Äldre 29 Jan 21:56
    921206 visningar
    1530 svar
    1530
    921206

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Linnnn skrev 2018-01-29 12:38:41 följande:

    Just det. J har också långa sovpass på dagarna just nu. Även hemma sover han ibland flera timmar. Jag brukar inte väcka om jag inte behöver, dvs för att vi ska iväg på något el dyl.


    Låter ju lite lika då :) Sover J bra på natten även de dagar då han sover länge på dagen?
  • Äldre 1 Feb 08:22

    Haha, kul att det är så olika Linnnn! :) Igår sov han länge på dagen, och flera gånger, men det var nog också för att jag lät honom ligga kvar vid mitt bröst när han sov. Han brukar ofta väcka sig själv de gånger jag försöker lägga ner honom. Trots det sov han ändå bra i natt, skönt!

    Stackars er som har influensa! Hoppas ni snart blir bättre och skönt att det verkar som J klarar sig.

    Amningspuckel har jag aldrig hört talas om, bra att jag är lite förberedd. Min bvc-sköterska sa att hon förväntade sig att lillen skulle följa ungefär samma kurvor hela tiden och säger hon nåt om att han inte går upp som vanligt så ska jag fråga om detta. Det verkar ju vara ganska vanligt erijon, så det är säkert ingen fara :)

  • Äldre 20 Feb 22:18

    [quote=78463673][quote-nick]Musetti skrev 2018-02-13 08:24:16 följande:[/quote-nick]Vi har haft några riktigt räviga nätter nu, där Ilse vaknar oftare och oftare och vill äta. Inatt vaknade hon 5 ggr mellan kl 00 och 06:30. Hjärnan känns som blöt rotmos. Usch är väl del av den härliga fyramånadersfaden.

    Hon är ju inte så stor som era utan håller som bäst på att växa ur overallen i strl 3 mån (Petit Bateau är ganska stora i strl). Sedan har vi fått en dunjacka i present i strl 6 mån men det känns ju mindre praktiskt utan ben. Och så har vi min gamla i strl 74 som jag hade när jag var bebis.[/quote

    Hur går det med utvecklingsfasen? Det där med räviga nätter känner jag mycket väl igen. Lillen brukade sova bra men nu sover han oroligt och vaknar hela tiden och ska äta. En bra natt sover han ändå 4 timmar i första passet och kanske två plus två till. Under de mindre lyckade nätterna vaknar han nästan en gång i timmen. Detta har hållit på i ungefär tre veckor, så jag tror och hoppas att det är den berömda fjärde fasen och att det blir bättre om ungefär en vecka. Han är också gnälligare på dagarna och framförallt kvällarna. Saknar den där sömnen en del nu, haha! Har en kompis som tyckte att tredje fasen var supertuff men knappt märkt av den fjärde. Fördelen med det är väl att tredje fasen bara var ungefär en vecka lång. För mig har det varit tvärtom :)

  • Äldre 2 Mar 10:35

    Hjälp! Igår kväll fick jag magsjuka och kräktes flera gånger. Jag hoppades att lille gossen skulle klara sig men nyss kräktes han en kaskad-kräkning och mitt hjärta sjönk :(

    Var det Edvin som kräktes? Hur många gånger var det? Behövde ni söka hjälp? Fick han vätskeersättning? Suck!

    Sitter i kö till 1177 just nu.

  • Äldre 2 Mar 19:55
    erijon skrev 2018-03-02 13:22:50 följande:

    Men vad jobbigt! För Edvin gick det jättebra. Han kräktes 5-6ggr ungefär under 1 timma. Sen INGET mer. Han blev helt blek och somnade, var inte alls sig själv. Detta var vid 16 tiden och vid 18 (han borde ha ätit vid 17) åt han första gången efteråt och vid 19 var han sog själv igen..?! Jättekonstigt men vi behövde inte göra någpt eftersom han började amma direkt.

    Krya på er. Så länge han äter lite och fortsätter kissa så är det lugnt. Men bra att ringa utifall och åka in om man oroar sig! Annars är vätskeersättning bra. Men svårt att ge bågob som bara sover och inte vill äta...


    Tack! Han har inte kräkts mer sen i förmiddags men han är matt och påverkad. Sover mycket mer tom på ställen där han normalt inte hade kommit till ro, är lite blek och är lugnare över lag. Han har ätit, även om det är lite mindre än vanligt, han har också kissat, så vi avvaktar och ser hur han mår efter hand. Vi har ingen vätskeersättning hemma men får i värsta fall köra in till stan innan 22 ikväll eller tidigt imorgon. Känns bra att han får i sig lite mat i alla fall.
  • Äldre 3 Mar 17:19
    erijon skrev 2018-03-03 09:51:45 följande:

    Skönt att det lugnat sig! Ammar han? Isåfall har jag läst att de ofta får mycket lindrigare magsjuka än annars, pga alla antikroppar via mjölken från mamman. Men ofta är bröstmjölken ett bra skydd mot magsjuka helt. Men funkar inte alltid.

    Jag tror att man känner när det verkligen är dags att ta tillståndet på allvar även om man blir rädd oavsett. Bra att han äter och kissar, även om det är mindre. Det är ju okej eftersom han kräkts (Edvin kissade mindre, hade en otroligt lätt nattblöja morgonen efter. Men sen återgick det i stort sett). Krya på er.

    Är du bättre?


    Tack! Ja han ammas och jag har också läst att det kan bli lindrigare med magsjuka då. Han har inte kräkts fler gånger tack och lov och han äter nog nästan som vanligt nu, fast han är trött och lite medtagen. Jag hoppas verkligen inte han kräks mer.

