• FiaW

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Tack för tipsen Linnnn! Ja det handlar mycket om vana och jag ammar nu bara en gång per dygn (vid 4-tiden) och det stör mig inte så mycket, om det inte blir fler gånger per natt. Han somnar om så snabbt och gott om han får amma så det känns värt det just nu. Jag förstår inte heller varför det engagerar folk så mycket med hur ofta och länge man väljer att amma. Kommentarer som ?Har verkligen din mjölk fortfarande kraft så det räcker?? och ?Ammar du fortfarande? Oj! Så länge ammade inte jag? Kan man inte bara låta folk göra det som passar dem utan att lägga sig i? Tröttsamt.

    Vad gäller syskon i samma ålder funderar jag på detsamma. Vår gosses halvsyskon är mycket äldre. Jag har själv växt upp med mycket äldre halvsyskon och saknade ganska ofta någon i min ålder hemma. Vi får se om vi kan/orkar få en liten till :)

    Vilka sötnosar LitenBlomma och Musetti! Vår gosse gillar också att åka bak på cykeln men hade nog inte haft tålamodet att sitta i en ryggsäck så länge tyvärr. Han är alldeles för ålig, haha.

  • FiaW

    Gossen har varit förkyld några dagar, sover oroligt och är väldigt trött på dagarna. Så nu ammar jag ett par gånger på nätterna igen och han sover tre gånger per dag istället för två. Det är bara att följa med i denna spännande och föränderliga tid som är småbarnsåren. Haha!

    Ja jag brukade ha med min kusin, som också var och är min bästa kompis, på en del semestrar och det var såklart superkul. Så det löser sig säkert.

    Haha, *svälj*, nu blev jag svettig när du skrev att du inte vill göra om två barn tätt. Jag tänker att är jag så här trött nu så lär det ju inte bli bättre med två små barn tätt. Men som du skrev innan så hänger det väl ganska mycket på hur ens barn är och vår kille upplever jag som ganska intensiv. Nåja, det lär ju vara 100% värt det ändå om det nu blir så :)

  • FiaW

    Vi är bättre här men lillen är inte helt 100 än, fortfarande lite gnällig, sover oroligt på nätterna och är extra trött. Hoppas det släpper snart!

    Så jobbigt för er Linnnn, krya på er!

    Skönt att Edvin är bättre också! Jobbigt när de små liven är dåliga. Kul att han börjat gå också, här promenerar han runt med vår hjälp dagarna i ända. Det är bara stå och gå som är kul nu, dock saknas det en hel del balans och stabilitet än för att han ska kunna gå själv.

    Vad gäller kalas kommer vi att bjuda familjen och önska kläder till honom. Det är det som saknas nu.

  • FiaW

    Söt han är erijon :)

    Ja den där nagelklippningen... det får bli en nagel nu och en nagel då. Inte lätt att hålla fast en liten gosses händer och sikta med saxen samtidigt som han vevar med armarna som en väderkvarn och är sur. Har ni andra manikyr-medgörliga bebisar?

    Vår gosse förstår också en hel del ord och har börjat utforska rösten genom illvrål, ibland glada ibland arga och ibland bara för att. Vi provar att säga nej lite strängt, vi provar att ignorera skriken men hittills tycker han att det är för kul för att sluta. Hoppas det är en fas som snart tar slut, igår skrämde han livet ur en tant...

  • FiaW

    Grattis till Edvin! Gulligt med allt pussande! :) Visst har Charlie också fyllt år?

    Förstår dig LitenBlomma. Man ska följa sin magkänsla så långt som möjligt och jag hade också haft svårt att lämna bort redan.

    Jag känner inte alls för att börja jobba som det är nu. Jag har ju ganska långt till jobbet också så jag funderar på att försöka hitta nåt närmre hem. Dock har chefen gått med på att jag bara behöver va på plats två dagar/vecka, resten kan jag jobba hemifrån. Jätteskönt!

    Vår lille kille är också långsmal men det har han ju å andra sidan varit hela tiden. Han ligger en kurva över på längden och en kurva under på vikten som alltid.

