• SweetJune

    Köpa vinterskor till 1-åring som inte går än?

    Hej!

    Har köpt vinterskor till min son då förra året hade vi redan snö i början av november (bor i Skåne). Flickan 1-år går inte än men känns som om hon kommer gå i år. Jag har bara skor på henne när vi är ute på lekplatser (stenar, blött, skyddande) men det är vår/höst lära gå skor som sonen hade och dem är inte fodrade/höga som vinterskor. Hade ni köpt vinterskor redan nu eller vänta tills hon går? Jag tänker att om det blir kallare snart o hon är i stadiet att hon snart kommer gå kanske jag bör köpa? Vad hade ni gjort/hur har ni gjort?

    Tack för era svar

  • Svar på tråden Köpa vinterskor till 1-åring som inte går än?
  • Carambolan

    Jag hade väntat. De byter skostorlek så ofta i den åldern att det kan vara stor skillnad för storleken om skorna behövs i nästa vecka, om en månad eller först i februari. En ettåring lider ju inte av att inte kunna springa ut så fort första snön faller

  • SweetJune

    Tack, det är sant. De äldre blir ju galna av glädje o växer inte lika snabbt så kände det var mer viktigt att skaffa till sonen.

  • Meriall

    Jag har köpt snäppet för stora vinterskor men inte börjat använda dem än utan har fodrade tossor istället. Hon har just blivit ett och börjat gå inomhus men inte utomhus än. Köpte skorna typ två veckor innan hon började gå.

  • fluu

    Jag köpte ett par utifall att, men dottern använde ändå bara tossor, även efter att hon började gå. Det var så ostadigt att gå i snö och hon trivdes inte att gå i skor de första veckorna som gående.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Fru Ve

    Nej har kört med fårskinnstossor tills de har kunnat gå. Ofta kan de ju inte gå med skor ute förrän de är stadiga att gå inne heller. Så det är ingen idé att köpa skor i ditt läge tycker jag.

  • legomum

    Jag skulle köpa skor till barnet. Om hon håller på att lära sig gå så vill hon nog vara uppe och gå.

  • mammalovis

    Om ni ändå bara är föräldralediga med barnet tills vintern är över är det väl ingen brådska. Låt barnet träna inomhus i lugn och ro, både med och utan sonens lära-gå-skor. Sedan när det känns aktuellt så skaffar ni ett par alternativt fixar ett par begagnade för billig penning att ha vid behov. Jag tyckte det kändes mer ombonat för barnet med skor och ullstrumpor i vagnen, så det kunde få röra på sig vid behov, men allt hänger ju på vilket liv man lever. Har man ett barn som enbart är inne eller åker vagn/bil behövs inte skor, men tänker man att barnet ska kunna få sitta och leka i snön är behovet ett annat. Likaså om det lätt drar av sig strumporna i smällkalla vintern.

Svar på tråden Köpa vinterskor till 1-åring som inte går än?