• FiaW

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Linnnn skrev 2018-04-11 07:11:53 följande:

    Skulle nog vara roligt att gå tillbaka i tråden och läsa om våra bebisar som omvartannat sover och sen inte sover. Den här gången har jag konstigt nog inte varit stressad över att inte få sova och inte upplevt det lika jobbigt som jag minns att jag tyckte det var åtminstone med mitt första barn. Det kommer fler nätter att sova på och jag ser på mina stora barn och vet att den här perioden snart är förbi. Menar inte att jag inte är trött, för det är jag. I perioder helt slut (läs när alla hade influensa och J väckte mig var 10e minut ), men jag vet att jag kommer att orka för jag har gjort det förut.


    Jag förstår hur du menar för trots allt så känns det inte så farligt. Jag trodde det skulle vara mycket värre med tröttheten när man blev mamma men den är mycket överkomlig. Sen blir det såna här perioder då det är lite extra jobbigt men man vet ju att det blir bra igen :)
  • FiaW
    Linnnn skrev 2018-04-11 13:12:45 följande:

    Jag som velat över kläder har nu landat i att inte köpa så mycket som jag tänkte först FiaW. Har som sagt en tunn overall (typ vindoverall) som jag tänker funkar även i sommar (om den inte blir för liten), en vindfleece, fodrade byxor (vanliga), solhatt, tossor. Hade ett skalset från pop i stl 80 till de större barnen, men jag tror faktiskt att det var efter att de börjat gå som jag satte på det. Om det t ex regnar kommer ju J troligtvis att sitta i vagnen och inte behöva regnkläder.


    Det får definitivt bli en vindoverall i nästa stl. Fleece och fodrade byxor känns ju också vettigt. Vad är det för typ av byxor? Har du nåt tips på bra vindoverall? :)
  • FiaW
    Linnnn skrev 2018-04-11 16:12:51 följande:

    Vindoverallen är en ärvd av okänt märke, så vet faktiskt inte var man köper eller om det finns. Byxorna är från Lindex. De är inte heller nya, men tror att de flesta kedjor har lite tjockare byxor från bebis och uppåt. Det är ofta lite kraftigare tyg (t ex jeans) fodrat med sweatshirttyg. De växer ju fortfarande så snabbt att jag tycker det är lite svårt att beräkna vilken storlek J kommer att ha i sommar. Hade knappt några bodies i stl 86 till storasyskonen för då hade de lärt sig gå, men eftersom J redan har stl 80 på mycket anar jag att det blir annorlunda


    Idag fick vi tag i en fin, lite tunnare overall från Newbie. Hur gullig som helst! Det var svårt att hitta vindoveraller, det var vinteroverall eller regnoverall som fanns att välja mellan på de flesta ställen.

    Sen har vi ärvt två jackor som vi kan variera med. Det blev en gullig solhatt på rea också :)

    Ja det är ju lite svårt att beräkna. Min gosse är lång och slank så han växer ur kläderna på längden medan han fortfarande har gott om plats på bredden. Vi köpte overallen i en storlek över det han har nu.
  • FiaW

    Skönt med ledigheten erijon, jag ska också va hemma till januari -19.

    Nu är lillen igång med fruktpuré i alla fall. Mat är inte populärt än, klöks och kräks fortfarande av det, speciellt om det inte är helt slätt. Idag gick det dock ner en liten bit morotspuré, hurra! Var det inte Ilse som bara åt frukt- och bärpuré i början Musetti? Hur var hennes mage då? Hur gick ni över till ?vanlig? mat från det?

    Vi har sittvagn ibland och liggvagn ibland. Han sover fortfarande bättre i liggdelen men kan ju såklart va med mer i sittdelen.

    Inga tänder här än men han biter mig med gommen ibland så jag rycker till av smärta, vågar inte ens tänka på hur det ska bli när tänderna kommer..

    Vårt andra vaccin har också blivit uppskjutet pga olika omständigheter men den 2/5 har vi bokat tid.

    Han sover bättre igen, i alla fall 3 timmar i stöten, skönt att den där ?vakna var eller varannan timme-fasen? är över!

    Vi har också hittat ett sätt att få i honom bröstmjölk utan att amma. Han älskar att dricka ur riktiga glas, plast och nappflaska duger INTE. Haha! Vi provade lite ersättning i glas också, bara för att ha en reservplan om bröstmjölken i frysen tar slut, men det gick inte. När sambon gav honom det via sked gick det dock bättre.

    Hoppas ni alla har det mysigt och njuter av våren :)

  • FiaW
    Trolltrio skrev 2018-04-21 22:29:27 följande:

    Så snabba alla är! Min filur ålar inte, inget pincettgrepp och maten går sådär. Inga problem med bitar, men det går bara ner några skedar. Absolut inte gröt eller flaska.


    Det är lätt att det blir mycket snack om vad ens bäbis kan och har lärt sig, jag kan själv bli lite stressad över det ibland, men så tänker jag att det är viktigt att komma ihåg att alla är olika och att vara snabb eller långsam med olika saker inte är någon värdemätare. Det blir bara en stress av att jämföra.

    Min filur tar det också lite långsammare med det mesta men det kommer hela tiden nya små grejer, i hans eget tempo :)
  • FiaW

    Håller med dig Linnnn, det känns inte helt rätt att man ska lämna bort en så liten person.

    Vi har lagt upp ledigheten så att jag är hemma på heltid till januari, så när som på en del ströjobb med mitt företag då och då. Sambon är pappaledig en dag i veckan och ska vara det året ut. Det är så mysigt att vara tillsammans alla tre. Vi försöker spara en del dagar och tar ut så få vi kan. Vi tar bara ut så vi precis går runt, kan va skönt att ha de dagarna sparade till senare. Jag förstår dock verkligen om det är svårt att lösa när man är själv.

