• Anonym (vad är sant och inte..)

    Har du blivit utsatt för något brott? var det svenskar eller invandrare som var förövaren?

    Är så trött på allt prat om vem som gör vad (fake news?)och alla skriverier så jag vill ha Sanna berättelser

    så berätta hur var det?

  • Svar på tråden Har du blivit utsatt för något brott? var det svenskar eller invandrare som var förövaren?
  • Anonym (Erik)
    Anonym (invandrare?) skrev 2017-11-16 13:53:55 följande:
    Näthat är fel, det håller jag med dig fullt ut om. Men man kan inte rättfärdiga det ena med det andra. Nu är det sexualbrott vi diskuterar.

    Vad vi ser i samhället är en kraftig ökning av gruppvåldtäkter och överfallsvåldtäkter, som slumpmässigt kan drabba vilken tjej som helst, oavsett ålder. Tyvärr finns det ett samband med det och den kraftiga asylinvandring från Afrika och Mellanöstern, som har pågått ända sedan USA gick in Irak och skulle störta Saddam Hussein. Jag vill poängtera att majoriteten av asylinvandrarna INTE är kriminella, men problemet är hur som helst tillräckligt omfattande för att många kvinnor inte vågar  gå ute ensamma på kvällen, och att föräldrar inte vågar släppa sina småbarn att ensamma att leka ute utan uppsikt. 
    Vi har inte ett ökat antal fall av överfalssvåldtäkter i sverige, vi har ett ökad antal anmälda våldtäkter. I 80% av fallen känner offret våldtäktsmannen.
  • Anonym (Elin)
    Anonym (Statistiken) skrev 2017-11-16 12:34:55 följande:

    Statistiken talar sitt tydliga språk och det är att invandrare är överrepresenterade i kriminalitet trots att de är en minoritet i Sverige..

    Blir så trött på folk som bara "jag har faktiskt blivit utsatt av svenska män så så då betyder det att invandrare inte alls är överrepresenterade"..

    DET är att förminska alla offer som blivit utsatta av invandrare. Själv är jag uppväxt i invandrartät stad och ort och har majoriteten av gångerna blivit utsatt av brott av invandrare. Ändå ska ALLTID folk komma och säga "men hörredu jag har växt upp med invandrare hela mitt liv och de har aaaaaaldrig gjort något ont".

    Som brottsoffer blir jag förminskad hela tiden. När jag berättar om svenska killar som begått brott mot mig blir jag istället påhejad av folk som bara "jag har baaaara blivit utsatt av svenskar så förstår dig!!"

    Blir så trött på folk som inte kan ta folks upplevelse för vad den är utan hela tiden ska tänka i termer om hudfärg och rasism etc.

    Har jag blivit utsatt av invandrare så låt det vara så.


    Läs mitt inlägg. Statistiken är vilseledande då polisen inte utreder alla brott, än mindre leder majoriteten av "sexualbrott" till fällande domar som hamnar i statistiken. Du har nog vuxit upp i en fattig förort helt enkelt, det finns gott om sociala problem även bland "svenskarna" på såna ställen, tex utbrett missbruk, kriminalitet och arbetslöshet/låg utbildning.
  • Anonym (Elin)
    Anonym (Statistiken) skrev 2017-11-16 12:47:46 följande:

    Vad rasistiskt att du antar att alla män som jobbar inom juridik är etniska svenskar?

    Dessutom vart har du hämtat information om att svenskar är överrepresenterade när våldtäkter begås av någon som offret känner?

    I statistiken jag läst är svenskar endast överrepresenterade i köp av sexuell handling av barn, barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering. Alla andra är invandrare överrepresenterade i... Detta från statistik som utgår från alla fällande domar senaste 5 åren..


    Ååååå, är du Hanif Bali eller? Så löjligt att dra rasistkortet i dom mest löjliga situationer. Du skriver att jag skrivit något jag inte skrivit. Skrev aldrig att alla män inom juridik har ett visst ursprung över huvud taget. Om du vill bli tagen på allvar så hitta inte på argument och svara på som inte förekommit.

