• Cadenc­ee
    Äldre 31 Oct 11:56
    27634 visningar
    27 svar
    27
    27634

    Markerade

    Igår var jag med om en grej som inte hänt innan. Min sambo har en drever (4,5 år gammal) som låg i soffan med oss. På kvällen vaknade min 1-åring till och jag tog ner honom. Han satt i mitt knä men klättrade runt lite på mig och sambon. Vid ett tillfälle typ gläfste/skallade hon till och morrade. Sambon frågade om jag såg vad som hände och vad jag kunde se så gjorde inte min son något, sambon så ifrån till hunden. Dock kan ju sonen ha råkat svinga förbi en fot eller så men jag tror inte det. Sen satte jag honom bredvid mig och då även jämte hunden. Då morrade hon igen varpå jag lyfter bort sonen och min sambo säger till hunden samt slänger ner henne på golvet då hon gjort fel. Sambon så att hon liksom vaktade sin plats men i soffan har hon ingen plats som hon får vakta så att säga. Hon satte sig i sitt hörn på golvet där hon har en filt/dyna och man såg att hon skämdes.

    Jag är inte hundvan och hunden har bara morrat till 1 gång innan och det var i början av vårt förhållande då sonen fick ett grepp i nacken på henne så då gjorde hon ju rätt. Men tänker mer på vad jag ska tänka på, jag är egentligen inte så orolig för det är verkligen världens snällaste hund och är inte orolig för att hon ska bita eller så.

  • Svar på tråden Markerade
  • Cadenc­ee
    Äldre 31 Oct 13:16
    #2

    Glömde skriva att vid tillfället så sov hunden också så troligtvis blev hon säkert rädd första tillfället då hon morrade för att hon blev väckt/skrämd

  • Cadenc­ee
    Äldre 31 Oct 19:54
    #4

    Sambon är van hundägare så litar helt på å hans sätt att agera. Tror inte heller att det behövs besök till veterinär då hon enbart visade de beteendet igår. För övrigt är inget annorlunda, inte hemma inte under jakt. Men idag fick hon vara "inlåst" i köket och vårt sovrum när jag hade barnen hemma eftersom hon visade sig osäker kring min minsta och gick ifrån honom hela tiden och minsta ville gärna krama/klappa.

  • Cadenc­ee
    Äldre 1 Nov 06:36
    #6

    Jag är inte otrygg med hunden på det viset. Det enda hon gjorde fel var att är hon väl var vaken så morrade hon när jag satte min son mellan henne och mig. Men som igår fick hon va i köket och vårt sovrum när jag inte kunde ha full uppsikt över min minsta son. Igår visade hon även att hon var osäker runt sonen därav att jag stängde in henne så hon fick vara ifred.

  • Cadenc­ee
    Äldre 1 Nov 17:38
    #8

    Jag funderar på det också, iallafall första gången när hon gläfste och morrade. Andra gången gjorde han inget därav min sambos reaktion mot henne.

  • Cadenc­ee
    Äldre 1 Nov 19:27
    #10

    Jo nu får hon hålla sig i köket och vårt sovrum när minsta är hemma och jag inte kan hålla 100% koll. Har grind in till köket så hon får vara ifred.

  • Cadenc­ee
    Äldre 1 Nov 19:56
    #12

    Hon har snarare fått mer uppmärksamhet sen jag/vi kom in i bilden. Så det är inga som helst problem :)

  • Cadenc­ee
    Äldre 1 Nov 21:42
    #15

    Klart det kan vara gulligt och ibland går minstingen och kramar hunden och det har varit okej för hunden också. Hon är en hund som älskar att gosa. Men som i början av förhållandet då kunde sonen dra henne i svansen tex och jag var tydlig med att det inte var okej. Även min 4-åring kunde vara rent ut sagt elak men det berodde mer på att han inte är van vid hundar/djur. Sambon tyckte inte heller det var något konstigt men vi markerade direkt och hela tiden visade. Tex lärde jag snabbt min äldsta att sätta sig på golvet och locka 1 eller 2 gånger. Kom hon då så kunde han klappa och gosa annars skulle han låta henne vara.

  • Cadenc­ee
    Äldre 2 Nov 08:32
    #20

    Det hunden gjorde fel var andra gången hon morrade då jag enbart satte ner sonen bredvid mig i soffan. Hon vaktade "sin" plats men det får hon inte i soffan. Hade varit skillnad om det var hennes säng eller hennes plats på golvet där hon har filt och sådär. Därav att sambon så nej och tog bort henne från soffan. I vanliga fall är hon duktig på att gå undan eller tex hoppa ner från soffan om det blir för livligt.

  • Cadenc­ee
    Äldre 2 Nov 20:20
    #22
    +1
    Canadasvensk skrev 2017-11-02 19:42:32 följande:

    Ditt barn (bebis) ska kunna gå fram och sticka handen i hundens hundmat utan att hunden reargerar.

    Hunden ska stå absolut lägst i heirarkin. Allt annat har en felaktig "maktbalans" i familjen.


    Fast där tycker vi olika. Jag tycker en hund ska få markera vid sin mat och tex vid sin säng/sovplats. En hund måste få säga till när den ska vara ifred. Det som blev fel nu va att hon markerade när jag bara satte min pojk bredvid. Där skulle hon själv flyttat på sig och lagt sig på sin plats som hon har i vardagsrummet.
  • Cadenc­ee
    Äldre 2 Nov 20:49
    #24

    Första gången kan det absolut ha varit att hon blev skrämd så.hon sov. Men andra gången hade hon ingen anledning att morra därav att hon åkte ner från soffan.

  • Cadenc­ee
    Äldre 6 Nov 06:21
    #27

    Det vi/jag gör är att lyfta bort sonen om han tex går till hennes madrass i vardagsrummet eller säng i sovrummet. Ligger hunden där ska hon få vara ifred. Sen har vi stenkoll om hon och sonen är i samma rum

Svar på tråden Markerade