• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2018-03-19 14:14:50 följande:

    Åh vad härligt! Är det vår i Frankrike nu?


    Det har varit runt 17 grader men i helgen snöade det faktiskt i Paris! Till nästa vecka ska det dock vara tillbaka på det normala igen. Är så sjukt trött på denna vinter nu.
  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-03-20 12:22:15 följande:

    Skönt att du mår bättre erijon! Inte konstigt att kroppen inte orkar lika mycket som vanligt och att vi lättare blir sjuka. Den har trots allt uträttat en del senaste året

    Frankrike låter härligt. Visst var det så att mannen arbetade hemifrån Musetti?

    Igår åt J lite mer, mosad potatis och sötpotatis, annars bara små smaksensationer. Inget bvc-besök idag då ssk är sjuk. Hur många som helst som är sjuka nu - hälften av barnen i stora barnens klasser är sjuka. Storasyskonen var magsjuka i helgen, men J och jag verkar ha klarat oss och nu har mannen äntligen kommit hem.


    Ja precis han jobbar hemifrån men från och med 1 maj kommer han ha en plats i ett co-working kontor några dagar i veckan. Det funkar inte helt 100 att jobba på 62m2 med en bebis. Det finns både för- och nackdelar så klart, ex så kan vi ligga kvar i sängen tillsammans på morgonen men nu har han så mkt telefonsamtal. För tillfället är toaletten hans ?mötesrum? haha.
  • Musetti

    Ilse är väldigt förtjust i puréer och äter glatt av våra egenmixade smoothies men har börjat kräkas av sempers bröstmjölksersättning nr 1 (som vi ger på dagen för att trappa ner amningen). Kanske har det blivit för mycket förändring på en gång för magen??? Ammar fortfarande kväll, natt och morgon.

    Vi har satt henne i matstolen några gånger men måste staga upp henne med kuddar då hon fortfarande har lite slagsida. För tillfället håller jag dock på att måla om stolen så hon äter i babysittern.

    Annars är klossar en favorit. Jag bygger torn och hon raserar :) Fötterna är oxå kul. Hon gillar att sitta på golvet mellan mina ben och ömsom luta sig fram och sen bakåt mot mig fram och tillbaka.

  • Musetti

    Haha wow! Riktiga armhävningar LitenBlomma :) :) :)

    Tycker det är svårt att veta om Ilse är mätt när vi ger henne puré. Med amningen eller flaskan så slutar hon ju av sig själv när hon inte vill ha mer men med fruktmoset sätter hon lätt i sig hela skålen eller (i stort sätt hela) klämmisen.

    Jag lyssnar på en podd som tog upp ämnet BLW - Baby Led Weaning, barnstyrd matintroduktion, som går ut på att barnet själv ska upptäcka mat genom plockbitar i egen takt (i ganska stora bitar!). Tyckte det lät intressant och kommer nog köra det parallellt med fruktmos, om det funkar.

  • Musetti

    Vi har varit och besökt en massa förskolor i området men nu får det räcka. Var på den sjätte nu på morgonen och den var helt fantastisk, det gick faktisk föer fransa barn där! Så nu kan vi bara hålla tummarna att Ilse kan knipa en plats där. Köerna är helt sjuka i vårt område, runt tre år får de stå i kö för att få en plats, men i vissa föräldrakooperativ kan man påverka urvalet.

    Vi har inte bestämt än när hon ska börja, sambon har ju eget företag och det är svårt att pausa det i några månader. Samtidigt så behöver jag lite mer stimulans men är hellre hemma än få en dålig förskola. Och nu har det dykt upp ett nytt superjobb i Paris. Svårt!

  • Musetti
    erijon skrev 2018-03-23 19:28:22 följande:

    Va? Då skulle vi ju åtminstone vid vissa måltider kunna mosa vår egen! Det vore ju kanon. Aldrig hört det faktiskt..? Använder dock vanligt smör osv. Med första sonen hade jag tillochmed osaltat smör. Ibte ens vanlig Bregott fick han ha på smörgås. Det ger vi nu, eller smör/raps flytande alt. Rapsolja.

    Idag har Edvin ätit så mycket mat aå jah ibte ens erbjöd amning vid en måltid.. så nu känns det som att bröstet ska sprängas! Försöker få Edvin att ?amma ur? det ordentligt. Kommer nog aldrig kunna sluta amma.. Edvin älskar det och jag med!

