Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Skulle du vilja fira jul med oss?

  Lör 11 nov 2017 14:37 Läst 18268 gånger Totalt 111 svar
  Lör 11 nov 2017 14:37 +1

  Ok, det här är inte en riktig inbjudan, bara en spinn på andra trådar i samma ämne eller som tagit den vändningen.

  Så, låter det här som en jul du vill ta del av?

  Vi samlas i en gammal släktgård i Roslagen. Stället ligger lite avigt så att bila är att föredra, men en buss stannar ca 2 km ifrån, uppe på motorvägen. Är det snö kan det hända att eventuella barn i sällskapet får åka hundsläde resten av vägen.

  Kommer man före 10 så finns rejält med julfrukost. Gröt av flera sorter, nybakt  mjukt bröd, hemgjort hårt tunnbröd, hemgjord leverpastej och smör, hemgjord påläggskorv och färskost. Kaffe, te, juice, hemgjord varm choklad och hur mycket säsongsfrukt som helst.

  Efter frukost blir det frivillig hundprommenad (alla hundar är välkomna, btw, det finns plats och gott till dem med), om det är snö och fint och har varit kallt ett tag finns både skidspår och uppskottad skridskobana runt sjön. Är det inget roligt väder finns saker att göra inne. Leksaker, pyssel och spel som roar barnen, alla vuxna får väl sällskapa med varandra, läsa en bok, vara med barnen eller spela biljard. Bara.... ge fan i köket.......

  Kl 14 serveras dignande julbord. Har ni läst Emil i Lönneberga på sistone? Allt det där som räknas upp på bordet under det stora tabberaset i Katthult? Ja, dubbla det. Eller ännu mer. Klassisk senapssill? Naturligtvis, men även en modern spinn på sillen, förmodligen internationell. Griljerad skinka? Så klart, och marinerad, griljerad tofu, om du föredrar vegetariskt. Köttbullar OCH broccolibollar. och potatisgratäng och janssons och morotslåda och revbensspjäll och korvar så det sprutar ur örona på en. Desserter och julgodis. Nubbe och julöl, svagdricka, mumma och julmust och läsk.

  Har man inte ätit klart när Kalle börjar så är det bara att ta med tallriken ut i vardagsrummet. Känner man sig mätt och klar med julmaten så kan man få en kopp valfri varm dryck och sitt pepparkakshjärta. Alla barn får stora pepparkakshjärtan med sitt namn på och non-stop runt kanten. Vuxna får sånna om de vill ha.

  Efter Kalle byter vi julklappar. De är personliga och väl uttänkta, och det spelar ingen roll om det är en penna till skrivnörden för 20 kr eller en stor korg med gotter för 2000. Det är tanken som räknas, inte värdet.

  Resten av eftermiddagen och kvällen lunkar på i fridens, glädjens och lekens tecken. Nya leksaker leks med, nya spel spelas, både sällskapsspel och tv-spel, samtal om högt och lågt förs. Det blir inte mer organiserat ätande, men mat finns i överflöd om någon blir hungrig, bara att gå ner till köket och nalla ur skåpen. Man kan även frossa i julgodis, nötter och frukt.

  Barnen har inga läggtider utan får säga till själva eller slockna i soffor, fåtöljer och famnar. Det finns gott om sängar, så alla får sova över som känner för det. Även på juldagen finns rejält med frukost och är man en pigg jävel och lite lagom religiös så kan man gå till kyrkan och deras julotta ett par km bort. Annars överlåtes även juldagen till, ofta lite mer stillsamt, lek, samtal och bara enkelt sällskap. Ofta utelek, eftersom det brukar snöa på juldagen. Vi kan också gå upp till grannen som är småbonde och hälsa på djuren. På juldagen äter vi oftast ingen lunch, men det serveras den klassiska julsteken, eller rättare, stekarna, för vi har alltid en kalvstek, en kalkon och något vegetariskt, med tillbehör till middag.

  Vad säger ni? SKulle ni vilja fira jul med min familj?


  Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr, men mer än du nånsin får veta
 • Lör 11 nov 2017 14:48 #1

  Hade jag inte varit uppbokad så hade jag med glädje kommit till erat julfirande . Tomte 


  Goodness me
 • Anonym (Söt)
  Visa endast
  Lör 11 nov 2017 14:50 #2

  Hade gärna kommit! Låter underbart! What's the catch?

 • Anonym (Norrl­andstö­s)
  Visa endast
  Lör 11 nov 2017 14:51 #3 +1

  Vilken adress är det och när ska jag komma? :D

 • Lör 11 nov 2017 14:57 #4
  Anonym (Söt) skrev 2017-11-11 14:50:39 följande:

  Hade gärna kommit! Låter underbart! What's the catch?


  No catch, bara vanligt enkelt julfirande =P
  Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr, men mer än du nånsin får veta
 • Lör 11 nov 2017 15:05 #5

  Låter ganska likt vårt julfirande, med undantag för hundar. Jag gillar inte hundar. I övrigt passar ditt julfirande mig perfekt.

 • Lör 11 nov 2017 15:10 #6
  lövet2 skrev 2017-11-11 15:05:50 följande:

  Låter ganska likt vårt julfirande, med undantag för hundar. Jag gillar inte hundar. I övrigt passar ditt julfirande mig perfekt.


  Jag kan mycket väl tänka att det faller på det där med hundarna. Vi har ju nu sedan en månad alltså 7 hundar på 6 syskon...... så det blir ju en hel del. Ungar och hundar och fan och hans moster, alltså =)
  Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr, men mer än du nånsin får veta
 • Lör 11 nov 2017 15:13 #7

  Tack, det låter trevligt, vi kommer klockan 8 för vill ju inte missa frukosten! Hoppas valfri varm dryck kan innebära glögg! Hunden vi tar med är väldigt snäll.

 • Anonym (Fiona­)
  Visa endast
  Lör 11 nov 2017 15:15 #8

  Jag skulle bara älska att fira jul med er!
  Ett extra plus är att mina hundar får följa med.

  Låter verkligen superduper!

 • Lör 11 nov 2017 16:29 #9

  Låter underbart, hade gärna kommit dit.


  Nej, jag tvättar inte min bil. Jag vattnar den för att se om den växer och blir en buss. /sarcasticquotes
 • Lör 11 nov 2017 16:55 #10 +1

  Hade gärna kommit, ni vet precis hur det ska gå till att fira jul!

SE VÅRA MEST POPULÄRA KLIPP JUST NU

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll