Inlägg från: Anonym (Hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hm)

    kontrollerande familjehem

    Tja beror väl på anledningen till reglera. Svårt att veta utan bakgrunds information. Men angående pengarna var det väl lite dumt att köpa något annat, när det var till just en jacka...

  • Anonym (Hm)
    Anonym (Lise) skrev 2017-11-01 07:36:48 följande:

    Om du inte behöver en vinterjacka, och behövde andra kläder istället, så borde du ju sagt det och ni hade kunnat diskutera om det verkligen är så. Eller om du bara vill ha andra grejer, och sen väntat dig att få ännu mer pengar till en vinterjacka sen när det blir kallare ute.

    De visade ju väldigt stor tillit och förtroende för dig när de lät dig få pengarna som skulle gå till en jacka, och låta dig få åka och handla den helt själv. Det förtroendet bröts när du köpte annat, du failade tillitstestet, kan man säga. Visade att du inte riktigt går att lita på.

    För vinna tillbaka deras förtroende, åtminstone en del, så tar du nu och åker tillbaka till butikerna och lämnar tillbaka kläderna du köpte och lämnar tillbaka pengarna och en lapp där du ber om ursäkt för att du tog deras pengar och inte köpte det som du skulle köpa.

    Jag skulle inte lita på att du klarar av att hantera pengar om du köpte annat för dem än vad som var sagt, men om du visade att du förstod att du hade gjort fel och lärt dig av det misstaget så skulle jag kunna förlåta och gå vidare och kunna låta dig få hantera en mindre summa pengar själv, under förutsättning att du visade kvitto på vad du köpt och så, och att du hädanefter köpte det du sagt att du skulle köpa.


    Håller med till viss del dock är det inte "deras" pengar utan egentligen Ts pengar, som är menat till att köpa saker till henne.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (....) skrev 2017-11-01 23:08:28 följande:

    Ts du måste flytta hem. Inget familjehem eller sic kommer nånsin bry sig, det gör bara dina föräldrar!

    Familjehem är bara ute efter pengar och skiter totalt i dig! Hoppas du får komma hem till stabilitet och trygghet.


    Får jag gissa, du har dina barn placerade? Utan anledning, såklart. Aldrig hört någon som har sina barn placerade som faktiskt inser varför. Kanske just det som är problemet.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (anonym) skrev 2017-11-02 15:48:33 följande:

    Omkostnadsersättningen ligger kring 4 400 kr per månad och det är inklusive barnbidrag och eventuella underhåll som föräldrar betalar. När man jämför med försörjningsstöd så måste man tänka på att vid försörjningsstöd tillkommer de levnadsomkostnader som är gemensamma för hushållet så slutsumman blir mer än de 3 120 kr.


    Runt 4 tusen är det lägsta. Jag vet de som har upp till 6300 kr för tonåringar.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Häpp) skrev 2017-11-02 23:05:11 följande:
    Ett par hundra max för en tonåring. Man har en bra budget som familjehem.
    Knappast, varför skriva när du uppenbarligen har noll koll.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (s) skrev 2017-11-02 22:46:55 följande:
    Jag sa inte till dom att jag behöver en jacka och jag köpte kläder istället för en jacka och tänkte inte att jag ska få 700 kr till en jacka OCKSÅ. Jag vet inte vad dom tycker är en vinterjacka men jag har en jacka som jag brukar ha på hösten/vinter som jag kan ha och därför är det konstigt att dom blev irriterad av att jag köpte kläder som jag behöver istället för en jacka jag inte behöver.
    Men de tyckte uppenbarligen att du behövde en vinterjacka.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (....) skrev 2017-11-03 10:25:36 följande:

    Det är klart att familjehem gärna åker på dyra utlandsresor med ungarna eftersom dem inte betalar en enda krona själv - soc står för ALLT!

    Familjehem är det bästa sättet att tjäna GROVA pengar utan att jobba ett enda jota!

    Kan inte ts historia och vet såklart ej varför hon har hamnat i denna misär, men jag hoppas verkligen hon får flytta hem till trygghet och kärlek snarast.


    Det är ju ett jobb att ta hand om sina egna barn också, kräver ju enormt av en. Placerade barn kräver ofta ännu mer pga deras bakgrund och brist på omsorg...
  • Anonym (Hm)
    Anonym (X) skrev 2017-11-04 00:46:57 följande:

    Din syster är yngre än du, som är 14, och försvinner ibland?