    Det händer mycket med talet nu. Han förstår mycket och man kan be honom hämta grejer. Han försöker säga en hel del av det vi säger och leker mycket med rösten.

    Två nya tänder är på väg också. Han har bara haft två nu i nästan 3 månader :)

  • FiaW

    Det blir kalas för familjen här också. Vi får dela kalaset på två dagar dock eftersom storebror också fyller år nu i dagarna och vi inte får plats med alla på en gång.

    Vi var bara och tittade på en fsk och nöjde oss sen med det. Den är liten, ligger nära, de är mycket ute med barnen (barnen vilar ute också) och en vän har haft sina två pojkar där och var mycket nöjd. Dock tykte jag att lokalerna var väldigt små och de var nog inte mer än 3 personal. Kommer inte ihåg hur många barn de har däremot. Jättesvårt det där, vet inte hur man ska välja riktigt men en rekommendation från nån man känner känns ju alltid bra.

  • FiaW

    Ja de lugna nätterna är helt bortblåsta sen en dryg vecka ungefär. Han vaknar jätteofta och nöjer sig oftast inte med att själv hitta/få nappen, som brukar gå bra. Jag har fått öka på amningen igen, bara för att få honom att somna om så fort som möjligt. Skönt att höra att ni har det likadant, trodde det kanske var nåt annat som orsakade det. Ser att vi har 19 dagar till slutet av denna fasen.. håller med dig Linnnn, hoppas inte dessa sov-vanor varar så länge. Dagtid är han oftast glad men han är väldigt mammig, aktiv och bestämd. Så det är inte många sekunder vi sitter still under dagen och jag kan inte lämna rummet utan att det blir panik. Så jag är jätteglad att vi inte ska skola in än. Jag känner å andra sidan i hjärtat att det känns alldeles för tidigt i januari också, men det ändrar sig kanske :)

    Dessutom har mensen nu kommit tillbaka. Den är mindre än tidigare och ingen smärta jämfört med jätteont förr, så fortsätter det så här gör det mig absolut ingenting.

    Hoppas ni har en härlig dag i solen och värmen!

  • FiaW

    Idag fyller vår lille gosse 1år, tänk så tiden går. Det har blivit lite funderingar på hur allt var för ett år sen, med förlossningen och så. Nästa helg blir det kalas.

    Men hu! Det där du skriver, Musetti, med humörsvängningarna är riktigt tufft emellanåt. Han skriker argt så det skär i öronen och ingenting är riktigt bra. Det är mycket frustration och han kan inte va stilla en enda sekund. Pust! Längtar till denna fasen är över. Folk runt om oss tror att nån håller på att mördas och rycker till av rädsla när han vrålar.

    Vi har precis gjort vår köks-renovering och med facit i hand skulle vi kanske ha väntat, vi är bra trötta nu av kombon renovering och frustrerat barn.. men visst är det kul när man år klar. Lycka till med ert projekt Musetti :)

  • FiaW

    Tack Linnnn! :)

    Skönt att J sover lite bättre igen. Vår gosse sover inte heller lika illa längre men han vaknar just nu 3 ggr per natt och då duger bara amning. Jag ska sova borta själv i mitten av november så innan dess får det bli avvänjning. Tänkte ta avvänjningen när denna fasen är slut för att undvika extra mycket ledsamhet.

    Dagtid är han inte intresserad av att amma, så det är bara på natten. Förstår att det känns lite oväntat när dina andra två ammat betydligt längre Linnnn.

  • FiaW

    1-ärskontroll med vaccinering idag. 79 cm och 9350 gram, följer sina kurvor. Han har dock blivit dålig av vaccineringen denna gången, det har han inte precis blivit de andra gångerna. Han har feber nu och är gnällig, så jag har gett honom en alvedon inför natten. Jag tycker det är så synd om honom när han är så här :( Då kanske febern kan hänga i sig under morgondagen också, som för Ilse, om man har lite otur.

    Annars fortsätter han att sova dåligt och vakna många gånger och vakna tidigt. På dagarna är han fortfarande mer frustrerad och rastlös än vanligt. Ungefär en vecka kvar på fas 8...

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här