Inlägg från: Anonym (Var öppen men ej naiv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Var öppen men ej naiv)

    Kan han vara så bra?

    Anonym (finn fem fel) skrev 2017-11-16 13:10:45 följande:

    Hade också blivit misstänksam. Denna typ av killar är en på 10 000 numera så använd din radar noggrant. Varför är han ledig om han är så perfekt? Hur såg hans förra förhållande ut, har han barn, varit gift kan han ha långa relationer.

    Om han varit singel länge, inga barn, inga långa förhållanden bakom sig är det definitivt något fel och fog för misstanke. Men sen kan det ju vara så att oavsett så kanske just ni två matchar? Sånt kan ju bara några träffar avgöra,

    Var öppen men kritisk!


    Håller med ovanstående.... Dessa killar som verkligen ÄR så bra och vettiga som de "verkar", är faktiskt 1 på 10.000 numera, eller kanske snarare 1 på 50.000. Så du gör klokt i att träffa honom flera gånger innan du gör någon slags bedömning åt ena eller andra hållet. Var öppensinnad men absolut inte naiv. Ja han skulle kunna vara så bra som han verkar. Absolut. Å andra sidan är ju 99/100 internetdejter inte en "match" sedan när man väl börjat ses, även om det verkar bra i början.

    Men håller tummarna för dig att det verkligen blir bra!
  • Anonym (Var öppen men ej naiv)
    Anonym (Charlotte68) skrev 2017-11-16 14:28:26 följande:

    Män och kvinnor är kanske konstiga på olika vis, men VARFÖR skulle det finnas fler konstiga män än kvinnor? Vad bygger du det på? Dina egna empiriska studier? ;) Enligt mig väldigt konstigt och diskriminerande resonemang.


    Inte generellt kanske, men just som den personen skrev, "där ute i dejt-träsket" så finns det fler konstiga män än kvinnor. Det håller jag med om till 100% och det har inget med diskriminering att göra, utan det har att göra med våra erfarenheter av hur män behandlar en, på dejtingsajter t.ex. Det är en mardröm.

    Sen när det gäller "konstiga" i allmänhet... jo förresten jag vill nog hävda att män är konstigare i så fall. Finns väldigt mkt statistik och forskning som visar på att män nog är de "konstigaste"... är ju bara att titta på den allmänna brottsstatistiken t.ex. Inte är det kvinnor som står för majoriteten av våldsbrott, t.ex. Men det är klart att vi har ju inte definierat "konstig" helt tydligt här i tråden... om man med konstig menar att man är seriös, vill ha ett seriöst förhållande etc. Då är nog kvinnor majoritet vad gäller att vara konstig, skulle jag tippa.

    Detta diskussionsområde om allmänna skillnader mellan män och kvinnor känns dock rätt offtopic i relation till TS, så jag lämnar det därhän nu.
  • Anonym (Var öppen men ej naiv)
    Anonym (xy) skrev 2017-11-16 20:35:47 följande:

    Ditt resonemang visar att du är en sexist.


    I så fall är TS en sexist också, då hon också uppenbarligen träffat på en massa mindre bra män i dejtingvärlden, vilket hon ju gör tydligt i och med sin TS, då hon säger att det är omöjligt att tro på att det finns en man där ute som beter sig okej. I så fall är jag och alla kvinnor jag känner också sexister.

    Eller så handlar det om att verkligheten i dejtingvärlden faktiskt är otroligt hård, särskilt i relation till män, i dagens samhälle. Och att det är det vi berättar om. Våra verkliga erfarenheter. Det kanske är en mer sann, och en mer bekymrande, bild.
  • Anonym (Var öppen men ej naiv)
    Anonym (För bra) skrev 2017-11-16 21:03:11 följande:

    Iom de jag träffat tidigare gör jag mig beredd på att han ställer in.. även om han säger att han ser fram emot att ses. Åh hatar den här känslan! Jag skulle vilja bestämma så jag vet allt idag men jag tänker inte vara för på. Det får han ta tag i.

    Jag är van vid att män jag dejtat är idioter så det är en svår balansgång att vara öppen men på min vakt samtidigt, hur utvecklad känslor då? Tips?