    Ja, FÄLLANDE DOMAR. För vad händer när Kalle, Janne, Carl-Adam och Mats våldtar sina kompisar/kollegor/festdeltagare/flickvänner/fruar/ex? Inte ett skit. Förundersökningen läggs ned. Försök dra fram den riktiga statistiken istället från SCB om du kan som står för antalet brott, inte fällande domar.
  • Anonym (Elin)
    Anonym (Statistiken) skrev 2017-11-16 12:55:07 följande:

    Obs! Tycker det är lika hemskt med de som förminskar svenskars kriminalitet. Har själv blivit utsatt flera gånger av det med. Däremot så har jag personligen aldrig blivit ifrågasatt för det men när det kommer till invandrare som utsatt mig är det mer regel än undantag att jag blir ifrågasatt. (Ska se nu om någon ifrågasätter mig i detta också?)


    Har du aldrig blivit ifrågasatt om det så läs den här tråden där andra blir ifrågasatta pga det. Eller var som helst på facebook, familjeliv, flashback.

    Ingen har ifrågasatt din erfarenhet här i tråden, att den hänt. Du försvarar dig mot ett eget hjärnspöke.
  • Anonym (Stina)

    Blev hotad av en arab, man från Syrien. Han tryckte upp mig mot en vägg på Röda korset och hotade mig om jag någonsin skulle hjälpa hans fru att söka skilsmässa så...Jag hade då bistått en annan kvinna från Syrien som ville ha hjälp med skilsmässoansökan så mannen blev nervös att jag skulle hjälpa hans fru också. Jag minns skräcken när jag stod där, trodde att jag skulle vara fredad och trygg på Röda korsets lokaler. Tack och lov kom två volontärer och räddade mig ur situationen. Och nej, jag har inte vågat hjälpa någon kvinna sedan dess.

  • Anonym (anina)
    Anonym (Elin) skrev 2017-11-16 14:17:37 följande:
    Ååååå, är du Hanif Bali eller? Så löjligt att dra rasistkortet i dom mest löjliga situationer. Du skriver att jag skrivit något jag inte skrivit. Skrev aldrig att alla män inom juridik har ett visst ursprung över huvud taget. Om du vill bli tagen på allvar så hitta inte på argument och svara på som inte förekommit.

    Ja, FÄLLANDE DOMAR. För vad händer när Kalle, Janne, Carl-Adam och Mats våldtar sina kompisar/kollegor/festdeltagare/flickvänner/fruar/ ex? Inte ett skit. Förundersökningen läggs ned. Försök dra fram den riktiga statistiken istället från SCB om du kan som står för antalet brott, inte fällande domar.
    Är inte så märkligt att det blir fler fällande domar vid impulsvåldtäkter eftersom de som utför dessa lämnar spår efter sig och det som regel innebär visst våld, betydligt svårare att fälla när våldtäkt sker där offer och förövare har någon form av relation och det blir ord mot ord.
  • Anonym (Statistiken)
    Anonym (Lise) skrev 2017-11-16 13:47:55 följande:

    Innan man startar en sån här tråd så bör man vara tydlig  med definitionerna, så alla som skriver i tråden menar samma sak när de använder ett ord som t.ex "svensk" eller "invandrare"? Annars blir det väldigt lätt begreppsförvirring, om en person t.ex med "invandrare" endast menar personer som själva invandrat, men en annan person även inkluderar barn och barnbarn till en sådan person i detta begrepp. Eller om en annan person i begreppet "invandrare" endast menar invandrare från vissa länder, men inte andra länder.

    Vem räknas som svensk? Medborgarskap? Födelseort? Båda föräldrarnas medborgarskap och födelseort? Är det en fråga om efternamn? Eller är det en utseendefråga? Om man "ser svensk ut" så är man svensk?

    Alltså att personer  som t.ex Leila Bagge, Filip Hammar, André Pops, Danny Sausedo, Robert Kronberg,Danijela Rundqvist, Veronica Maggio eller Prinsessan Madeleine som har en eller flera utlandsfödda föräldrar räknas som svenskar, medan andra i samma situation, som t.ex Alice Bah Kuhnke,Ljubomir Vranjes, Eric Saade, Gina Dirawi inte är blonda, räknas som invandrare? Räknar vi adopterade personer som Katarina Sandström, Marcus Samuelsson eller Lena Sundström som invandrare?

