• AndreaBD

    Någon som känt samma? Dejtar för snäll kille

    Och jag tror att det är ett fejk-tråd av dem där bittra männen här (antagligen bara en eller några få) som hela tiden påstår att kvinnor bara vill ha elaka män. Och även de som håller med är jäkligt otrovärdiga.

    Klantigt försök!

  • AndreaBD
    Anonym (Glader) skrev 2017-11-09 23:41:19 följande:
    Jag lovar att detta inte är nån fejktråd. Jag känner inte till vad för annat du skriver om. Jag är en tjej, sist jag kollade hade jag iallafall ingen snopp. Och jag känner som jag beskrev i mitt första inlägg. Lägg nu energi på annat :)
    Okej, i så fall rekommenderar jag Robin Norwoods bok "kvinnor som älskar för mycket". Det kan hjälpa dig att sortera ut varför du väljer partner som egentligen inte är bra och t.o.m. hur man kan uppskatta "rätt" sorts man. Den boken hjälpte mig.
  • AndreaBD
    Anonym (M) skrev 2017-11-12 21:41:18 följande:
    Kvinnan klarar inte av en jämställd relation. Då tappar hon respekten för mannen. Det är därför han måste leda.
    Alltså jag undrar igen vilka konstiga människor en del umgås med. Nej, sånt har jag inte sett i min omgivning. Det finns människor som inte respekterar andra människor särskilt mycket. Ibland respekterar de bara såna som verkligen sätter gränser. Men man vill inte ha en sån person som partner ändå. Det är en person med psykopat-drag. Min mans första fru var en sån. Visst, hon påstod att det var för att han var för mesig (visserligen var hon inte svensk och inte van vid svensk jämställdhet). Men jag har inget problem med "mesigheten". 

    Det enda som krävs just för att man inte ska tappa respekten, är att partnern ändå säger ifrån om man skulle gå för långt. Exempel: Jag har väl nån gång sagt, att han bör göra si eller så med saker som inte angick mig (hans barn eller så), och då säger han att det är något han måste bestämma själv. En man/person som inte alls sätter några gränser - visst, då tappar man respekt. 
  • AndreaBD
    Anonym (M) skrev 2017-11-13 07:32:55 följande:
    Att du beskriver mannen som leder som en machidealet, innebär att du inte förstår vad jag talar om.
    Hon beskriver ju INTE en man som leder, det är du som får för dig saker som faktiskt inte står där. 
  • AndreaBD
    Phalaenopsis skrev 2017-11-12 23:22:23 följande:
    Den hjälpte en kompis till mig också. Hon lyckades alltid välja män som misshandlade henne psykiskt.
    Roligt att höra. Samma sak med en kollega till mig (en man). Han växte upp med en alkis-morsa och lyckades alltid välja kvinnor som inte själva klarade att leva ett sunt vuxet liv. Antigen var det missbruk eller shopping. Och då hade han i alla fall blivit så mycket bättre att han "bara" hade en flickvän som inte var helt ärlig med honom. Men han var på bättringsväg och han ställde krav på henne. Det finns en hel del män också som hamnar i sånt. 
  • AndreaBD
    Anonym (en annan) skrev 2017-11-12 12:48:07 följande:

    Jag känner igen mig litegrann, skillnaden är att jag verkligen inte dragits till eller träffat "bad boys" förut.

    Jag träffade också en kille som var "för snäll". Egentligen är uttrycket helt fel. För "snäll" är ju något positivt. Den här killen var snarare självutplånande.
    Jag föll verkligen för hur snäll och känslosam han var. Men jag märkte efter ett tag att han började vika sig för mina åsikter hela tiden, oavsett vad diskussionen gällde. Det kunde gälla politik, vad vi skulle äta, vad vi tyckte om en film och så vidare. Han höll med hela tiden oavsett vad saken gällde. I början kunde vi prata och diskutera normalt. Det här kom efter att vi hade träffats några månader.
    Jag vet att han hade levt i en relation med en väldigt dominant kvinna (där hennes vilja var lag) och det verkade som om han föll tillbaka i rollen han hade i den relationen. Jag försökte prata med honom om det ett par gånger, men han höll bara med och fortsatte på samma spår.
    På slutet var det så illa att han inte ens kunde tala om att han inte tålde mat jag lagade. Jag kände mig som en hemsk människa fastän jag aldrig hade gjort eller sagt något dumt till honom. Så jag avslutade det.

