• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Linnnn skrev 2018-02-27 13:58:56 följande:

    J har börjat kasta ner saker på golvet. Dvs han sitter i barnstolen, lyfter upp en sak, tittar och smakar och sen sträcker han ut armen och tittar och lyssnar noggrant på vad som händer när han släpper. Det blir mycket plockande från golvet... Vad har era barn för sig nu?


    Ilse pratar som en tok. Konstant. Var på BVC igår för vaccinering och även sköterskan reagerade på hennes babbel, haha!

    6,3 kg och 61 cm lång nu. Följer kurvan fint.
  • Musetti

    Vi har ju börjat med smakisar här och Ilse har mest verkat försiktigt positiv alt. rent skeptisk. Men igår smällde hon i sig 3/4 klämmis med äpple/ plommon från Hipp, så den gillade hon! Knepig i magen idag som tack så klart.

    Jag har åkt på nackspärr och börjat gå hos en naprapat som knäcker ut ryggen på mig. Inte så skönt just nu men det blir nog bra. Har slarvat så med yogan. Magmusklerna var iaf fint ihopväxta sa hon.

    I fredags var det avslutning på babysimmet och Ilse har fått sitt första diplom!

  • Musetti
    LitenBlomma skrev 2018-03-06 06:49:16 följande:

    Då vet du vad hon ska äta om hon blir förstoppad

    Nackspärr, stackare. Brukar du få det? Jag känner mig helt muskelsvag i ryggen av graviditet och liggamning. Skulle vilja träna på gymmet igen men här har vi ingen barnpassning.

    Grattis till diplomet Så mysigt med babysim! Gick med 2:a och 3:e barnet.


    Tyvärr är det just förstoppad som hon lyckats bli... Försöker avhjälpa med massage.

    Har fått nackspärr några gånger tidigare, men nu är det helt klart kopplat till att jag bär snett och tappat alla muskler. Har ingen våg men är säker på att hag väger mindre än före graviditeten. Revbenen sticker ut.

    Även Ilse har börjat försöka dra upp knäna under sig när hon ligger på mage, ser så kul ut, ett riktigt litet spratteltroll! Inatt vaknade hon bara en gång och ville äta, så skönt! Men saknar nätterna de första månaderna då hon ju faktiskt sov 9-10 timmar i sträck i egen säng. Men det var kanske bara en parentes i utvecklingen ;)

    Nu i morse var vi på besök på ännu en förskola och i morgon ska vi besöka en till. Det är lite hetsigt här på Södermalm känns det som.
  • Musetti

    Just det, hon sover fortfarande inte en sekund under dagen såvida man inte är ute och går med henne i vagnen, vilket är lite segt nu med all snömodd. Så tips för att få henne att somna dagtid mottages tacksamt!

  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-03-06 18:32:36 följande:

    Förstår att det är skönt att Charlie somnar i vagnen nu! J somnar i princip direkt i vagnen om den rullar - även om han nyss sovit.

    Kan du köra vagnen inomhus över t ex en tröskel Musetti? Eller ligga bredvid henne i sängen och amma till sömns? Låter jobbigt om hon stökar på hela dagarna utan paus.


    Vi bor på fjärde våningen utan hiss så vagnen måste tyvärr stanna i vagnförrådet. När vi bodde i Paris bar jag vagnen tre våningar varje dag men nu är hon för tung för det.

    Hon brukar inte somna efter amning på dagen men så brukar jag iofs inte liggamma då, ska prova det!
  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-03-09 08:10:58 följande:

    Nej, här är vi också förkylda. Ingen har feber, men J är rejält hostig igen. Kanske han är extra känslig sen influensan. Igår fick han behålla maten kl 13.30 och sen kräktes han upp allt inkl någon omgång med slem och jag hann bli ganska orolig innan han lyckades äta vid kl 21 igår. Har bullat upp ordentligt under huvudet inatt och förstås vaknat vid minsta pip. Mannen ska åka bort på lördag och vara borta en dryg vecka, så hoppas det vänt innan dess.


