• Cael

    Första barnet BF Juni 2018

    Hej!

    Jag tycker att det är spännande att dela alla känslor som faktiskt kommer nu när det är första gången vi väntar ett mirakel :) Jag är 26år gammal och min sambo är 29. Vi har nyligen flyttat till hus och när vi väl bestämde oss för att börja försöka så gick det undan och här sitter jag nu i skrivandets stund lite smått illamående och med ömmande bröst. Jag tillhör tyvärr den kategori blivande mammor som oroar mig för missfall och bara väntar på att veckorna ska gå och vi ska passera v.12 så att risken minskar. Önskar att jag kunde tänka på att det faktiskt är mycket större chans att det går vägen, min sambo däremot är lugn men samtidigt ivrig i att vilja berätta för våra vänner, familjen vet redan. BF är än så länge beräknat till 9 Juni, som vi längtar :D Hoppas fler vill dela denna fantastiska resa vi har framför oss!

  • Svar på tråden Första barnet BF Juni 2018
  • hashtagstoltbonusmamma

    Hej!

    Jag är också gravid med första! Samma datum som dig till och med.

    Jag är 27 och sambon är 20 år äldre än mig (han har 2 barn sen innan)

    Hoppas fler vill gå med. :)

    Hur mår du?

  • Cael

    Hej!

    Tack för svar, vad roligt med samma datum och allt! Jag har mått illa på förmiddagarna, något som nu gått över till iprinicp hela dagar :/ jobbigt!!! Men den som väntar på något gott! Hur mår du? :)

  • hashtagstoltbonusmamma

    Precis samma här, illamående i stort sett hela dagarna. Ren tortyr. Särskilt när man ska hålla det hemligt, jobbigt att låtsas må bra. Oftast börjar jag inte jobba förrän ett på eftermiddagen så det är tur, men morgonpassen är hemska.

    Ska till barnmorskan den 2/11, skulle vänta men behöver kostråd.

    Har du bokat någon tid?

  • MaTik

    Hej, får man vara med här? :) De andra grupperna är så väldigt stora att det är svårt att hålla koll på folk. Jag har bf 30/5, men räknar iskallt med att gå över tiden och få ett junibarn. ;)

    Jag är 33 och väntar första barnet efter lite över ett års kämpande. Har haft ett missfall på vägen. Min oro för missfall har varit jättestor och för två veckor sen fick jag små blödningar. Fick panik så klart. Men fick en tid för vul förra veckan och såg då ett litet embryo i en bönas storlek med ett hjärta som slog. Efter det känner jag mig faktiskt lugnare och har börjat fatta att jag är gravid. :)

    Är vi v 9 (8+5) nu och ömma bröst har jag haft sen bim. Annars har jag mått som vanligt, men förra veckan kom tröttheten. Är inte så trött att jag inte fungerar som vissa beskriver, men sitter och gäspar konstant. Är lite illamående ibland, men inte så farligt.

    Haha, detta blev ju en mindre uppsats! Kul att följas åt iaf!

  • hashtagstoltbonusmamma

    Håller med dig. Blev lite för mycket i den andra gruppen. Vissa har gått över till Facebook men jag vill vänta till v13 (v8 nu) innan jag slutar vara anonym och går all in så att säga, även om grupperna är hemlig så är världen liten.

    Förstår att du är rädd för missfall, men hoppas allt går bra för oss alla.

    Brukar ändå tänka att så många graviditeter går bra.

  • Sael92

    Hej!

    Hoppar också gärna in här! Jag är 25 år och min man 30, och vi väntar också vårt första barnet som är beräknad till 24 juni. Har lätt illamående i omgångar under dagarna med lite halsbränna i mellan åt. Min mage har nog reagerat rätt så starkt på hormonerna i kroppen då min mage är väldigt uppsvälld - har nästan svårt att gömma magen under lösa kläder! Och eftersom jag är i vecka 6 (har haft svullen mage sen v5) vill jag inte berätta riktigt för några andra än, speciellt eftersom jag också är orolig för missfall... Men samtidigt vill man ju berätta för alla nära och kära :)

    Håller tummarna att det går bra för oss alla!

    Och som du säger, Cael, vilken fantastisk resa vi har framför oss! :D

  • fridaemelinejohanna

    Hej allihop!

    Jag hoppar in här också, kul att vara med i en tråd från början eller så. Har man mer koll på alla :)

    Jag heter Frida, är 25 år och bor i en liten by i Blekinge som heter Norje.

    Jag och min sambo (26 år) har försökt sen i slutet av juni då jag slutade med p-piller och använt mig av NC för att försöka få lite koll på ÄL och mens och sådär och mensen iaf har varit punktlig, i bland någon dag innan. Så den fredagen jag hade bim och satt på jobbet den 13/10 undrade jag varför den inte kommit än. Nämnde lite försiktigt för kollegorna när de skojade att jag vi skulle ha "babymaking" hela helgen att jag inte fått min mens. Högg till lite i magen när jag körde hem och tänkte att nu kom mensen.

    Men nej ... lördagen gick den också och ingen mens.

    Plussade på söndagsmorgonen 15/10 och fick "2-3 veckor".

    Men andra ord går jag in i vecka 7 imorgon och jag kunde inte vara gladare!

    Men samtidigt livrädd!

    Tänk om det händer något? Tänk om tänk om.

    Försöker att inte tänka på det men det är svårt ju Haha! Har vårt första samtal med BM den 13 november och tiden kunde inte gå saktare!

    Men snart kommer man tycka att det går för snabbt.

    Har bf 21 jun i enligt preglife, 23 enligt NC så vi får väl se :)

    Spännande att följas åt och ska försöka vara aktiv här trots att det strular lite i bland :)

  • MaTik

    Roligt att vi är fler! Jag har varit på min inskrivning (gick in i vecka 10 igår) och bm pratade mest om kost, alkohol, vila, träning etc. Fick ta lite blodprov och kolla blodtrycket. Inte så mycket mer. Var ändå trevligt att bli inskriven, det känns mer på riktigt då!

Svar på tråden Första barnet BF Juni 2018