    Jag vill fortfarande ha en snäll man. Men man kan vara snäll utan att göra våld på sin egen personlighet och sina åsikter



    Bra exempel på motsatsen. För egentligen är det samma sak  som de våldsamma eller manipulativa "elakingar"  - det är personer med problem. 
    Det gäller att välja en harmonisk, balanserad partner. Och då spelar det egentligen inte så stor roll om han är ganska maskulin eller inte så maskulin. Huvudsak är att han inte har stora problem med sig själv. För då är han ganska oduglig för en relation.

    Egentligen, rent biologiskt, borde det ju vara så att kvinnor väljer maskulina män, män väljer feminina kvinnor. Ibland kommer såna instinkter fram och hos en del är de starkare än hos andra. Men människan har ändå utvecklats så långt, och det skiljer sig en del också. Som tur är! Om alla män bara skulle gilla dem feminina kvinnor, så skulle det ha varit negativt för mig, jag är själv ganska androgyn. Kanske spelar hormoner in, kanske väljer maskulina män feminina kvinnor och androgyna män väljer androgyna kvinnor? 

    Men det handlar ju inte bara om attraktion och sex. Det handlar också om vem man trivs med i längden. Och då är "typen" inte så viktigt. Jag gillar mörkhåriga män - typ Antonio Banderas. Skulle jag till varje pris välja en som ser ut så? Nej, jag är ihop med en vanlig svensk man, mycket ljusare. Man ratar inte en bra man som har en jättebra personlighet och man passar ihop bra, för att man letar efter sin typ utseendemässigt. Inte jag i alla fall. :) 
  • AndreaBD
    Anonym (vdas) skrev 2017-11-13 16:00:45 följande:
    Lika bra lämna nu än att dra ut på det. Du vet själv att du aldrig kommer kunna leva med denna sorts kille resten av ditt liv, eller hur? Om du är 100% ärlig mot dig själv. Du söker en kille med självständighet och vilja!
    Och vad försöker du göra? Hur kan man ge så dåliga råd! Det är klart att hon kommer att trivas bättre med en trevlig kille!
  • AndreaBD
    Phalaenopsis skrev 2017-11-13 20:16:15 följande:
    Tror jag säkert. Dysfunktionella familjestrukturer som upprepar sig i de vuxna barnen av båda könen.
    Visst. Däremot kan det ju vara så att det är vanligare att tjejer tar hand om en strulig förälder med missbruk eller liknande än att killar gör det. Det kan ju vara fler tjejer därför.
  • AndreaBD
    Anonym (me too) skrev 2017-11-14 02:41:20 följande:
    Och vad vet vi om det?
    Destruktiva relationer är inte bra, punkt slut. Och hon har ju själv insett att det inte var bra. Och du menar ju inte ge ett bra råd, du vill ju bara få rätt i dina fördomar, oavsett om det går åt helvete för henne. 
  • AndreaBD
    Anonym (me too) skrev 2017-11-14 20:39:31 följande:
    Det är inte alltid så lätt att ge råd. Vem vet vad som kommer göra henne lyckligast?

    Svårt i längden leva i en fusljummen relation. Vem blir lycklig av det? Vissa blir det men inte alla.

    För dig verkar alternativet vara antingen nuvarande kille eller en skitstövel. Finns ju faktiskt ett tredje alternativ och det är att hon hittar en tredje sortens kille. En ny snäll men inte mesig kille.
    Ja, jag har inte sagt att man måste vara mesig.
Svar på tråden Någon som känt samma? Dejtar för snäll kille