    Stackars plutt :( Hoppas han piggar på sig!

    Är så tacksam att Ilse inte fick min influensa. Lite varm och småhostig en dag bara. Verkar ha kommit ur fyramånadersfasen oxå, sover bättre och är på gladare humör. Lite vajsing i magen nu när vi börjat ge henne mosad frukt men det ger väl med sig. Igår fick hon en liten smula gruyère, haha hon älskade det! Min lilla fransyska :)
  • Musetti
    FiaW skrev 2018-03-10 12:07:22 följande:

    Alltså alla dessa sjukdomar, så trist! Hoppas alla ni som är krassliga kryar på er snabbt! Vet inte riktigt hur länge en magsjuka kan hänga i. Lillen och jag kräktes för över en vecka sen och vi är fortfarande inte helt bra, jag mår illa och lillen äter sämre och är gnälligare. Alternativt har vi fått en omgång till. Kan man få samma virus en gång till? Annars är det väl ett nytt..suck, så trött på detta nu. Lite orolig för hans vikt också, han har ätit sämre i över en vecka nu :(

    Vi har inte börjat med nåt smakprov än men de senaste dagarna har han börjar visa lite intresse för vad jag stoppar i munnen så vi får väl se när vi börjar.

    Bad-stunderna här innebär också en massa plaskande, hela badrummet är helt nerstänkt när vi är klara..haha!

    Känner igen det där Musetti. Gossen kan omöjligt sova på dagen om vi inte går ut med vagnen eller kör bil, det är ganska jobbigt att han inte kommer till ro annars. Dock kan det räcka att jag kommer två meter från dörren så sover han och jag kan vända om och ställa honom utanför huset. Däremot har han inga problem att somna själv i sin säng på kvällen, skönt det i alla fall :)


    Jaaa samma här! Ibland somnar hon i min famn på vägen ner till vagnförrådet :)

    Vi har vanligtvis inga större problem med nattningen heller, hon slocknar oftast utan större knot runt halv niotiden och sover sedan till sju med ett uppvaknande.

    Vi kör på med fruktpuréer här och OJ OJ OJ vilka blöjor som börjat produceras! Kärnkraftverk haha!
  • Musetti
    LitenBlomma skrev 2018-03-17 18:32:33 följande:

    Och jag gör typ allt här hemma. Han har bara hållt i Charlie nån enstaka gång i ett par minuter. Så jag gör dessutom allt hushållsarbete med en bebis på armen. Ja, vi ska skiljas. Orkar inte med denna sjunde vuxenbebisen


    Tråkigt att höra att ni ska skilja er LitenBlomma! Även om du så klart kommer att klara dig alldeles utmärkt själv.

    Visst fyller Charlie 6 månader idag? Ilse blir 5 månader :)
  • Musetti
    LitenBlomma skrev 2018-03-19 12:17:06 följande:

    Nja, min man har pratat om det i över 7 år men jag har inte varit redo att ge upp kärnfamiljen. Men alla människor har en gräns och min är nådd nu. Just det där att inte få vara del av barnens liv till 100 procent har varit den största anledningen. Det är också det som har varit topp 3 över saker vi varit och är oense om. Jag har alltid velat göra saker tillsammans men har mest stångat huvudet i väggen och fått göra det själv. Det provocerar mig nåt fruktansvärt att han har tänkt ha barnen varannan vecka när han inte orkar lyfta ett finger trots att vi alltid är två vuxna när han är hemma.


    Ja man undrar ju hur han tänkt lösa det? Men hoppas att han är såpass vettig att det iaf inte går ut över barnen.

    Vi åker till svärisarna i Frankrike nästa vecka och stannar i en månad. Skönt med lite miljöombyte (sol!) och bra för Ilse att träffa kusinen som är 1 1/2 månad äldre. Svärmor kan vara lite intensiv men hon vill väl :)
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här