• Anonym (Kaffedraken)

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Idag har vi varit på första BVC-besöket med Ilse. Supertrevlig barnläkare! 5,8 kg och 60 cm lång. Bara precis strax under snittet i kurvan. Ska tillbaka om två veckor för fyramånadersvaccinet. I övrigt var det mesta som i Frankrike, förutom nåt magsjukevaccin som man inte tar där och som nu är för sent att ta. Pratade vaccinationsmotstånd med läkaren - en BVC i närheten har fått lägga ner då det upptäckts att de avrått från vaccin, och ?vår? BVC har fått ta över många av de som gått där.

    Och så har babygymet äntligen hittat till vår brevlåda. Blev väldigt poppis direkt, nu har hon roat sig själv i en timme vilket aldrig händer annars. :) Är i en rätt gnällig period som liknar era beskrivningar. Pratar mindre och låter mer frustrerad liksom. Och vill mest bäras alt. äta hela tiden.

  • Anonym (Kaffedraken)
    erijon skrev 2018-02-07 17:16:44 följande:

    Haha! Detta gav mig ett gott skratt :D

    Vad söt hon är också! Som en liten docka :)

    Vi har inte fått eller blivit erbjudna något magsjukevaccin här inte? Bor i Södermanland, kanske olika i olika landsting. Vaccinet var vid 3 mån och nästa vid 5mån. Så det blir i början på mars då han fick 3 mån vaccinet lite sent för att rädda julen från feber och gnäll.


    Vi bor i Stockholm. Konstigt att det är olika! Magsjukevaccinet är uppdelat på två gånger och ges först vid 12 veckor och sedan vid 6 mån. Det är det enda vaccin som är frivilligt för barn i Frankrike (övriga är obligatoriska). Här i Sthlm vaccineras bebisarna vid 2 mån resp. 4 mån, precis som i Frankrike.

    Gick på skattjakt i källaren igår och hittade lakanen jag hade när jag var bebis (tack mamma som sparar på allt!). De passar bra nu när Ilse snart ska få ny större säng.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Trolltrio skrev 2018-02-08 12:13:38 följande:

    Vi har vaccinerat mot rotavirus, magsjuka. Vissa landsting har infört det, men inte alla.

    Här har vi fyramånaders fas. Äter ofta, gnäller mycket och sover dåligt.


    Exakt samma här- ingen liten ängel för tillfllet. Tur att de är så söta!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vi har haft några riktigt räviga nätter nu, där Ilse vaknar oftare och oftare och vill äta. Inatt vaknade hon 5 ggr mellan kl 00 och 06:30. Hjärnan känns som blöt rotmos. Usch är väl del av den härliga fyramånadersfaden.

    Hon är ju inte så stor som era utan håller som bäst på att växa ur overallen i strl 3 mån (Petit Bateau är ganska stora i strl). Sedan har vi fått en dunjacka i present i strl 6 mån men det känns ju mindre praktiskt utan ben. Och så har vi min gamla i strl 74 som jag hade när jag var bebis.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Just det, vi har tack och lov klarat oss från sjukdom hittills, men nu har jag haft halsont i några dagar. Känns iofs näsan lyxigt när jag läser hur vissa här haft otur.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Linnnn skrev 2018-02-13 09:02:41 följande:

    Tja, det är det här med att ha fler barn som tar med sjukdomar från skola och förskola. Känns som att den här influensan verkligen tagit på både barnens och mina krafter. Måste försöka komma ihåg att vara snäll mot mig själv och inte fara runt som en skållad råtta Började ju jobba lite så smått förra veckan också och det var väl inte optimal tajming.


    Jo så är det ju. Har inte vågat mig iväg till öppna förskolan än av just den anledningen.

    Men oj, hur känns det att börja jobba redan?! Jag funderar på att börja konsulta lite smått framöver.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vi har legat däckade i influensan sedan förra veckan. Ilse har tack och lov klarat sig hyfsat bra och det är ju så klart viktigast men inte är det jättelajbans att helamma med 40 graders feber. Usch jag är helt slut.

    I söndags blev hon 4 månader så vi hade bestämt att introducera lite smaksensationer. Först fick hon mosad avokado men den var sjukt ointressant och åkte ut direkt. Jordgubbsbiten däremot blev hon helt vild över! Idag fick hon smaka lite gurka och det verkade hon också gilla :)

    Köpt en retro-matstol som jag ska sätta igång att måla om i nån fin färg. Ilse är fortfarande rätt kasig så hon får sitta i knät ett tag till.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Hur är det med hår och ögonfärg på era små? Ilse föddes med massa mörkt hår som hon tappat det mesta av och det som växer ut nu är blont. Hon föddes även med mörkblå ögon som blivit lite ljusare men nu ser jag definitivt lite brunt i dem. Spännande att se vad det blir!

    Jag är blond med blå ögon och sambon brunhårig med bruna ögon. I släkterna är det lite blandat.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja jag hoppas innerligt att denna fas snart är över. Ilse har helt brutit det sovmönster hon hade de första tre månaderna, vaknar och gnäller ofta. Är säker på att sömnbristen förklarar varför vi åkt på influensan. Och inte blir det lättare av att hon fortfarande inte lyckas somna självmant om vi inte är ute och går med henne i timmar. Konstant gnällig när vi besöker vänner. Å andra sidan är hon ju roligare då hon interagerar mer med oss och riktigt kluckar av skratt ibland. Och hon har fortfarande ett väldigt mysigt morgonhumör.

    I förmiddags ringde försäkringskassan och meddelade att de äntligen tagit beslut om min föräldrapenning. Hurra! Barnbidraget hade de dock glömt bort.

    Och i kväll ska vi på öppet hus på en av de förskolor vi ställt Ilse i kö till. Spännande!

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här