Inlägg från: Tr58 |Visa alla inlägg
  • Tr58

    Flytta till USA

    Du har fått många bra tips om möjligheter att komma över på studentvisum eller som aupair. Man läser ofta att det är i stort sätt omöjligt att få arbetsvisum i USA om man inte har en lång högskoleutbildning - såvida man inte gifter sig med en amerikan eller flyttar över på ett L-visum där man jobbar för ett företag som har kontor i Sverige och USA och gör en transfer hit efter viss tid på det svenska kontoret.

    Men det finns andra sätt. Bl.a. så kallat O-visum. Går att läsa lite om den visumtypen här: en.m.wikipedia.org/wiki/O_visa

    Det traditionella H1B-visumet många kommer hit på blir svårare för varje år då det har en årlig maxgräns som snabbt nås, då är det bara att vänta till nästa år om man missar. Det är något som inte finns när det gäller O-visum. Det är helt andra krav för att ansöka om ett O jämfört med H1 men det är ingen omöjlighet att kunna få det. Min visumprocess för ett O1-B visum tog ca 7-8 månader, det är mycket dokumentsamlande men har företaget som vill anställa dig bra advokater så har du mycket hjälp där.

    Svarar gärna mer ingående om den processen jag gick igenom om någon är intresserad.

Svar på tråden Flytta till USA