• Äldre 18 Nov 08:57
    921636 visningar
    1530 svar
    1530
    921636

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Skönt att läsa att det är fler med bebisar som kräks Tyckte jag läste att de skulle börja kräkas mindre efter en månad, precis då kräkningarna börjat komma igång här...

    Dijonsenap har vi här också. Vi har tvättlappar i frotté från Ikea och vanliga torra som jag blöter med vatten. Jag har ett gäng våtservetter i skötväskan för olyckor där det inte finns bra bytmöjligheter, men annars använder jag dem bara för att städa (badrummet, torka babykräks från golvet,...).

    Tar tillbaka att det är slut på nattbajsning - inatt vaknade jag av värsta prutten medan han själv lugnt sov vidare...

    Kul att läsa hur alla bebisar växer. Vi ska på läkarbesök nästa vecka.

    Har tyvärr inga revolutionerande tips för ont i magen. Massera? Bära hängandes på armen med ryggen upp och din hand i magen? Men det här är ju ditt tredje barn Bfoktober2017, så gissar att du redan testat

  • Äldre 19 Nov 09:26
    LitenBlomma skrev 2017-11-18 15:12:50 följande:

    Ormen som babynest. Filten virkade jag i våras.


    Väldigt imponerad! Filten ser superfin ut!
  • Äldre 20 Nov 14:53

    Den här bebisen är inte som storasystrarna. Inatt sov han sex timmar i sträck och vaknade när jag väckte honom för att byta blöja (ja, han bajsade utan att ens vakna själv). I åtminstone en vecka nu har han sovit minst fem timmar i sträck på natten. Mina bröst väcker mig efter fyra timmar, jag kollar vad klockan är, kollar så han andas och somnar om. Allt sovande leder till läckande bröst förstås. Jag har hittills sovit utan bh, men nu läcker ju båda brösten även när jag inte ammar. Hur gör ni? Har aldrig haft lyxproblemet med en bebis som sover bra tidigare...

  • Äldre 21 Nov 07:54
    Musetti skrev 2017-11-20 17:40:07 följande:

    Jag har det exakt likadant, Ilse sover sex timmar i streck sedan flera veckor tillbaka. I början läckte brösten under natten så klart men det var ett bra tag sedan nu. Kroppen kanske anpassar produktionen till när den är efterfrågad? Är den så smart? Sedan är brösten sprängfulla och gör lite ont men det ordnar ju upp sig när hon börjar äta :)

    På dagen läcker de aldrig, men man blir ju ändå helt nedslabbad med mjölk. För att inte tala om kaskadkräkningarna, de har hon var tredje dag ungefär. Hon verkar inte bry sig nämnvärt, mest vi som måste byta lakan osv. Magen knorrar en del också.


    Mina bröst läcker tyvärr både dag och natt. Händer också på kvällarna då han äter väldigt ofta. Behöver byta amninginlägg ofta, men hittills har det åtminstone inte läckt igenom. Fy för kaskadkräkningar! Min första dotter kräktes mycket och vi blev livrädda första gången det var som en fontän.
  • Äldre 21 Nov 21:50

    Jag minns att jag läste Växa och upptäcka världen med första barnet. Handlar om de olika utvecklingsstegen och fanns som pocket väldigt billigt (fast det var ju några år sedan ).

    Jag liggammar också alltid nattetid. Första dygnen var jag lite orolig och la liten i babynestet mellan oss, men det gick över... Känns som att jag vaknar av varje liten prutt medan jag knappt hör storasyskonen de nätter de vaknar (de sover normalt gott i egna sängar hela natten).

    Funderade just på när dreglandet egentligen brukar börja... Dags om några veckor då antar jag Har laddat med många dreglisar då det var ett konstant flöde ur syrrornas munnar under lååång tid.

  • Äldre 22 Nov 10:35

    Läkarbesök idag, 1 mån. 5720 g, 60,5 cm. Kissade, bajsade och kräktes, så jag sprang mest runt och torkade golv, rumpan osv, men allt såg fint ut

  • Äldre 23 Nov 18:06

    Idag har vi äntligen varit på hörselkontroll. De har tydligen ändrat rutiner här eftersom det var så många som blev tillbakakallade i onödan när testet gjordes tidigare (pga fosterfett i öronen). Nu kändes det däremot rätt onödigt eftersom det är väldigt tydligt att liten hör alldeles utmärkt.

  • Äldre 23 Nov 18:11
    Musetti skrev 2017-11-22 14:26:50 följande:

    Nu var jag visst lite snabb på tangenterna, självklart vaknade jag upp i en stor pöl kall bröstmjölk i morse. Suck.

    Annars har vi börjat sälja av våra möbler lite smått här. Lämnar lägenheten om ca en månad. Kommer bo hos sambons föräldrar (de bor i Loire-dalen) i några veckor över jul och nyår sen går flyttlasset till Stockholm. Inte så jättepepp just nu när jag läser att det är snöstorm just nu...

    Hur ska ni fira jul?


    Hur känns det annars att flytta?

    Vi kör varann jul med min familj och mannens. I år firar vi med mannens. Det är många barn i blandade åldrar, så det brukar vara mysigt. Svärföräldrarna har ett stort hus som vi alla kan knöla in oss i. Orkar nog inte sova där mer än någon natt, eftersom jag redan är lite trött
  • Äldre 23 Nov 20:57
    BFoktober2017 skrev 2017-11-22 21:37:03 följande:

    Haha, han gjorde allt skönt att allt såg bra ut. Vi har läkarbesök imorgon. Hoppas hon ökat i vikt


    Hur gick det?
  • Äldre 27 Nov 08:58

    Oj, vad fort han växer nu! Började rensa ut stl 56 i början av förra veckan och nu börjar stl 62 redan bli för litet! Sist var det +800 g och +3 cm på 12 dagar, men snart borde det väl plana ut lite?

    Funderar också lite över det där med kläder. Jag kör vanliga kläder, filt och åkpåse eller ganska tunn overall och åkpåse i vagnen. Och mössa förstås. Har två olika overaller i stl 68, men de kanske är urväxta innan vintern är slut?

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här