    Planen från början var att vid iallafall sex månader börja trappa ner.. visst hqr jag bytt it typ ett mål om dagen helt. Men inte alla dagar, och även om han äter 2 ggr dag, annan mat, så erbjuder jag alltid amning efter och 9/10 ggr ammar han ordentligt (känns det som iallafall). Den planen har jag släppt.. försöker fortfarande då och då stt erbjuda flaskan men nej. Han vill ha tutte :)


    Min bvc säger samma, att normal mängd salt inte är någon fara och att vi bör ge vår mat till barnet.

    Igår tryckte Ilse i sig 1 1/2 banan! Vägrade sen flaskan till kvällen (jag var ute med mina vänner för första gången sedan graviditeten).
  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-03-24 13:50:53 följande:

    Vad olika det verkar vara med råd kring salt. Verkar som att det kommit lite nya studier kring bebisar och saltintag, men bvc här sa inget salt utöver små smaksensationer.

    Här kan man inte ställa i kö tidigare än 4 mån innan förskolestart (eller kötiden räknas därifrån). Jag antar att det är platsgaranti i sthlm också Musetti, men precis som här riskerar man att få något helt annat än önskat ställe? I kommunen vi bodde tidigare hade vi en fsk med inte bara fantastisk personal utan även enorm gård, våtrum, snickis, stor ateljé, egen kock och drop-in på frukosten. I kommunen vi bor i nu finns det inte en enda fsk där man lagar mat själv ens en gång. Känns som att jag kommer att leta efter det minst dåliga alternativet...


    Ja precis vi är garanterade plats på en förskola i vårt stadsdelsområde men Södermalm är ändå ganska stort (vi har ingen bil) plus att vi blivit varnade för vissa förskolor. Och så vill man ju gärna slippa två inskolningar. Här kan man heller inte ställa sig i kön förrän 6-månadersdagen men det verkar inte stämma, hon har redan avancerat flera platser. Känner att det här är ett ämne jag riskerar att stressa upp mig över...

    Inatt tog sambon matningen för första gången då jag druckit några cocktails, visst gnällde hon lite först men det gick bra :)
  • Musetti

    Vi har kommit ner till Frankrike nu, flygresan gick superbra denna gång!!! Ammade vid starten och sov sen en timme. Lekte lite med sin prasselelefant men ville inte amma vid landning. Inga skrik alls. Hade preppat med ersättning i flaska och bytte blöja precis innan vi gick ombord. Skönt! Jag var riktigt stressad, och bagage för en månad oj oj.

    Sov dåligt inatt dock. Nu sitter vi på tåget till svärisarna och hon vill INTE somna haha.

  • Musetti

    Det har varit fullt hus hos svärisarna hela påsken!

    Särskilt kul är att träffa Ilses kusin som är född i slutet av augusti, två helt olika personligheter men de utvecklas i i stort sett identisk takt. Så vi ser vad vi har farmför oss. De har blivit medvetna om varandra nu och vill gärna leka med samma saker. Det märks dock att Ilse är mer van vid vatten tack vare babysimmet.

    Hon har ett litet risgryn i underkäken sedan en vecka tillbaka och hon gnager på den sidan hela tiden.

    Fortsätter att göra puréer av frukt och grönsaker (har köpt några färdiga burkar men mest eget) och hon slukar allt. Vällingen gick dock trögt. Får se hur det blir med kött-introduktionen då jag är vegetarian. Vill absolut inte undanhålla henne det men jag har liksom ingen koll på tillagning.

    Till helgen ska jag träffa mina gamla kollegor i Paris- ska bli kul!

  • Musetti

    Vi är tillbaka hos svärisarna igen efter en långhelg i Paris. Väldigt intensiva dagar! Självklart fantastiskt kul att promenera i våra gamla kvarter och träffa alla gamla kollegor och vänner igen men det är ju så sjukt opraktiskt med barnvagn i tunnelbanan. Finns varken rulltrappor eller hissar så man får bära vagnen så nu har jag jätteblåmärken på höfterna.

    Våren har kommit längre här och det har varit svårt att planera med kläder, vid ett tillfälle var Ilse plötsligt hysterisk i vagnen och det visade sig att hon var genomblöt av svett trots endast i kortärmad body och öppen kofta. I söndags hängde vi i en park hela dagen och gjorde inget alls, jätteskönt (bild).

    Hon verkar vara en riktig stadsråtta, hos svärisarna som bor i villaområde i normalstor stad vaknar hon nästan varannan timme på natten men i Paris eller i Stockholm sover hon lätt 7-8 timmar i sträck. Verkar som hon gillar ljud omkring sig, haha.

    Jag fick tillbaka min mens redan i februari men der var nog en fuskvariant för nu har den kommit med dunder och brak. Mycket mer blod och mer ont :(

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här