• Äldre 9 Oct 21:27
    45939 visningar
    238 svar
    238
    45939

    Bf juni 2018

    Hoppar också in! 4+4 idag. Ska ringa gyn imorgon och be att få vul om några veckor samt be om progesteron och trombyl. Fick det förra graviditeten då jag hade 3 missfall innan dottern. Hon är 3 år. Hur mår ni alla? Jag är illamående redan och det drar, spänner och sticker i livmodern.

  • Äldre 11 Oct 20:51
    #18
    +1

    Vilka har ni berättat för? Jag har inte berättat för någon, inte ens min sambo! Lite jag som tjatat mig till en tvåa och han gick tillslut med på det under förutsättning att "det får bli när det blir" utan stress att pricka ägglossning osv... och så tar det sig liksom första Gången utan skydd!!! Han hade nog önskat/trott att det skulle ta nåt halvår minst iaf. Vet inte riktigt hur jag ska lägga fram det. Men sen hade vi 3 missfall innan det gick vägen sist så ropar inte hej än. Ska till gyn och kolla nästa vecka. Nån mer som är lika störd som jag? ;)

  • Äldre 18 Oct 09:18
    #37

    Ska på vul senare idag. Så nervös!! Är i V.5+6 så räknar med att de inte ser så mycket eller hjärta... men hoppas såklart. hoppas få progesteron och trombyl för att hjälpa graviditeten som jag fick sist efter 3 missfall. Som ni andra skriver - väntan och oron för missfall tar knäcken på mig!!! Är det någon som redan varit på vul? Har ni ringt och bokat tid hos bm?

  • Äldre 18 Oct 09:39
    #39
    Millagrstrom skrev 2017-10-18 09:26:29 följande:

    Jag var på vul igår.

    Räknat från sista mensen var jag i v 5+6 igår.

    Såg en hinnsäck på 12,7mm och en gulesäck.

    Inget foster och inga hjärtslag.

    Pratade precis med min ordinarie gyn.

    Hon sa att det är ytterst ovanligt att man lyckas se hjärtslag och foster så tidigt. Allt har att göra med maskinens ålder och läkarens kompetens.

    Jag fick en tid hos min gyn den 2/11.

    Dom rekommenderar att man väntar tills efter v 7+0 för att få ett så säkert resultat som möjligt (:

    Lycka till idag (:

    Jag har inte ringt min bm ännu.

    Har fått för mig att den skiter sig om jag ringer och skriver in mig samt berättar för mamma haha.

    Gjorde det sist tyvärr.


    Tack vad skönt att höra, då slipper jag noja upp mig om de inte ser så mycket. Är samma här, vill inte jinxa med att berätta för nån eller göra det "verkligt" med att boka tid för då tänker jag att det skiter sig :)
  • Äldre 18 Oct 22:50
    #52
    +1
    Johanna135 skrev 2017-10-18 22:34:09 följande:

    Åh jag vill se hjärtslag på första träffen, om den är i vecka sju så kanske man får det? Bara prata känns tråkigt, haha.


    Hos bm får du vanligtvis tyvärr inte se hjärtslag eller göra vul vid första eller andra träffen.

    Om du har en riskgraviditet eller tidigare drabbats av missfall kan du få komma och göra ett tidigt vul (vaginalt ultraljud) men det hör inte till vanligheterna vid en "normal" graviditet. Kan säkert dock va olika för olika landsting men hos mig får man inte tid för vul om man inte haft tex blödningar eller annat som behöver kollas upp.
  • Äldre 19 Oct 20:44
    #57
    Marian03 skrev 2017-10-19 12:49:05 följande:

    Har ni fått några symptom än? :)

    Jag har mest molvärk då och då, växlar mellan att svettas och frysa och varit liiite illamående men som tur är har det inte kommit igång än riktigt. Har dock inga ömma bröst, det hade jag i förra graviditeten :)


    Jag känner mig alldeles för gravid redan! skulle omöjligt kunna gått över V.4 utan att fatta att jag var gravid. Ständigt Lätt illamående (som jag är rädd ska stegra, gjort det i V.7 innan), ömma bröst, sticker och Moler i magen samt trött... så trött.
  • Äldre 22 Oct 20:12
    #98
    +1

    Å herregud jag är ett monster!! 6+3 och mitt humör =[ stackars dotter och sambo. Känner inte igen mig själv, måtte detta gå över snart. Så illa att jag försöker prata mig själv till rätta med typ "skärp dig nu" och så svarar jag mig själv "skärp dig själv idiot". Kan inte ens diskutera med mig själv längre tydligen :) nån mer som varit ett hormonmonster i helgen?

