Inlägg från: magelita80 |Visa alla inlägg
  • magelita80

    Tips för att klara sig undan bostadsbubbla vid försäljning

    När ska du sälja? Vi är i samma sits men vi ska gå ut i feb och får vi inte sålt då så har vi hela våren på oss eftersom vi har inflytt i juni. Tror det stabiliseras lite efter årsskiftet kanske inte till de summorna som var i våras men det blir lättare att sälja. Sedan beror det på var i landet, i storstäderna tror jag inte det är några problem.

    Sedan har jag läst på väldigt mycket för vi funderade på att gå ut redan nu men alla experter säger att det inte är en bubbla eller bostadskris. Det är journalisterna som skrämmer upp en. När detta inte är en nyhet längre så kommer de sluta skriva om det och folk kommer våga buda igen.

    Som svar på frågan så kan du inte göra jättemycket men bra styling kommer du långt med. Det ska vara vitt och stilrent. Hur har du tänkt kring pris? Jag tror inte man ska lägga sig lågt för att få igång en budgivning för det händer inte just nu. På sin höjd så går det upp 100-200 000 kr.

  • magelita80
    Anonym (Bubblan) skrev 2017-11-10 18:15:00 följande:
    Det är en bostadsbubbla. Priserna i många städer i Sverige är lika höga och ibland högre än liknande bostäder i efterfrågade städer i t. ex USA. Det säger väl en hel del? Journalister kan inte påverka bostadspriserna. Det är efterfrågan som styr. Luften har gått ur marknaden och många kommer att bli sittande med höga lån på bostäder som inte går att sälja pga värdeminskningen. Många kommer att hamna hos kronofogden. Leken är slut. Det är dags att börja betala för luftslotten och lyxliven som har byggts med lånade pengar de senaste åren.
    Skrev lite snabbt men menar att det är ingen bostadsbubbla som kommer spricka... enligt experter men de kan ju ha fel.

    Sen håller jag med att folk är överbelånade. Men det gäller inte oss. Vi har lån på 2,7 och köpte lägenheten för 3,7 milj. I våras såldes liknande lägenheter för 6-6,2 och nu säljs de för 5,6-5,8. Efter årsskiftet kanske vi bara får 5 milj men det är egentligen fantasipengar som vi aldrig har haft och det viktigaste är väl att vi inte sitter i skiten.

    Sen är vi väl oense ang. Journalister för jag tror det påverkar mycket. Folk läser att bostadsbubblan håller på att spricks och då vågar man inte buda.
  • magelita80
    Anonym (Bubblan) skrev 2017-11-10 20:49:24 följande:
    Jag har sett det förut och jag är säker på att det blir ett kraftigt ras igen. Lågkonjunkturen knackar snart på dörren och när den kommer så sitter folk i skiten. Många kommer att ha stora lån som de inte har råd att betala. Det har varit en lång lånefest och många unga som har kommit in på bostadsmarknaden har fått för sig att det alltid är en bra investering att köpa bostad. De tror inte på att man kan gå med förlust. Men vad gör de när de blir friställda och inte kan hitta annat jobb samtidigt som räntorna stiger? Det kommer att bli tufft ekonomiskt för de som lever på marginalerna och de som förlorar jobbet eller blir sjuka.
    Enligt experter så är det ingen bostadskrasch på gång. Och vad menar du med ras? Vi har råd att förlora 15-20% för vi har marginal. Nu har vi köpt radhus för 4,250 milj mindre än vad banken ansåg vi hade råd med. Sen är det fortfarande fantasipengar som vi aldrig har haft. Sen visst finns det de som lever på marginalen men jag tror de har minskat efter att bankerna har blivit hårdare.

    Men jag tror inte det är en bostadskrasch. Det är stor inflyttning till stockholm och de behöver någonstans att bo.
Svar på tråden Tips för att klara sig undan bostadsbubbla vid försäljning