Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är det fel av mig att bestämma vad som serveras i jul?

  Fre 10 nov 2017 15:57 Läst 24899 gånger Totalt 187 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (nä) - Visa alla inlägg
 • Anonym (nä)
  Återställ
  Fre 10 nov 2017 15:57 #7 +2
  Anonym (Värdinna) skrev 2017-11-10 15:47:41 följande:

  Jag är inspirerad av en annan tråd om julen och vill nu veta vad ni tycker om min jul. Jag ska vara värdinna och alla släktingar kommer hit. Jag förväntar mig att alla tar med ett glatt humör och att man är tacksam för inbjudan. Jag har bestämt mig för att vi ska fira en djurvänlig jul och äta vegetariskt julbord. Det betyder att vi inte heller tillåter djur i dryck som serveras här hemma. Jag är en stor djurvän och det vet hela familjen så vi kommer inte att tillåta julklappar som inte är djurfria. Det betyder att inget som kommer in i vårt hem ska vara djurtestat eller tillverkat av djur.

  Vad tror du om det här upplägget?


  Nä, utan djur i dryck kan jag inte tänka mig att delta. Jag bara måste ha min grävling-i-öl till julmaten och sedan min säl-i-glögg till pepparkakorna.

  Jag fattar att du försöker provocera lite med ditt inlägg med att likställa djurfri jul med alkoholfri jul. Men jämförelsen haltar en aning tycker jag. Nog kan ett julbord med vegetarisk mat vara minst lika gott och trevligt som ett animaliskt. Men att ni skulle bestämma vad som ges bort i julklapp? Tänk om en familj tänkt ge sina barn en hundvalp i julklapp? Då går inte det?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll