• Äldre 28 Oct 15:04
    10342 visningar
    10 svar
    10
    10342

    Gravid efter 1 mån på nya jobbet!

    Okej... Nu känner jag att jag sitter i en illa sits. Går runt här med ångest och vet inte hur jag ska hantera det.

    Jag började på ett nytt arbete i början av september. De hade brist på (kompetent) personal, så jag var efterlängtad och varmt välkomnad av mina nya kollegor. Samtidigt blev jag nyexaminerad i våras så detta är mitt första "riktiga" jobb och jag är väldigt tacksam att ha fått det.

    Och så kommer vi till dilemmat. Jag och min sambo har velat ha ett syskon till vår son ett tag nu och vi har tänkt länge att vi snart måste börja med "bebisverkstaden"... Jag vill förstås inte bli gravid direkt efter att jag har fått det nya jobbet, av lojalitet till min arbetsgivare, men eftersom det tog lång tid innan vi blev gravida med sonen så vill vi inte heller börja för sent. Svårt att veta hur lång tid det kommer ta. Vi bestämde oss iaf för att vi åtminstone skulle vänta sisådär 3-4 månader innan vi börjar försöka.

    Vi hade sex EN gång utan skydd ungefär 1,5 månad efter att jag hade börjat nya jobbet. Eftersom jag hade räknat ut att det inte var några av mina fertila dagar så var vi inte oroliga. Vi hade ju ändå så svårt för att bli gravida, visste vi.

    Jaha. Nu sitter jag här med teststickan i högsta hugg. Gravid. 4 veckor gravid, 2 månader efter nya jobbstarten. Alltså vad är oddsen???? Jag blev alltså gravid efter bara 1 månad på nya jobbet. Ouch....!! Om jag hade vetat att det skulle ta sig på ett enda litet "snedsteg" så hade vi väntat.


     


    VAD SKA JAG SÄGA TILL CHEFEN OCH KOLLEGORNA??? Hur katastrof är detta på en skala?? Någon annan som har liknande erfarenheter? Vilken reaktion fick ni?

  • Svar på tråden Gravid efter 1 mån på nya jobbet!
  • Äldre 28 Oct 15:07
    #1

    Man räknar liksom med sånt när man anställer människor, så om det blir katastrof är det för att de är en katastrofal arbetsplats.

    Ta det lugnt och grattis till bebben.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • Äldre 28 Oct 15:31
    #2

    Säg att ni naturligtvis planenar att dela fl-ledigheten och vabbar lika redan från dag ett.

  • Anonym (Jaag)
    Äldre 28 Oct 15:45
    #3

    Lite samma här. Fast inte nytt jobb utan samma jobb direkt efter föräldraledigheten av barn nr 1.

    Vi tänkte att jag börjar jobba igen i aug och så börjar vi bebisverkstad typ juni/juli. Och tänkte att tidigast vi blir gravida är sept/okt och då kan man ändå jobba ett tag innan det är dags för nästa fl.

    tji fick vi. När vi hade det samtalet i mars så var jag i princip redan gravid fick vi veta 2-3 veckor senare.

    Och detta på samma sätt som du/ni. Höll koll på Äl etc.

    Mkt välkommet barn dock! Men kände mig lite obekväm där med att tala om för chefen att jag kommer tillbaka i aug men går igen o nov/dec. :-/

    Men det blev inte så ansträngt som jag trott. Som någon ovan skrev så räknar man med sånt här när man anställer. Nu hoppas jah kunna jobba så länge det går med. Har bf i mitten på dec och tänkte försöka jobba till sista nov.

    Btw så kom jag nu på att när jag anställdes för detta jobb för 3 år sen så var det likadant. Vi skrev på anställningsavtal och dagen efter har jag ett plus på Stickan. Så inte ens en mån efter haha... Dåvarande chefen skrattade och grattade och sa; "vi har anställt dig pga de kvaliteter vi fått höra att du har och är fullt medvetna om att graviditeter medföljer vid anställningar! Du är ändå hjärtligt välkommen till oss de månader du kan innan BF och därefter!"

  • Äldre 28 Oct 15:45
    #4

    Jag tänker också att man räknar med att det kan hända om man anställer en kvinna i fertil ålder med ett barn. Jag tycker att du ska föröka koppla bort det dåliga samvetet och istället försöka glädjas åt liten i magen. Du hinner jobba många månader till.

  • Anonym (Likna­nde)
    Äldre 28 Oct 16:45
    #5
    -1

    Mitt första jobb efter examen skrev jag på papper för i oktober, jobbet började i januari. I december upptäcker jag att jag är gravid. Kändes inte så roligt att berätta det på jobbet ... men det gick bra! Ingen hade något ont att säga om det. Hann jobba ett halvår innan jag blev sjukskriven. Men jag återvände aldrig efter föräldraledigheten utan fick ett nytt jobb då.

  • Äldre 28 Oct 18:35
    #6

    Eh du har ett liv. Du har rätt att skaffa barn. Det får man räkna med som arbetsgivare. Du kommer kanske kunna jobba ett tag ändå. Men att ni vill ha ett barn till kan dom inte säga ett skit om. Tror du din sambo får samma reaktion på sitt jobb?! Nej just det för han är MAN så då blir inga kollegor besvikna.

  • Anonym (Emma)
    Äldre 28 Oct 20:29
    #7

    Samma hände mig. Började jobba i februari upptäckte graviditet i mars.

    Jag körde en ?det här var inte med i mina planer men nu är det på följande sätt?. Dvs att jag la fram det som en oplanerad men välkommen graviditet, vilket inte alls stämde då vi försökt i 1.5 år. Men jag upplevde inget ont blod utan fick ett grattis från både chefer och kollegor trots att de sökt en person med min kompetens i 2 år och bog tycke det var snopet.

    Jag tänker så här: jobb kommer och går men privatlivet består! Lycka till.

  • Äldre 31 Oct 04:26
    #8
    -1 +1

    Jag tycker du kan ta det helt lugnt! Ett företag är ett företag. En familj något helt annat! Anställda människor har rätt att bli gravida och du kommer bli fint bemött när du berättar i god tid. Om inte så är detta inte en bra arbetsplats. Och då kommer det finnas andra och åter andra jobb. Men just nu var det menat att ett barn skulle komma till er:) Du är inte illojal, du är mänsklig.

    Lycka till! Och grattis!

  • Äldre 31 Oct 04:31
    #9
    -2

    Grattis vad kul!!!

    Tråkigt att se hur socialismen och feminismen indroktinerat oss och får dig att nästan skämmas över vad det innebär att vara kvinna, att bli gravid och få barn är ju det naturligaste som finns och går självklart före arbete när man är i den fasen av livet.

    Ta det lugnt, låt din man sköta arbetande just de här åren och ta hand om er familj!

    Grattis igen!

  • Äldre 10 Jan 19:19
    #10

    Tack snälla ni för alla kommentarer! Hjärta

Svar på tråden Gravid efter 1 mån på nya jobbet!