Inlägg från: Anonym (....) |Visa alla inlägg
  • Anonym (....)

    kontrollerande familjehem

    Anonym (N) skrev 2017-11-01 00:33:28 följande:

    Hur fan kan du gå och köpa andra kläder än en jacka för pengarna? Hur ska dom kunna lita på dig och ge dig frihet när du förråder dem det första du gör?

    Du flyttar till ett nytt hem med människor som ska ta hand om dig. Första veckorna är det väll superbra om du lär känna dem och inte är ute var eviga kväll? Dessutom vore det otroligt bra om du satsade på skolan! Skolan är antagligen din enda väg ut ur detta liv så kasta inte bort den chansen genom att ?va ute? hela tiden...


    Varför ska hon lära känna dem? Dem får bra BETALT för att ge henne tak över huvudet, något mer än ett jobb är det inte. Dem får ge henne mer pengar
  • Anonym (....)

    Ts du måste flytta hem. Inget familjehem eller sic kommer nånsin bry sig, det gör bara dina föräldrar!

    Familjehem är bara ute efter pengar och skiter totalt i dig! Hoppas du får komma hem till stabilitet och trygghet.

  • Anonym (....)
    LFF skrev 2017-11-02 13:44:39 följande:

    Det är sällan man har råd att köpa både vanliga kläder och varma ytterkläder samma månad, oavsett om man är familjehem eller "bara" en vanlig familj. I TS fall så har inte heller familjehemmet kunnat spara undan pengar till större inköp eftersom TS nyligen flyttat dit. Frågan är ens om familjehemmet fått några pengar än för TS kostnader, kommer de i förskott eller efterskott? Det gör ju en enorm skillnad.


    Familjehemmet har självklart råd om dem VILL. Men familjehem är snåla och spenderar inte vad de ska på de stackars barn som tvingas bo his dem.
  • Anonym (....)
    sextiotalist skrev 2017-11-03 08:28:28 följande:

    Och detta grundar du dig på....


    På alla familjehem jag arbetat med. Detta är FAKTA!
  • Anonym (....)
    Anonym (anonym) skrev 2017-11-03 10:06:41 följande:
    Det brukar låta tvärtom, att familjehem skämmer bort barnen genom att de får en massa saker och åka på semesterresor och därför inte är intresserade av sina biologiska föräldrar.
    Det är klart att familjehem gärna åker på dyra utlandsresor med ungarna eftersom dem inte betalar en enda krona själv - soc står för ALLT!

    Familjehem är det bästa sättet att tjäna GROVA pengar utan att jobba ett enda jota!

    Kan inte ts historia och vet såklart ej varför hon har hamnat i denna misär, men jag hoppas verkligen hon får flytta hem till trygghet och kärlek snarast.
  • Anonym (....)
    sextiotalist skrev 2017-11-03 08:45:48 följande:
    Jag skiljer på fakta och personliga upplevelser, att du mött detta tvivlar jag inte på. Men senast igår så träffade jag en kollega som är uppvuxen i ett familjehem och han behandlades precis som de biologiska barnen.
    När mina föräldrar var familjehem, så var det inte alls någon skillnad, mer än att han fick kanske lite mer än vad min jämnåriga bror fick, just för att socialtjänsten betalade det där. Han hade t.ex moped, vilket inte min bror hade, eftersom det inte var något som mina föräldrar ansågs nödvändigt.
    Beklagar verkligen din kollegas uppväxt, hoppas han/hon har det bra idag!

    Det är klart det är skillnad, du verkar ha levt som en struts under din uppväxt, tragiskt. Hoppas även det barnet fick det bra till slut trots hans fruktansvärda uppväxt.
  • Anonym (....)
    sextiotalist skrev 2017-11-03 10:36:57 följande:
    För övrigt så valde min fosterbror att komma till oss, då hans dåvarande fosterföräldrar skulle flytta. Då hade han känt oss i många år innan dess.
    Både min fosterbror och min kollega hade föräldrar som var gravt alkoholiserade och det var misshandel och rätt fruktansvärda förhållande. Idag är båda två harmoniska, välmående vuxna män, som har tät kontakt med sina fosterföräldrar och hans barn ser min mamma som deras farmor och längtar till att träffa henne
    Fruktansvärt tragisk historia. Gråter

