Inlägg från: sofiebee |Visa alla inlägg
  • sofiebee

    Jobbig katt

    Älskar min katt över allt men jag vet inte vad jag ska göra. Han.Är.Så.Jobbig

    Jamar, springer, förstör saker, atackerar oprovocerat, hoppar upp på ställen som han vet att han inte får vara på, klöser sönder saker, kissar inne i perioder och är allmänt orolig av sig.

    Han har aktivering hemma, stort klösträd och jag brukar också leka med honom men han tröttnar efter en minut. Ren låda. Använder feliway. Har sökt för detta men veterinären säger att han bara är sån till personligheten.

    Han är nu 4 år och har varit sådan sedan jag hämtade honom som kattunge. Har alltid försökt visa vad som är rätt och fel så det ligger inte i att hans uppfostran är dålig. Mitt tålamod börjar ta slut. Det är extra påfrestande eftersom jag precis fått en liten bebis också. VAD GÖR MAN???

  • Svar på tråden Jobbig katt
  • sofiebee
    Dexter dot com skrev 2017-11-11 15:58:58 följande:

    Hur många lådor har du och har du testat att byta sanden ? Vad för aktivering har han och hur aktiverar du honom. Hur mycket är han ensam ? Vilka metoder har du använt för att "uppfostra" honom så han förstår vad som är rätt och fel?


    Har en stor, öppen låda som han verkar trivas med. Efter att ha testat oss fram så har vi märkt att det är en sån han vill ha. Testat massor av olika kattsand och har nu everclean.

    Leker med honom med olika leksaker, han har bollar som man stoppar godis i som han får trixa med lite. Men han slutar efter bara någon minut, så han verkar inte så intresserad. Just nu är han i princip aldrig ensam eftersom jag är mammaledig.

    Metod och metod, jag har visat för honom när han gör fel genom att hyscha, säga nej. Och han vet också att han gör fel eftersom han springer därifrån när man närmar sig. Belönar när han gör som han ska.
  • sofiebee
    Molly57 skrev 2017-11-11 22:19:52 följande:

    Är katten kastrerad? Har katten möjlighet att gå ut eller är han innekatt?


    Kastrerad, innekatt
Svar på tråden Jobbig katt