    Jag använder alltså bara dessa kändisar som exempel, jag antyder inte att de skulle begått brott, utan jag menar om en person med samma bakgrund som dem begår ett brott, räknar vi den personen som svensk eller invandrare då?

    Så innan vi börjar diskutera bör vi se till att vi använder samma definitioner.


    Vad är din definition?

    Brå brukar räkna de som själva är utrikesfödda, eller som har en eller båda föräldrar som är utrikesfödda, till gruppen "invandrare". I den gruppen ingår då även finländare och norrmän bland annat. Dessutom räknas en person som är född i Sverige, med t ex två syrianska föräldrar som också är födda i Sverige, som svensk. Trots att de rent biologiskt är etniska syrianer överlag.

    Så faktamässigt kan man antingen utgå från medborgarskap som Brå gör eller så kan man gå efter etnicitet, dvs de som rent biologiskt är etniska svenskar överlag.

    Generellt sett, och här i tråden, antar jag att folk utgår från utseende, språkfärdighet och levnadssätt och värderingar. Kan nog variera lite imellan dessa beroende på vem man frågar men tror det ser ut så generellt sett. Till exempel är du etnisk svensk och muslim så räknas du antagligen ändå som svensk. Är du inte etnisk svensk men ser ut som det, lever efter svenska värderingar och pratar svenska så räknas du antagligen som svensk. Det tror jag.
  • Anonym (Statistiken)
    Anonym (invandrare?) skrev 2017-11-16 11:49:26 följande:

    Så här ligger det till.

    Invandrare är en extremt stor grupp, den innefattar allt från finländare till nigerianer och thailändare. Att sitta och raljera över invandrare som grupp är fel.

    Men det man vet är att män och killar från Mellanöstern och Nordafrika är kraftigt överrepresenterade när det kommer till sexualbrott, skottlossningar och personrån. Man tittar inte bara på antalet brott som begås av en grupp, utan man tittar hur många brott som begås I FÖRHÅLLANDE TILL den folkmängd som gruppen utgör. Om vi leker med tanken 5000 etniska svenskar har begått ett sexualbrott och 3000 män från Mellanöstern har begått sexualbrott, då är antalet svenskar fler. Men man måste ju se det i proportion till antalet individer som den etniska gruppen sammanlagt består av. Etniska svenskar är ju nästan  8 miljoner, antalet individer från Mellanöstern är inte ens en halv miljon. Så sett till det procentuella antalet så är tyvärr araber kraftigt överrepresenterade.

    Men jag vill tillägga att antalet män från Mellanöstern/Nordafrika som begår brott är en minoritet, dom flesta följer lagen och kan skilja på rätt och fel.

    HEJ OCH HEJDÅ.    

     


    Detta stämmer statistiskt sett.
  • Anonym (Statistiken)
    Anonym (Erik) skrev 2017-11-16 14:03:53 följande:

    Vi har inte ett ökat antal fall av överfalssvåldtäkter i sverige, vi har ett ökad antal anmälda våldtäkter. I 80% av fallen känner offret våldtäktsmannen.


    Finns inget som utesluter att vi kan ha ökade fall av överfallsvåldtäkter (och andra våldtäkter och sexuellt våld). Lagändringen som skedde 2013 och att fler anmäler än innan kan vara två förklaringar (bland många) till varför vi ser en ökning. En annan förklaring kan vara att den typ av brott helt enkelt ökar. Antagligen är det en blandning av dessa faktorer. Om du har bevis som visar motsatsen vill jag se det.
  • Anonym (Statistiken)
    Anonym (Elin) skrev 2017-11-16 14:13:27 följande:

    Läs mitt inlägg. Statistiken är vilseledande då polisen inte utreder alla brott, än mindre leder majoriteten av "sexualbrott" till fällande domar som hamnar i statistiken. Du har nog vuxit upp i en fattig förort helt enkelt, det finns gott om sociala problem även bland "svenskarna" på såna ställen, tex utbrett missbruk, kriminalitet och arbetslöshet/låg utbildning.


    Som sagt statistiken talar sitt tydliga språk. Invandrare är överrepresenterade i statistiken. Du svarade inte på något jag skrev. Läs igen.
Svar på tråden Har du blivit utsatt för något brott? var det svenskar eller invandrare som var förövaren?