    Vad menar du med att du skulle vilja "bestämma idag? Hur länge har ni chattat och har ni bestämt nån dag för träff?

    Mitt allmänna råd är att bestämma träff inom ca 2 veckor från att man börjat chatta. Träffen kan vara lite senare än så, men just det att bestämma kring träffen bör ha skett efter 2 veckors chattande. Rinner annars lätt ut i sanden. Finns en hel del personer på dejtingsajter som är upptagna med partner egentligen också. Och använder dejtingsidan som tidsfördriv/ego boost. Så därför är det bra att bestämma träff hyfsat snart, då märker man om det börjar komma ursäkter, och man slipper slösa tid på personen.

    Tror inte det finns några särskilda knep. Ha ögon och öron öppna, men var också öppen för att han kan vara undantaget, dvs. en riktig pärla. Håller tummarna för att det är så. :)
  • Anonym (Var öppen men ej naiv)
    Anonym (Mums) skrev 2017-11-17 03:29:36 följande:

    Men män tycker kvinnor är lika oschyssta så i slutändan beror det på vem man frågar. Oftast kan det bara vara miss att en tjej som söker kärlek möter en kille som ville ligga, ingenting fel med det, man vill ju olika, tjejer ljuger om allt precis som killar, fejkade bilder, sprider könssjukdomar, säger de bara skriver med en person men har värsta Buffén med folk, ljuger att de är singlar. Finns inget kön på sånt här beteende, MÄNNISKOR gör sånt här.


    Det är din uppfattning. TS har tydligen haft samma erfarenheter som jag, dvs. att man själv som tjej är schysst och ärlig och att 99.9% av killar på dejting-sajter ändå beter sig illa på olika sätt. Du får ha din uppfattning och andra får ha sin.
  • Anonym (Var öppen men ej naiv)

    TS: tråkigt att han ljög/förde dig bakom ljuset, gällande både längd och sexuell erfarenhet. Tyvärr gör ju många så, vilket aldrig leder till ngt bra. En person som redan från början är så pass oärlig kommer man ju ha svårt att lita på, så sannolikheten att det ska bli nåt mer är ju obefintlig. Plus risken att de saker man ljugit om ju kan vara "deal breakers" för den andra personen.

    Nu vet jag inte om du frågade specifikt om längd men om du inte gjorde det så är det ju ett bra tips att fråga rakt ut med nästa kille. :)

    Tyvärr var han ju " för bra för att vara sann", men önskar dig lycka till i fortsatta sökandet. Bara ett tips att ge och det är att Tinder verkar mer oseriöst än vanliga dejtingsajter. Finns många oseriösa på dejtingsajter också men Tinder verkar ändå vara det mest oseriösa i sammanhanget, utifrån vad man själv upplevt och folk man känner.

  • Anonym (Var öppen men ej naiv)

    Några i tråden raljerar lite om att man inte behöver avslöja antal ligg man haft, innan man går på en dejt...nej det behöver man inte. Men man ska heller absolut inte undanhålla att man aldrig haft en sexuell relation, nånsin. Och ännu värre, låta antyda i konversationer att man har erfarenhet när man är oskuld.

    För mig, och för säkert många andra, är det en stor deal breaker om en person aldrig nånsin haft några sexuella relationer. Det har inte bara med sexet i sig att göra, utan så mkt mer. Det betyder att personen inte har erfarenhet av längre parrelationer, de problem som kan uppstå och hur man löser dessa, etc. Det betyder att man är deras första "försökskanin" liksom...

    Jag vill vara med en man som har haft åtminstone en längre relation innan, så att han har viss erfarenhet av sex och kärlek, då jag själv har mkt erfarenhet av det. Detta för att jag vill att vi ska mötas som jämlikar och inte hamna i en slags lärare/elev-relation. Den här killen kanske passar jättebra med en tjej som själv är oskuld och aldrig haft några relationer. Jättebra, då kan de ju vara varandras lärare och jämlikar. Eller en kvinna som tänder på /gillar att vara den mer erfarna. Men han tjänar inget på att förställa sig som han gjort, det blir bara pannkaka av det. Som det ju blev med TS.

Svar på tråden Kan han vara så bra?