  • Äldre 29 Oct 12:24
    donaR skrev 2017-10-29 11:59:39 följande:

    Hej, jag är beräknad att föda 28 juni :)) Ser såå framemot det!

    Jag är i v. 6 nu..ha haft molnvärk fram till 4 dagar sen..Nu känner jag ingenting alls!! Känns som jag inte ens är gravid mer. Har börjat bli orolig :/ Någon annan som känner igen sig?

    Någon som varit gravid innan och kommer ihåg vilka symptom du haft under v 6?


    Har du inte känt några symtom på 4 dagar? Säkert ingen fara men jag skulle ändå ringa och be om ett vul för att slippa oron. Symtomen kommer och går för mig men mest att jag inte känner symtom någon förmiddag och så kommer det tillbaka. Det har inte varit borta hela dagar.
  • Äldre 29 Oct 12:26

    Sitter btw på ett tåg och kan enkelt konstatera att gravidillamående + tågåkande är en väldigt väldigt dålig idé. :@

  • Äldre 2 Nov 20:41
    Moorii skrev 2017-11-02 20:02:20 följande:

    Fråga till er som mår illa.. Mår ni illa hela tiden eller är det en viss tid på dagen som det är värst? Jag har mått illa på förmiddagarna, men sen är eftermiddagarna lugna, speciellt idag. Jag blir såklart orolig och tänker att nåt är fel... Fick missfall i augusti, över en natt så var alla symtom puts väck och två dagar senare började jag blöda. Så är därför väldigt, väldigt orolig nu :(


    Jag är ständigt illamående. blir oftast lite värre på eftermiddagar och kvällar men alltid illamående.
  • Äldre 4 Nov 19:10

    Var på vul igår och allt var bra, tickande hjärta och på pricken i strl 8+1 enligt mina beräkningar... och så på kvällen kom de fruktade bruna flytningarna :( hoppas så att det är vul-staven som retat hål på tappen eller nåt men jag inte låta bli att oroa sönder mig. Har inte ont men däremot "svider och bränner" det i livmodern. Känns annorlunda mot innan men gör inte ont. Har varit en hemsk dag med illamående också så det är iaf positivt. Att det aldrig får vara riktigt bra :( nån annan som fått bruna flytningar? Haft bruna flytningar runt V.8 tidigare, ett var ett Ma och ett gick bra.

  • Äldre 4 Nov 21:47
    beme skrev 2017-11-04 21:26:28 följande:

    Jag fick i början på v.7 lite bruna flytningar en kväll och drog förhastade slutsatser om missfall, då det kom i samband med extrem mensvärk. Visade sig vara från att vi sexat loss några dagar tidigare.

    Nu för någon vecka sedan så började jag blöda ganska mycket direkt efter sex och då fick jag som du beskriver, lite svidande och brännande känsla, vilket det ju lär göra om man fått ett sår. Det gör det ju oftast om man får sår på övriga kroppen också och man kommer i kontakt med vätska.

    Nu kan jag inte säga att det är så, men jag skulle gissa på att staven retat något vid vul, som gjort att du fått en liten blödning och därför fått brun flytning. Håller tumme för det!


    Tusen tack för lugnande ord! Hoppas hoppas! Får ringa gyn igen på måndag, gynmottagningen på min ort är som tur är väldig snälla och låter en få komma för minsta lilla. Hade gått sönder om jag fått ett svar att jag måste vänta till rutin-ul som jag läst att många får till svar.
  • Äldre 26 Nov 08:42
    localmini skrev 2017-11-26 06:52:42 följande:

    Jag vill också vara med :D bf 1 juni, i vecka 14 nu!

    Gravid med min första. Har försökt bli gravid i över 2 år, fick missfall för drygt ett år sen men annars inget. Men vi lyckades till slut utan hjälp :) Bara att hoppas att allt är bra där inne nu då! Bor utanför Uppsala.

    Haft lite illamående men provade Postafen när jag inte stod ut, fungerade på mig :) Men tack och lov är illamåendet nästan helt borta nu! Det innebär dock att graviditeten varken syns eller känns längre, så nu blev det ännu mer overkligt... RUL 4 januari!

    Hade sån fruktansvärt bra timing att jag fick reda på att mitt kontor skulle lägga ner samma vecka som jag plussade, så gått arbetslös ett tag. Men nytt jobb på måndag, läskigt och spännande!


    Grattis! "Plötsligt händer det" stämmer bra in på er alltså :) har bf 14.juni, har inte fått tid för rul än men ska på kub 5 december så får nog tiden efter det. Läskigt och spännande på samma gång!
Svar på tråden Bf juni 2018