• FreZZ

    Bortsprungen katt!!

    Hej, nu är det så att våran lilla älskade katt har försvunnit förmodligen sprungit bort.

    Vi har haft katten sen kattunge och dom 2 första åren har hon varit innekatt. men sen köpte vi hus och då fick hon gå ut, vilket har funkat jätte bra den månaden vi bott här.
    Dock har hon varit så feg eller bekväm att hon aldrig ens har lämnat tomten och alltid kommit när vi har ropat. hon brukar alltid komma in på kvällarna och sova med oss. Men igår kväll när vi skulle lägga oss så gick vi ut o ropade men det kom ingen katt. så vi stannade uppe ett par timmar till och gick ut och ropade med jämna mellanrum. när vi sen insåg att hon förmodligen inte var i närheten så gick vi ut och letade efter henne i hela byn. utan att hitta henne eller ens höra henne jama eller liknande. vi har även letat hela dagen idag utan framgång.

    så jag undrar, tror ni hon har gått vilse eller vad tror ni har hänt?
    Kan ens katter gå vilse? eller är det sant att dom alltid hittar hem?

    Vi vill bara att hon ska komma hem.

  • Svar på tråden Bortsprungen katt!!
  • Jemp

    Är hon märkt och ägarregistrerad?

    Kolla diken/vägrenar, uthus och förråd hon kan ha blivit instängd i.

    Anmäl till polisen, efterlys på FB, ev kolla med veterinärer och katthem i närheten.

  • FreZZ

    jo det har vi gjort, vi har gjort allt vi kan. funderar en hel del på om det är någon här som har varit med om något liknande och i så fall om katten har kommit tillbaka.

  • Glinda från Oz

    Har ni satt upp lappar? Om inte göra det, runt 100-150 är ganska lagom, en del rivs ner och det krävs rätt många för att folk ska lägga märkte till dem. Kom ihåg att sätta lapparna i plastfickor så de inte blir förstörda i regnet. Annonsera på Blocket, lokaltidningen m.m

    Ta en gammal transportbur och klä in den i plast, lägg mat och vatten där så katten inte lämnar området pga matbrist.

    Om hon inte är ID märkt hör av er till lokala veterinärer, katthem och gatukontoret (om hon blivit påkörd)

    ID hundar är jättebra, kolla om det finns där du bor.

    De flesta bortsprugna katter är ganska nära hemmet, men man får tänka fågelvägen, katter bryr sig ju inte om staket och sådant.

    Hoppas hon kommer tillbaka snart!

  • Griseknoen35

    Vår kattunge lyckades smita ut och var borta i 10 dagar. Vi efterlyste i typ alla facebookgrupper för vår ort och satte upp lappar i området. Vi gav även ut hittelön vilket gjorde att folk engagerade sig annars va det ingen som brydde sig att ens dela inlägg osv. Tillslut hittades vår katt, han hade suttit fast under en grej hos en granne. Tur va så regnade det endel de där dagarna så han fick förmodligen tag i smådjur och vatten. Va lite mager men i god kondition när han hittades.

Svar på tråden Bortsprungen katt!!