Forum Åkomma/sjukdom - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Celiaki - kort bebis - växa ikapp?

  Tor 9 nov 2017 20:57 Läst 26244 gånger Totalt 3 svar
  Tor 9 nov 2017 20:57

  Hej,

  Man misstänker att min son har celiaki (utreds just nu). Han är 1 år och väldigt kort. Om det nu är sã att han har celiaki och vi börjar utesluta gluten, finns det ngn chans att han växer ikapp eller har han missat de cm han egentligen borde ha växt nu? Hur har det varit för era barn om de haft dålig tillväxt som symptom? Växte de ikapp när ni började utesluta gluten?

  Tack på förhand!

 • Anonym (Mamma­)
  Visa endast
  Tor 9 nov 2017 21:46 #1

  Jag tror inte att man helt kan ta igen det helt. Men fråga läkaren. Men oavsett vilket så är väl det ni kan göra att ge honom de bästa möjligheter att växa framöver som ni kan. Ni har ju kommit på detta tidigt så skadan är ju mindre än om barnet vore äldre.

 • Fre 10 nov 2017 12:38 #2

  Ja man brukar växa ikapp, i synnerhet om det upptäcks när barnet är så litet.

  Och även om man inte hittar nån orsak till barnets litenhet så finns det god chans att barnet kommer ikapp och når sin fulla normallängd.

  Längden vid ett år säger inte jättemycket om slutlängd. Värre om barnet växer dåligt i puberteten när det ska göra en tillväxtspurt.

 • Anonym (Celia­c mom)
  Visa endast
  Lör 11 nov 2017 02:04 #3

  Ja enligt vår läkare Alessio Fasano MD, världskänd läkare och forskare inom celiaki så gör man det om det upptäcks så tidigt.

  Lycka till!

FRÅGA BARNLÄKAREN

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll