• Anonym (s)
    Äldre 31 Oct 21:22
    28427 visningar
    190 svar
    190
    28427

    kontrollerande familjehem

    Jag flytta till ett nytt familjehem för ca 2 veckor sen eller det är närmare 3 veckor och jag märkte direkt att dom är kontrollerande, eftersom jag fick en lång lista av regler men nu är dom ännu kontrollerande än i början. Jag har sagt att jag inte vill bo kvar men ingen bryr sig om vad jag vill eller vart jag vill bo eller hur jag trivs. 3 exempel av många:


    1 Dom har förbjudit mig att ringa min syster och jag får bara ringa om jag har på högtalare (samma när jag ringer mina föräldrar) pga något hennes familjehem har sagt som inte är sant och flera gånger som straff har dom tagit min mobil och satt lösenord.


    2 Jag måste vara hemma varje kväll också på helgen och inte en enda gång och jag fått sova borta.


    3. I helgen fick jag pengar för att köpa en vinterjacka, hitta ingen så jag köpte andra kläder jag behöver mer än en jacka och då blev dom irriterade och tänker inte ge mig pengar att köpa något igen.


    Jag tycker inte ett familjehem borde vara som ett fängelse och dom som är familjehem kontrollerande, har ni andra familjehem det verkligen så hemma?

  • Svar på tråden kontrollerande familjehem
  • Anonym (s) Trådstartaren
    Äldre 2 Nov 22:46
    #56
    Jag sa inte till dom att jag behöver en jacka och jag köpte kläder istället för en jacka och tänkte inte att jag ska få 700 kr till en jacka OCKSÅ. Jag vet inte vad dom tycker är en vinterjacka men jag har en jacka som jag brukar ha på hösten/vinter som jag kan ha och därför är det konstigt att dom blev irriterad av att jag köpte kläder som jag behöver istället för en jacka jag inte behöver.
  • Anonym (s) Trådstartaren
    Äldre 2 Nov 23:00
    #57
    EmberEyes skrev 2017-11-01 06:13:58 följande:

    TS, när jag läser dina trådar så uppfattar jag dig som mindre och mindre pålitlig. Du verkar vara en väldigt strulig ung tjej som helt saknar respekt för den omgivningen du har som gör sitt bästa för att du ska få en normal och trygg uppväxt.

    Vad gäller telefonerandet så har vi bara din version. Något måste ha hänt vilket gjort både ditt och din systers familjehem tillräckligt oroliga för att införa dessa regler.

    Att sova borta är något som normalt sker i undantag, kanske ett par gånger om året. Du har bott i ditt nya hem ett par veckor, du har ännu inte bevisat dig mogen nog att få lov att sova borta. Du har redan sovit borta olovligt. Du har redan en hemkomst-tid som är på tok för sen för ett litet barn på 14 år.

    Att du väljer att shoppa andra saker än vad du givits pengar till bevisar åter igen att du inte är mogen nog att lita på. Hade jag varit din mamma eller familjehem eller på annat sätt din vårdnadshavare så hade du inte fått lov att gå och handla själv igen, utan jag hade följt med dig.


    inget har hänt, det är hennes familjehem som tror hon är för ung för att göra det hon gör utan att nån styr henne och då vill dom få det till att det är mitt fel vad hon gör även om jag aldrig sagt åt henne vad hon ska göra på ett dåligt sätt.....
  • Anonym (s) Trådstartaren
    Äldre 4 Nov 00:07
    #82
    Anonym (X) skrev 2017-11-03 08:27:44 följande:
    Vad är det hon gör, och har du peppat henne att göra det?
    jag skrev att jag inte gjort nått och dom borde inte kontrollerar våra samtal och det är ändå meningslöst för vi kan träffas att prata utan att dom kan lyssna, hon är en egen och väljer att försvinna och om hon inte vill vara där utan med mig eller med kompisar eller bara ute borde dom tänkte vad dom gör fel istället för att tänka att jag påverkar till vad hon gör när jag inte ens bor med henne.....
  • Anonym (s) Trådstartaren
    Äldre 5 Nov 10:43
    #86
    -1
    stämmer inte alls, vi har aldrig fått göra som vi vill men dom är kontrollerande och så  har det aldrig varit i ett familjehem jag bott i innan. om man trivs var man bor vill man vara hemma ibland och hon vill inte bo där hon bor, hon vill bo där jag bor även om hon inte vet hur det är där jag bor nu för det har jag inte sagt men hon vet att hon kommer få flytta om hon försvinner därifrån. om inte familjehemmet säger upp sig innan säger soc upp den som är placerad.....
  • Anonym (s) Trådstartaren
    Äldre 5 Nov 20:41
    #90
    Anonym (X) skrev 2017-11-05 10:50:04 följande:
    Ni har aldrig fått göra som ni vill, men du är 14 och förväntar dig kunna sova borta hur mycket som helst utan att dråga, och köper vad du vill för öronmärkta pengar -det är beteenden du JUST NU lagt dig till med?
    Jag fick 200 kr i månaden innan och jag fick köpa vad jag ville för det och jag fick sova borta när jag ville men jag måste skicka sms att jag gjorde det, och jag fick inte göra vad jag ville men dom var inte extrema eller hade en lista. nu får jag inte alls sova borta även om jag frågar innan...
Svar på tråden kontrollerande familjehem