• Äldre 12 Oct 19:44
    3226 visningar
    5 svar
    5
    3226

    Vänja sig vid mindre inkomst??

    Sluta handla sådant som inte måste ersättas, laga i första hand, köp begagnat i andra hand, köp nytt i sista hand.

    Läs på om familjer som har köp-stopp, de har många bra tips.

    Annars är det klassikerna:

    * Kolla över månadsutgifter som prenumerationer, abonnemang mm. Minimera!
    * Mat = mycket av det billiga och lite av det dyra. Finns massor med trådar om billig mat. Leta här på FL det finns hur mkt som helst att läsa om hur man tex kan använda röda linser (koka egna av torkade) som utfyllnad eller ersättning till köttfärs, hur mkt billigare det är med gröt + kanel + lite mjölk - jämfört med smörgås + juice osv.
    * Körning - minimera och tag många ärenden på en gång. När man måste åka och handla så tar man återvinningen med sig, kör och lämnar/hämtar grejor längs vägen osv.
    * Sälj av gammalt. Urvuxna kläder, sportgrejor som inte behövs, barn/babyprylar osv. En hundring där och några tior här blir en hel del i längden + att man har mer plats i förråden!
    * Ät rent i kyl, frys och skafferi 2 ggr/år tex nu före julen. Gör slut på allt det där man köpt hem och sparat. Utmaning rent matlagningsmässigt, men det går att vara lite kreativ. Köp sen bara hem nytt av det som man verkligen använder! Det finns nog mer i frys och skafferi än man tänker sig och passar man på att äta slut på det man har i förråden så slipper man slänga för att det blivit för gammalt.

  • Äldre 12 Oct 19:47
    #3

    Och sluta att handla småsaker!
    Kaffe på stan i farten - varför? Bättre att dricka på jobbet eller hemma och nu när du inte handlar så ofta så blir det sällan akut kaffebehov på stan.
    Lunch ute - nej, matlådan är billigast!

    Alla småköp blir dyra, en godisbit och dricka blir lätt 500 - 1000 kr/mån.

Svar på tråden Vänja sig vid mindre inkomst??