    Det har väl inte så mycket med ålder att göra. De är uppenbarligen vana vid att få göra som de vill.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (s) skrev 2017-11-05 10:43:59 följande:
    stämmer inte alls, vi har aldrig fått göra som vi vill men dom är kontrollerande och så  har det aldrig varit i ett familjehem jag bott i innan. om man trivs var man bor vill man vara hemma ibland och hon vill inte bo där hon bor, hon vill bo där jag bor även om hon inte vet hur det är där jag bor nu för det har jag inte sagt men hon vet att hon kommer få flytta om hon försvinner därifrån. om inte familjehemmet säger upp sig innan säger soc upp den som är placerad.....
    Det låter som en väldigt destruktiv inställning. Det tar givetvis tid att känna sig trygg och lära känna nya människor, och att redan efter en kort tid bestämma sig för att en vill eller ska flytta därifrån är inte rätt inställning. 
  • Anonym (Hm)

    Om jag tänker mig in situationen att få hem en för mig okänd tonåring hade jag aldrig låtit denna sova borta den första månaden, kanske längre än så, beroende på hur pålitlig tonåringen verkar vara. De har ju ansvaret för dig.

  • Anonym (Hm)
    Anonym (........) skrev 2017-11-06 13:44:17 följande:

    Allt handlar om pengar från familjehemmens sida tyvärr. Jag hoppas du får flytta hem snart!


    Eh märkligt att skriva så när man inte har en aning om varför barnet blivit placerat. Ts kanske har blivit utsatt för övergrepp, misshandel eller vad som helst. 
  • Anonym (Hm)
    Anonym (........) skrev 2017-11-07 19:26:29 följande:

    Barn blir utsatta för övergrepp, misshandel etc i familjehem. De bryr sig SÄLLAN om barnen öht.  Se exempelvis den här dokumentären: www.svtplay.se/video/13634369/halla--hor-ni-mig/halla-hor-ni-mig-avsnitt-1 


    Det är väl ingen som påstår att det inte finns olämpliga familjehem, men det finns inget som tyder på att Ts bor i ett sådant, tvärt om...
  • Anonym (Hm)

    Det får knappast Ts, eller andra placerade barn, att må bättre att argumentera för att familjehemmen bara bryr sig om pengarn i det hela.

  • Anonym (Hm)
    Anonym (....) skrev 2017-11-09 08:03:46 följande:

    Det är FÖRÄLDRARNA som betalar för dator, mobil, internet, resor och kläder ÄVEN när barnen bor i familjehem. Lägg därtill att föräldrarna inte längre får de bidrag du räknar upp utan utöver allt annat ska de dessutom betala underhåll.

    Familjehem spenderar alla pengar enbart på sin egna familj!


    Inte om barnen är placerade i familjehem. Då är det soc som betalar för barnen. Det är knappast föräldrarna när barnen inte bor hemma. Vad får du det ifrån...?
  • Anonym (Hm)
    Anonym (....) skrev 2017-11-09 12:39:28 följande:
    Det var många år sedan under kort tid. Det var dock då jag förstod hur illa ställt det är och började därav arbeta med detta för att hjälpa barnen när myndigheterna brister!

    Jag anser att det är Ts föräldrar som bör bestämma ALLA regler för sitt barn!
    Det hade ju aldrig fungerat, om föräldrar ska bestämma regler (eller bestämmer sig för att inte ha några regler alls) för barn som bor i en annan familj. 
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Mk) skrev 2017-11-09 18:09:49 följande:

    Tycker du ska prata med din soc och berätta att det inte fungerar att bo så. Det är inte dina föräldrar och dom kan aldrig förbjuda dig att prata med dina föräldrar det ska dom skita i.

    Jag har bott i familjehem. Men hade det hur bra som helst där .

    Lycka till.


    Vad läste du för inlägg? Ts har inte skrivit att hon inte får prata med sina föräldrar.
  • Anonym (Hm)
    Theresad72 skrev 2017-11-12 00:10:24 följande:

    Hur tror ni det är att som förälder ha kämpat för att få pengar för att ha råd att köpa det mest basala till sina barn, sedan omhändertas barnet och det är plötsligt inga problem för soc att bidra med pengar för att barnet ska få dator,cykel,mobil, aktiviteter, resor!? Det är inte att hjälpa föräldrarna att få ha kvar sina barn.


    Varför skriver ni ut eran frustration i det här inlägget? känns väldigt oklart. Ts är placerad och har inget med eran situation att göra.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (............) skrev 2017-11-13 19:03:08 följande:

    Det är synd om alla föräldrar som får sina barn omhändertagna. Finns en grupp på FB med över 9 tusen medlemmar, med mestadels föräldrar som försöker få sina barn tillbaka.


    Föräldrarna har brustit rejält om barnen blir omhändertagna... Det är barnen det är synd om.
  • Anonym (Hm)
    LFF skrev 2018-01-08 11:15:12 följande:
    Det är klart att de flesta barn vill bo med sina föräldrar. Men, det betyder inte att föräldrarna vare sig är lämpliga att bo med eller för barnet att träffa just då.
    De flesta barn generellt men efter att ha varit med i en grupp med föräldrar med mestadels familjehemsplacerade barn, så förstår jag att det är vanligt att barnen inte vill träffa eller prata med sina föräldrar. Föräldrarna tror att det är familjehemmens fel. Brist på självinsikt.
Svar på tråden kontrollerande familjehem