    Jag mår okej, har haft lite feber och ont i magen idag men sluppit kräkas i alla fall.
  • Äldre 10 Mar 12:07

    Alltså alla dessa sjukdomar, så trist! Hoppas alla ni som är krassliga kryar på er snabbt! Vet inte riktigt hur länge en magsjuka kan hänga i. Lillen och jag kräktes för över en vecka sen och vi är fortfarande inte helt bra, jag mår illa och lillen äter sämre och är gnälligare. Alternativt har vi fått en omgång till. Kan man få samma virus en gång till? Annars är det väl ett nytt..suck, så trött på detta nu. Lite orolig för hans vikt också, han har ätit sämre i över en vecka nu :(

    Vi har inte börjat med nåt smakprov än men de senaste dagarna har han börjar visa lite intresse för vad jag stoppar i munnen så vi får väl se när vi börjar.

    Bad-stunderna här innebär också en massa plaskande, hela badrummet är helt nerstänkt när vi är klara..haha!

    Känner igen det där Musetti. Gossen kan omöjligt sova på dagen om vi inte går ut med vagnen eller kör bil, det är ganska jobbigt att han inte kommer till ro annars. Dock kan det räcka att jag kommer två meter från dörren så sover han och jag kan vända om och ställa honom utanför huset. Däremot har han inga problem att somna själv i sin säng på kvällen, skönt det i alla fall :)

  • Äldre 10 Mar 19:06

    Gossen har följt sin vikt-kurva fint hela tiden men nu på senaste kollen hade han bara gått upp 210 gram på tre veckor. Ovanpå detta har han nu haft magsjuka och ätit dåligt i 1,5 vecka till. Är orolig för att han inte tar sig som han ska :( Han sprallar, kissar och bajsar. Även om jag tycker han kissat mindre idag... men han äter mycket sämre. Något bättre på nätterna dock. Jag mår fortfarande illa om dagarna så jag gissar att han kan ha samma. Jag antar att man kan va lite kall och avvakta så länge allmäntillståndet är bra och han kissar ett par gånger om dagen..?

    Vad gäller att tappa hår så gör jag det också, hur mkt som helst känns det som. Jag tappade mycket hår innan jag blev gravid pga att jag har låg ämnesomsättning men det rättade till sig under graviditeten. Nu är det dock ett minne blott :(

  • Äldre 15 Mar 20:26

    Tack för att du frågar Linnnn. Vi är fortfarande inte helt bra, känns som att vi har nåt virus som snurrar runt i kroppen. Känner mig småsnuvig ibland, mår illa ibland, har huvudvärk och dimsyn och har sjukdomskänsla ibland. Så trött på detta nu...

    Vi var på 5-månadersbesök på bvc idag. Han står stilla i vikten som jag trodde pga magsjukan men har i alla fall växt på längden och är nu 71 cm.

    Idag har han fått prova sin första riktiga mat (morots- och palsternackspuré). Han hatade det, klöktes och kräktes.. Gör ni egen havregrynsgröt till era små eller köper ni färdig?

  • Äldre 10 Apr 22:15

    Oj, mycket skrivet sen senast och här kommer ett jättelångt inlägg. Haha :)

    Fint det blir LitenBlomma, kul med joller erijon och mysigt det låter med Frankrike Musetti!

    Synd om J, hoppas han kryar på sig!

    Dessa faser alltså! Lillen sover så fruktansvärt dåligt just nu och har gjort i några veckor. Han vaknar var eller varannan timme, ibland för att amma och ibland bara för att få va nära mig. Enligt Wonderweeks har vi åtta dagar kvar på denna fas, hoppas det blir längre sovpass efter detta. Han kunde ju sova 6 timmar i streck innan detta satte igång. Nu är jag så trött att jag håller på att dö lite grann.

    Det där med att lillen har svårare för att få ro när han äter är tydligt här. Han är distraherad av allt runt omkring sig och det är bara på natten han äter utan att titta på allt annat och veva med armar och ben. Jag har precis som du Linnnn också svårt att titta på mobilen eller pyssla med nåt annat när han äter, för då blir han lite sur och tycker att jag ska fokusera på vår matstund vilket han i och för sig har rätt i :)

    Han är inte glad för nåt vi ger honom i matväg. Det som gått bäst hittills är en jordgubb/äpple-puré som han läppjar på med skräckblandad förtjusning. Allt annat klöks och kräks han fortfarande av. Det svåraste just nu är att han inte vill ta någon form av nappflaska, har försökt med flera olika och med både bröstmjölk och ersättning i men han vägrar. Jag har en del kvälls- och nattjobb nu framöver och det går förstås alltid att lösa med amningen om han sover i liggvagnen och sambon är med, men det vore bra om sambon och sonen kunde klara ett par mål själva när det är sent på kvällen.

    Sen det där med örat, han gnuggar och drar i det högra jätteofta. Först var jag orolig för öroninflammation men han har gjort det ett tag nu och han verkar frisk för övrigt. Han gör det nog mer när han är trött.

    Inga tänder i sikte men mycket gnag, dreggel och loskande.

    Apropå att hinna med hemmet när man är hemma. Vår lille grabb kräver nästan ständig underhållning, det är inte långa stunder han är nöjd själv. Detta tillsammans med att han inte kan somna dagtid om jag inte är ute och går med honom eller kör bil gör att jag blir ganska slut efter en dag och dessutom inte hinner med mer än en av alla de saker jag tänker mig.

    Svårt med kläder nu. Vi måste köpa nåt som funkar. Om man köper en skaloverall, hur långt fram har man nytta av den innan det blir för varmt?

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här