• Stolt Farsa

    Vilken politiker tycker ni är ärligast?

    Vilken partiledare tycker ni är ärligast, står för sin sak och som inte vänder kappan efter vinden.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vilken politiker tycker ni är ärligast?
  • Anonym (Svårt)

    I debatter gillar jag att lyssna på såväl Björklund som Sjöstedt just eftersom de har en relativt fair debattstil med ett genuint utbyte av åsikter. Även Kristersson verkar mån om att inte verka som en hal jä**l som säger ett men gör ett annat.

    Ska jag göra en analys av verkligheten, även om jag är rätt bra på att vara objektiv, blir det alltför mycket jobb...

  • LillaTjockaBertil

    Svårt att säga vilken partiledare som är ärligast. Det är ju alltid lättare att vara ärlig i opposition eftersom man i regeringsställning är tvungen att åstadkomma något. Har man då inte majoritet i riksdagen blir det ännu svårare att framstå som ärlig och trovärdig. Att svara på vilken partiledare som är oärligast hade varit en mycket enklare fråga.

  • flygrl

    Har inte särskilt mycket förtroende för politiker men Jan Björklund verkar ändå ganska ärlig. Typ. Om det inte gällde enbart partiledare skulle jag välja en annan från (L) nämligen Birgitta Olsson som verkar trovärdig och står upp för sina åsikter utan snegla alltför mycket åt sidorna.

  • Anonym (Häpp)

    Svårt med politiker men jag uppskattar partier som står bakom sin ideologi och som inte bara jagar röster. Jag tycker att man skall kunna lita på partierna i vad de har för grundsyn och att de håller sig till den oavsett hur många som röstar på dom.

    De partier som står för sina åsikter är V och tyvärr SD samt KD. Jag gillar inte deras åsikter men jag uppskattar att de håller fast vid dom.

    Värst av alla är MP och L som vänder kappan efter vinden. L har sen länge släppt allt vad liberalism heter och vill att staten skall styra mer och mer. MP vågar inte stå upp för miljön när de är i regering.

  • Anonym (Hem & Skola)

    Jag tycker Björklund är ärligast eftersom han ofta är beredd att erkänna både egna fel och giltigheten i motståndarens argument. 

    Det innebär dock att han blir väldigt mjäkig och förlorar enligt min mening ofta debatten (dessutom svänger han sig många gånger med så löjliga liknelser och metaforer att han blir en pajas. Emellanåt rolig, dock, om än alltjämt en pajas).

  • flygrl
    flygrl skrev 2017-11-13 00:58:10 följande:

    Har inte särskilt mycket förtroende för politiker men Jan Björklund verkar ändå ganska ärlig. Typ. Om det inte gällde enbart partiledare skulle jag välja en annan från (L) nämligen Birgitta Olsson som verkar trovärdig och står upp för sina åsikter utan snegla alltför mycket åt sidorna.


    Lägger till en politiker till som inte heller e eller vart partiledare men som jag däremot tycker står upp för sina åsikter och känns ärlig. Även hon e (L) nämligen Nyamko Sabuni. Hon hade/har ett feministiskt engagemang mot hedersrelaterat förtryck som hon tyvärr fick dåligt med gehör för men där hon trots det inte backade.
  • Draken55

    De senaste veckorna visar med all och total tydlighet vilken politiker som är ärligast, folk har längtat efter Kristersson, tänk så skönt att slippa Löfven, med hans totala monumentala hyckleri , slippa den veliga Batra, slippa se de självgode väljarföraktande Lööf  och Björklund, slippa de verklighetsfrånvända Sjöstedt och Åkesson.

  • Anonym (Svårt)

    Jag tror att många har väldigt svårt att skilja på sak/person/åsikter...

  • Anonym (Svårt)

    ...Dvs anser att de ärliga är de som bekräftar ens åsikter.

Svar på tråden Vilken politiker tycker ni är ärligast?