    Tänk så bra dem hade kunnat haft det om soc hade hjälpt deras föräldrar istället för att gynna giriga familjehem med pengar i överflöd!
  • Anonym (....)
    Anonym (anonym) skrev 2017-11-03 10:42:51 följande:
    Ts har varit placerade under flera år dessutom har hon syskon som också är placerat så det lär ju knappast varit trygghet i hemmiljön.
    Ja det är förjävligt hur illa soc gör mot barn! Gråter
  • Anonym (....)
    Anonym (anonym) skrev 2017-11-03 10:45:29 följande:
    Du tror inte att gravt alkoholiserade erbjuds behandling för sitt alkoholmissbruk?
    Tydligen inte eftersom de i så fall inte hade varit "gravt alkoholiserade". Enklare att bara ta ungarna och ge dom en uppväxt i ren misär!
  • Anonym (....)
    Anonym (anonym) skrev 2017-11-08 20:32:13 följande:

    Väldigt många som har sina barn placerade klagar på att socialen minsann inte ger dem pengar till det ena och det andra medan deras barn som bor i familjehem får åka på utlandsresor, har ny elektronik och får göra en massa roliga aktiviteter dessutom är de arga för att de inte längre får barnbidrag och bostadsbidrag för barn som inte längre bor hemma klart att en normal inkomst av arbete plus ersättning för placerat barn i jämförelse med försörjningsstöd kan verka som mycket pengar.


    Det är FÖRÄLDRARNA som betalar för dator, mobil, internet, resor och kläder ÄVEN när barnen bor i familjehem. Lägg därtill att föräldrarna inte längre får de bidrag du räknar upp utan utöver allt annat ska de dessutom betala underhåll.

    Familjehem spenderar alla pengar enbart på sin egna familj!
  • Anonym (....)
    Anonym (Hm) skrev 2017-11-09 12:06:38 följande:

    Inte om barnen är placerade i familjehem. Då är det soc som betalar för barnen. Det är knappast föräldrarna när barnen inte bor hemma. Vad får du det ifrån...?


    För att JAG fick betala precis allt då jag ville att barnet skulle få fortsätta ha ett drägligt liv med hela och rena kläder, mätt i magen och slippa frysa.

    Även dator, mobil, internet och cykel tyckte jag var viktigt så barnet slapp en liten del av den misär soc tvingade in barnet i.

    Familjehem är vidriga!!!
  • Anonym (....)
    LFF skrev 2017-11-09 12:27:55 följande:

    Och äntligen kom det fram! Att du fått ditt barn placerat! Inte att du jobbat med familjehem eller Soc. Då är ditt hat något mer förklarligt.

    Men fortfarande, tycker du att en 14-åring ska vara helt utan regler så som TS är van att ha det? Att det är lämpligt att en 14-åring sover borta flera nätter i veckan? Att det är lämpligt att en 14-åring är ute till kl 22-23 en skolkväll? 


    Det var många år sedan under kort tid. Det var dock då jag förstod hur illa ställt det är och började därav arbeta med detta för att hjälpa barnen när myndigheterna brister!

    Jag anser att det är Ts föräldrar som bör bestämma ALLA regler för sitt barn!
  • Anonym (....)
    Anonym (Nä) skrev 2017-11-14 09:14:23 följande:

    Hur skall dom göra när barnen inte vill då? Binda fast dom och släpa dit dom eller? Det finns ju en anledning till att barnen inte vill träffa sina föräldrar.


    Men jösses.... det är familjehemmen som ljuger om att barnen inte vill. Finns ingen sanning i det!
  • Anonym (....)
    Anonym (Jojustdet) skrev 2017-11-25 22:45:04 följande:
    Såklart att det är familjehemmens fel! Finns ju inte i ditt huvud att BARN SOM HAFT EN JÄVLA UPPVÄXT INTE VILL TRÄFFA SINA FÖRÄLDRAR!!

    Jag är familjehem sedan många år och haft JUST en sådan uppväxt! Min högsta önskan när jag växte upp VAR ATT FÅ KOMMA TILL ETT FAMILJEHEM!
    Har träffat många familjehemsplacerade barn och det har ALDRIG hänt att barnen inte vill träffa sina föräldrar och vill flytta hem.
    Tvärtom så är det ALLTID familjehemmen som motverkar umgänge och hemflytt.
    Extremt tragiskt för dessa stackars barn som får sin uppväxt förstörd
Svar på tråden kontrollerande familjehem