Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Det här med nakenhet....

    Gillar inte att vara naken, gillar inte heller att bli utsatt för främmande nakna kroppar.
    Jag sover med pyjamas (och i natt även sockor), badar med baddräkt/bikini när jag badar i sjöar och hav, även om jag skulle vara helt ensam.

  • sextiotalist
    Anders 386 skrev 2017-11-21 14:30:27 följande:
    Det håller jag med om. En av anledningarna till att jag badat naken på nakenbad var att jag ville liksom ta utmaningen, att våga kliva över tröskeln och inte skämmas för min nakenhet. Det är också ett sätt att visa att man även accepterar andra människors nakna kroppar.
    För mig är det också en slags protest mot dom som anser att en naken kropp är något man ska skämmas för - och jag vägrar skämmas för min kropp - kroppen är JAG - även det jag har mellan benen.

    Det gör mig lite trött med sådana kommentarer.
    Jag gillar inte vara naken med främmande personer, jag gillar inte att pådyvlas andra personers nakna kroppar.
    Men inte för att jag skäms över min kropp, inte det minsta, utan för att jag anser att delar av min kropp är privat, inget som jag vill visa upp för vem som helst.
    Det finns säkert de som skäms, men vi är väldigt många som har en hög kroppslig integritet.


    Jag vägrade sola toppless, inte för att jag hade fula bröst, utan för att jag inte ansåg att mina bröst var till för andra.

  • sextiotalist
    Anders 386 skrev 2017-11-21 15:13:47 följande:
    Respekt - vi känner helt enkelt olika, det viktigaste är ju att vi följer våra känslor.

    Det är stor skillnad mellan män och kvinnor när det gäller nakenhet.

    En naken kvinnokropp signalerar inbjudande sexualitet medan en naken manskropp signalerar sexuellt hot. Därför är det så skönt att vara avklädd bland människor som inte ser manskroppen som något obehagligt utan som något naturligt.

    Det är ju ytterst få, om ens någon kvinna som föredrar att se en man helt naken - helst ska han iaf ha byxor på sig, och kanske helst en T-shirt också. Det viktigaste är hans manliga utstrålning.

    Fråga en man om han helst vill se en naken kvinna eller en påklädd kvinna..Skrattande

    Där har du anledningen till att vi tänker så olika.
    Och min uppfattning på det här forumet, är att det är mest män som beklagar sig att det inte är så många som är nakna. Bara det och det du skrev, gör att man blir ännu mer privat
Svar på tråden Det här med nakenhet....