• Äldre 10 Nov 08:59
    16586 visningar
    52 svar
    52
    16586

    Tips för att klara sig undan bostadsbubbla vid försäljning

    Jag tror dessvärre inte att det är mycket du som säljare kan göra om du MÅSTE sälja nu. Har två vänner som precis sålt som också behövde sälja nu pga att de köpt nytt. Det enda de kunde göra vara att lägga ut fler visningar och hålla tummarna. Båda sålde till slut sina lägenheter (bra lägen och fina lägenheter i Stockholm) men det var med nöd och näppe som de fick ut det de verkligen behövde för att gå runt med de nya lägenheternas omkostnader.

    Annars är det att vänta ut att media har skrivit klar om bubblan och de rasande priserna och lägga ut för försäljning när fokus är ändrat.

  • Äldre 10 Nov 11:01
    #10

    Jag tror definitivt att folk påverkas av vad det skrivs om i media, med för den skull tror jag inte att priserna kommer gå tillbaka till att bara stiga och stiga. Det var samma läge för några år sedan, media skrev om bubbla och nya krav, försäljningarna dippade för att sedan komma tillbaka.

    Självklart har amorteringskrav och prat om räntor osv gjort sitt, men absolut att det förstärks och gör folk mindre riskbenägna när det tas upp i media.

Svar på tråden Tips för att klara sig undan bostadsbubbla vid försäljning