    Var på 6-månaderskollen i torsdags och allt verkar bra. 72 cm och 6630 gram.

    Nu är det tydligt att han inte får plats i liggvagnen längre, möttes av denna synen här om dagen. Haha!

    Jag har inte skrivit om det här innan men lille gossen har blivit opererad två gånger i sitt öga. Det är inget allvarligt men det har varit fruktansvärt tufft att lämna honom till narkospersonal, sova på sjukhus, få honom att fasta fem timmar innan operationerna trots att han har storgråtit och vrålat, att inte kunna förklara för honom varför han inte får ligga vid mammas bröst och att oroa sig för att det inte ska bli bra efter operationen. Den senaste operationen kom precis dagarna efter magsjukan han hade, inte konstigt att han gick ner i vikt och att jag fått magkatarr :(

    Nu hoppas vi i alla fall att han ska slippa fler operationer. Nu är det en hel del jobb med lappträning, kontaktlinser, ögondroppar och annat varje dag. Dessutom ögonläkare och optiker 9 mil bort två gånger i månaden. Jag känner att detta tar så mycket tid och energi från att bara låta honom utvecklas som ?vanligt?. Vi hinner knappt låta honom ligga på golvet och träna och matintroduktionen har gått segt. Jag vet att det kommer i sin tid, jag tycker bara synd om honom ibland att vi ?bråkar? så mycket med hans öga.

    Han är i alla fall oftast en glad och go plutt även om han är rastlös som få, det ska hända nåt nytt hela tiden annars blir han uttråkad. Längtar lite till han börjar roa sig själv lite mer :)

  • FiaW
    erijon skrev 2018-04-28 18:04:32 följande:

    Vilken lång kille! Är ni långa så han jar att brås på? Kanske inte påverkar så mycket under bebistiden.

    Haha kul, vi bytte från liggdelen så tidigt, vid 5mån typ..?) eftersom han somnade i tid och otid. Har ergonomisk sittdel. Blev ingen förändring, det kom med tiden. Nu sover han nästan bara på fasta tider, precis aom allt annat han gör i sitt inrutade liv, hehe. Men det är enklare att planera för resterande familj såhär.

    Tråkigt med operation, läskigt och jobbigt förstår jag. Jag har aldrig vart ifrån Edvin mer än någon timma. När jah var på återkontroll var min mamma barnvakt (mellan hans amningar haha), ca 1,5 h. Hqde ju fullt upp så hann inte tänka. Annars är han med pappan när jag handlar eller så, 1-2 h på sin höjd IBLAND.

    Har allt gått bra då? Får jah fråga VARFÖR man opererat ögat? Hoppas det blir som förväntat iallafall. Aldrig kul när allt inte bara är ?som det ska?. Man blir så ledsen i mammahjärtat.


    Vi är inte speciellt långa, jag är 166 cm och sambon 186 cm. Däremot var sambon 55,5 cm när han föddes så det finns kanske nåt att brås på där :)

    Skönt med rutiner, vår gosse har inte riktigt kommit in i några dagliga sovrutiner utan det blir när det blir. Ibland blir det jättebra och ibland lite mindre bra, haha.

    Det har gått bra. Han är opererad för katarakt (grå starr) i sitt ena öga. De har bytt ut linsen han hade inne i ögat och satt dit en ny, typ vuxenlins. Detta innebär att han behöver en kontaktlins som är stark nu men som blir allt svagare ju mer han växer in i ögats egna lins. Jätte-avancerat med operationen men läkarna är fantastiska tack och lov.

    Ja det gör verkligen ont i mammahjärtat, stressnivån har varit enorm.

    Söta pluttar ni har förresten! Kul med bilder :)

    Hur har ni andra gjort med dop?
  • FiaW

    Så kul att det händer så mycket med alla små :)

    Jag är nyfiken på hur ett dygn i era bäbisars liv ser ut, skriv gärna ett litet schema med tider om du känner för det. Jag funderar på att skaffa lite mer rutiner för att verkligen känna att jag får in allt som behövs göras under dagen. Nu tar vi det väldigt mycket som det kommer och det kan förvisso också vara skönt, men jag blir ibland stressad över att hinna med matintroduktioner, golv-träning och annat. Vi är iväg en hel del (jag stoppar in plutten i bilen och kör nånstans) för han håller sig nöjdare när det händer nåt än om vi bara hänger hemma själva med varandra. Detta gör såklart också att det blir svårare att få in allt under en dag men jag vill försöka hitta en balans mellan rutiner och att flyta med :)

  • FiaW

    Lille gossen har varit jättetrög i magen nu i fem dygn stackaren. Han bajsade i måndags morse och först igår kom det lite hårda klumpar. I vanliga fall bajsar han minst en gång om dagen. Han har gråtit och skrikit från och till och varit jättegnällig. Jag har trott att det var efterdyningar av vaccinet också men det är nog magknip till stor del.

    Jag vet inte om han fått för stor portion mat vid nåt tillfälle. Han åt en ganska rejäl lunch med efterrätt i måndags. Vi har provat katrinplommon, päron, vatten, pysventil och massage utöver amningen. Har ni fler tips? Hatar att inte kunna hjälpa honom när han blir så ledsen och tittar på mig med panik i blicken :(

  • FiaW
    Musetti skrev 2018-05-12 21:41:00 följande:

    Kiwi funkar kalasbra för trög mage här, alt mango.


    Tack! Det ska vi prova :)
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här