Inlägg från: mockingbird |Visa alla inlägg
  • mockingbird

    Markerade

    Hunden visar ju tydligt att den inte är bekvämt med att vara runt den lilla. Och ja att bli arg/tillrättavisa en hund som morrar kan leda till katastrofala följder. En hund morrar för att visa sitt misstyckte/säga att det inte är okej. Straffar man ett sådan beteende är risken att nästa gång så tror den att den inte får morra och biter istället direkt. Däremot att visa den ner från soffan är okej, på ett vänligt men bestämt sätt. Sen dra en gräns att den inte får vara i soffan mer helt enkelt. Barnet ska även hållas undan från hunden hädan efter. Men risken är stor att den hunden kommer börja misstrivas mer och mer pga barnet. Kanske blir det bättre när ungen blir äldre. Men se för Guds skull till att hunden får det avstånd till barnet som den behöver så ni slipper vara med om att katastrofen blir ett faktum.

  • mockingbird

    Ja det är bra. Men ha bara i åtanke att inte ge henne mindre uppmärksamhet än tidigare, kanske tillochmed kan bli så att hon behöver få ännu mer. Finns hundar som känner sig åsidosatta, blir svartsjuka när barn kommer och blir deprimerade eller utvecklar olater.

  • mockingbird
    Starka skrev 2017-11-01 20:30:44 följande:

    Ja och det är lika viktigt att ?uppfostra? barnen som hunden, dom måste lära sig att låte bli hunden. Inte klänga, klättra, dra och på andra sätt tränga sig på vovven. Nu verkar du inte ha den inställningen ts men allt för många tycker å så gulligt och låter ungarna göra vad dom vill med husdjuren och blir sen helt hysteriska när djuren säger ifrån


    Abdolut har du rätt i det. Men jag har tröttnat på att vara övertydlig mot folk som inte kan tänka själva. Men nu verkar ju ts faktiskt vara en av de få som faktiskt kan lägga ihop ett pluss ett.

    En hund ska behandlas med respekt.
  • mockingbird
    Cadencee skrev 2017-11-01 21:42:52 följande:

    Klart det kan vara gulligt och ibland går minstingen och kramar hunden och det har varit okej för hunden också. Hon är en hund som älskar att gosa. Men som i början av förhållandet då kunde sonen dra henne i svansen tex och jag var tydlig med att det inte var okej. Även min 4-åring kunde vara rent ut sagt elak men det berodde mer på att han inte är van vid hundar/djur. Sambon tyckte inte heller det var något konstigt men vi markerade direkt och hela tiden visade. Tex lärde jag snabbt min äldsta att sätta sig på golvet och locka 1 eller 2 gånger. Kom hon då så kunde han klappa och gosa annars skulle han låta henne vara.


    Kanske du där har svaret på 'problemet'

    Kanske de gångerna blev för mycket för hunden, och därför den nu är lite skeptisk till den minsta. Även om det är en hund som älskar att gosa så är det skillnad på att gosa och ha ett barn som klättrar och kramas och drar i öronen. Även om barnen inte drar i öronen så har ju små barn ändå en tendens till att vara lite 'klumpiga' kramas ganska så hårt osv..så det är inte alls säkert hunden njuter av det/känner sig fasthållen. Nåja det är ju svårt för oss veta vad det beror på, men det var en tanke bara.

    Det är även rätt så viktigt att hunden får en egen bädd som är den frizon, när den ligger och sover eller vilar där så ska ingen gå till den, utan som du då säger att då istället locka på den. Fast det gäller överlag att man låter sovande/vilande hundar vara ifred
  • mockingbird

    Är du säker att hon morrade för att vakta soffan, och inte för det faktum att ungen kanske nuddade vid henne och hon inte tyckte om just det? Min hund gör så, han är inte elak eller vaktar utan han har någon fobi för när någon eller något nuddar vid honom när han ligger ner.

Svar på tråden Markerade