Inlägg från: Carambolan |Visa alla inlägg
  • Carambolan

    Rimlig lön

    Enda läget då du verkligen är i position att löneförhandla är när du byter jobb. Så länge du stannar kvar kommer det alltid vara arbetsgivaren som helt ensidigt sätter lönen, oavsett hur mycket de får lönesamtalet att kännas som en förhandlingssituation.

  • Carambolan
    Ano5 skrev 2017-11-21 22:15:53 följande:

    Så kanske det kan vara men man vill ju ändå hoppas att de har ett samvete och att de vill känna att deras arbetare får rimligt betalt för det dom gör. Om folk inte är nöjda/inte kan klara sig på sina löner kommer de ju tillslut säga upp sig och det borde de ju vilja undvika..


    Hur kommer det sig att din ingångslön blev så låg? Hur såg diskussionerna ut när du tog jobbet? Du har lägre lön än vad en outbildad 20-åring har på McDonalds så det verkar inte som att ditt företag har vare sig samvete eller skrupler. De utnyttjar dig.
  • Carambolan

    Jag hoppas att det blir som du vill TS! Skönt att samtalet kändes bra.

    Det låter lite konstigt att en utländsk ledning lägger sig i lönesättningen av enskilda anställda, men jag hoppas för din skull att det stämmer och att inte chefen bara gjorde en fuling för att bryta samtalet och kunna ge dig en mycket lägre höjning sen.

Svar på tråden Rimlig lön