• Äldre 14 Nov 21:04
    921147 visningar
    1530 svar
    1530
    921147

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Imorgon ska vi på hörselkontroll. Tycker mig minnas att det gjordes efter bara några dagar med de andra barnen. Hur har det varit för er? Vid det här laget är det ju dessutom tydligt att han hör.

  • Äldre 15 Nov 06:31
    Euphoria85 skrev 2017-11-14 22:54:53 följande:

    De gjorde hörselkontroll samtidigt som läkarundersökningen inne på bb-mottagningen.

    Trodde det var standard överallt..

    Då är han garanterad ett godkänt iaf


    Ja, då mindes jag rätt. Konstigt att de gör det så sent här. Få se om det är några andra tester också...
  • Äldre 15 Nov 06:38

    Jag vill väldigt gärna att liten ska ta napp. Jag tror att jag provat varje dag sedan de första dygnen, men det går lite trögt. Oftast spottar han bara ut den och blir arg, men ibland kan han suga på den en liten stund. Hur går det på nappfronten för er som erbjuder napp? Funderar på om jag ska testa ytterligare en modell eller om jag bara ska avvakta och hoppas att det löser sig lite längre fram.

  • Äldre 15 Nov 13:38

    Tycker mig minnas att nappen var populär direkt förra gången, men verkar av era svar ändå som att det fortfarande finns hopp. Verkar inte som att liten har så stort sugbehov, mest på kvällarna han gärna vill snutta lite.

    Blev inget hörseltest idag heller eftersom storasyster blev sjuk...

    Här verkar det äntligen som att magen stabiliserat sig och det bara blir 2-3 bajsblöjor/dygn och dagtid (just nu iaf, inget är så långvarigt med bebisar ).

  • Äldre 15 Nov 13:54

    Här har liten också svårast att komma till ro just på kvällen, men sen sover han bra på natten. Jag väcker normalt inte för amning, men det har varit några långa sovpass på natten då jag trots allt väckt efter ungefär 5 tim eftersom jag haft för ont i bröstet för att kunna sova.

  • Äldre 15 Nov 18:09
    kara84 skrev 2017-11-15 15:49:56 följande:

    Gud va duktig du är! Vad har du för symaskin?

    Är det ngn av er som känt av om magmusklerna åkt ihop? Har gått ner vikten men magen putar ut lite grann ändå.


    Jag har ingen våg hemma, men vägde mig på bvc för någon vecka sedan och då hade jag bara 1-2 kg kvar till vikten innan jag blev gravid. Kroppen ser däremot inte ut eller känns som innan Mina magmuskler är delade och kommer nog förbli så ett bra tag. Gör yoga, men tar det lugnt med magövningar. Känner ändå stor skillnad jämfört med då jag tränade första gången.
  • Äldre 15 Nov 20:32
    Musetti skrev 2017-11-15 20:14:34 följande:

    Min mage är platt men supermjuk, är nog inte så många muskler kvar därinne, hehe.

    Tappade 8 kg direkt efter förlossnigen men sen har vågen stått blick still på plus 5 kg. Iofs tror jag att brösten väger en del, särskilt på morgonen... Kommer inte i mina vanliga jeans än då lår och röv-volymen ökat lite men det är inget som stressar. Absolut ingen gym-person men aktiv i vardagen. Vill dock väldigt gärna komma igång med yogan igen, just nu är Ilse lite för plåstrig för att det ska funka.


    Precis så är det! Magen är typ som en deg Känner mig liksom lite lealös för att det saknas muskler på mitten.
  • Äldre 16 Nov 14:55

    Jag har inte ens provat några vanliga jeans utan går runt i stora gravidbyxor och känner mig smal (istället för att knöla ner mig i mina vanliga och känna mig tjock ). Jag är inte heller stressad över vare sig vikt eller mage, klart att det får synas att jag nyss fått barn (och ett stort ett). Jag vet faktiskt inte hur det går till med delade magmuskler och om de växer ihop, men känner ju att jag har en stor glipa. Jag tänker att det är bra att ha extrakilon inför amning, de behövs nog.

    Jag är också inne på hormonspiral. Satte in 8 v efter mitt första barn och det fungerade inte alls, så jag tänker vänta längre innan jag provar den här gången. Känns som att jag testat allt, så funkar det inte kanske det är mannens tur.

  • Äldre 17 Nov 07:07
    erijon skrev 2017-11-16 14:33:46 följande:

    Ja.. jag svettas visserligen något ENORMT om nätterna. Började för några dagar sedan!? Så var det efter förlossningen också. Vet inte varför det börjat om nu..? Känner mig så äcklig. Helt blött i sängen, kudden, och täcket. Får sova på handduk, inatt fick jag byta ut den för den var så blöt att jag inte kunde lägga mig på den igen.. usch! :(

    Ja. Finns det andra liknande metoder som är precis som NaturalCycles? Håller med om att den skulle bli dyr om man har den i flera år.

    Så svårt med preventivmedel men det är tråkigt med kondom!! Spiral..? Kan det vara något? Rädd att den ska sitta fel/göra ont (läst att killen kan få ont av den också..) eller flytta på sig så man får problem. Haft pstav förut, men det går verkligen inte. Mår såå dåligt av den. Pga proppar får jah inte äta p-piller, och mini-piller är både krångligt att minnas OCH mensen kan komma och gå hur som helst..


    Den här gången har jag faktiskt klarat mig från nattliga svettningar (men nu har liten börjat kräkas så sängen är inte vidare fräsch ändå) ,men efter andra förlossningen svettades jag förskräckligt och efter första läckte jag så mycket bröstmjölk att jag sov med stora badlakan som jag fick byta under natten. Så din beskrivning känns bekant... Tror att det får bli en ny säng när den här bebisperioden är slut!
  • Äldre 17 Nov 07:14

    När det äntligen blivit bättre på bajsfronten så har bebis börjat kräkas istället. Eftersom han inte gjort det tidigare glömmer jag bort att lägga handduk på axeln... ...och på soffan... ...och att jag nog inte ska rapa på natten...

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här