• Anna-Linnea

    Värme vid köp utav hus

    Vi har köpt ett hus med inflytt nu på fredag. När vi var och besiktigade huset för lite mer än en månad sedan så var värmen på men direkt efter besiktningen så stängde säljaren av all värmen i hela huset då de flyttat till nytt innan de sålde. De har tidigare haft läcka på taket och eftersom det är hösttider så regnar det ganska mycket här nere. Huset ligger även vid vattnet. Jag undrar om det är något som kan hända när man stänger av all värme så att man kan kolla det på tillträdesdagen och om det blir vi som får stå för all uppvärmning. Trodde att huset skulle vara som när vi besiktigade det och skrev papper vid överlämningen gällande värme och el.

    Är helt ny på det här med hus så är det något annat man borde kolla efter eller tänka på vid tillträdesdagen så tipsa gärna! 

    Tack på förhand :)

  • Svar på tråden Värme vid köp utav hus
  • Almina

    Tror man brukar rekommendera att ha minst 10-12 grader i ett isolerat hus. Kan tänka att det har med fukt att göra, men vet egentligen inte. Hur kallt var det i huset? Du kanske kan höra med besiktningsmannen, som borde vara kunnig? Kolla också med mäklaren vad som är brukligt/tillåtet gällande att sänka värmen.

  • riboflavin

    Eftersom man som säljare är ansvarig för skador som uppstår mellan kontraktsskrivning och tillträde ligger det ju i ens eget intresse att hålla huset fritt från fukt och risker för att exempelvis rör fryser. Det normala är att aldrig helt kyla ut en fastighet är vatten fortfarande står i rören samt att hålla underhållsvärme.

    Om några skador uppstått, dokumentera dessa och kräv ersättning.

    Om huset stått tomt en kortare tid så bör det räcka att få upp huset i temp och låta ventilationen göra sitt jobb.

    Skillnaden mellan att värma från utetemp i dagsläget och värma från "normala" 10-12 grader torde vara helt försumbar.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Värme vid köp utav hus