• FrozenGarden

    Tips mottages för problemhy

    Jag har så hemsk hy! Haft problem med hyn i många år nu och vet inte vad jag ska göra. Jag har stora porer överallt. Speciell på näsan och bredvid näsan bort mot kindbenen. På vissa ställen är hyn fet och andra torr. Jag får finnar hela tiden och då jag har så stora porer täpper de lätt igen när jag sminkar mig så det blir svullet som en gigantisk finne. Jag klämmer och klämmer på dessa porer men det tar aldrig slut. Under hakbenet har jag konstant MASSOR av småfinnar. Eller det är typ små vita "pluppar" med var. I pannan har jag fått fula streck som ser ut som rynkor. Haft de sen mellanstadiet. Väldigt kul... Jag vill att hyn blir stram och fin och ren så den inte är full av pormaskar och finnar och konstant rödflammig. Hjälp!!

  • Svar på tråden Tips mottages för problemhy
  • Molly57

    Jag höll på att bli galen på min hy, liknande som dig med porer och även finnar. För några år sedan gjorde jag en hudtest online på Skincity, man kan även skicka bilder på sin hy. Sedan får man en rekommendation utifrån sin hudtyp och sina problem. Jag änvänder bl.a BHA syra från ett märke som heter Paulas choice, denna har man på som en daglig peeling på hud och porer, gör rent porerna och förhindrar tilltäppning och inflammation. De har en superbra hudblogg också där man kan läsa och lära sig allt om huden. Den heter Hudspecialisten. Viktigt med återfuktning också även om man har blandhy, man ska inte torka ut huden, då blir det värre. Hoppas det löser sig! Vet vilket skit det kan vara att känna såhär inför sin hy.

  • coberg

    Det som jag kör just nu är ansiktsmasker med rasullera som man kan köpa i pulver från bodystore t.ex. Återfuktar med arganolja, som inte ger en fet hinna eller täpper till porerna. 
    Har ingen särskild ansiktstvätt men varierar mellan milda sorter som inte torkar ut. 
    Ångbad med ansiktet över en kastrull med nykokt vatten några gånger per månad öppnar upp porerna på djupet och rensar. gärna ansiktsmask i samband med det t.ex rasullera.

    en annan toppensak att badda med om man också klämt mycket och det blivit inflammerat, är en påse kamomillte doppad i varmt vatten.

Svar på tråden Tips mottages för problemhy