Inlägg från: Anonym (sexlöst) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sexlöst)

    Skulle ni kunna stanna trots att ni inte ville ha sex längre?

    Om ni fortfarande älskade partners och ändå trivdes med ert gemensamma liv men inte längre klarade av att ha sex med hen?

  • Svar på tråden Skulle ni kunna stanna trots att ni inte ville ha sex längre?
  • Anonym (sexlöst)
    KimLinnefeldt skrev 2017-11-16 17:13:28 följande:

    Om båda är helt överens om det. Jag vill inte stå i vägen för någons njutning om den är viktig.

    Men varför skulle man inte kunna ha sex? Ingen sorts?


    Därför att den tyå av känslor helt dött. Det blir för nära och äckelkänslor uppstår när det blir tal om annat än bara kramar och ömhet. Detta dabbar många kvinnor och en del män när man varit ihop länge. I mina fall har partnern fortfarande velat ha sex och hoppats tills det tagit slut.
  • Anonym (sexlöst)
    Anonym (anonym kille) skrev 2017-11-16 19:39:33 följande:

    Med tanke på att du börjar känna så efter en tid i varje förhållande men uppenbarligen hittat partners som vill ha sex. Sådana partners försvinner väl redan i början om de får veta att det inte blir något sex från start. Har man sex en kort tid när man inleder förhållandet så tror ju partnern förmodligen att de kan vänta sig ett tryggt sexliv.


    Är det ett mönster att du "hamnar" i den situationen så får jag känslan av att du försätter andra i ett väldigt skuldfyllt dilemma och sedan blir det dom som får ta ställning om de orkar gå vidare i ett förhållande som inte alls var vad de trodde att de gav sig in i. 


    Kanske är det du som behöver fatta beslut kring ditt liv. Det handlar inte så mycket om andra utan vad är ditt behov i relationer överhuvud taget? 


    Förlåt om jag drar slutsatser här men det du berättar och det du fråga väcker i alla fall dom funderingarna hos mig.


    Man kan väl aldrig förvänta sig något som helst eller en evig relation. Varje sådan får ju utvecklas dit den ska och varje part gör säkert vad de kan för att den ska fungera om man väl förpliktigat sig till en sådan.

    Detta är inget jag planerat på något sätt. Varje gång har jag gått in i den med stor passion och med förhoppning om att den ska vara lika spännande och givande så länge den varar. Men saker och relationer förändras, för att människor förändras. Inget är statiskt. Kanske är det ett mönster,  har inte varit i så många långa så svårt att säga. Jag vet jag jag behöver i kärlek och andra människor men har ännu inte hittat någon som kan ge mig det fullt ut. Ingen rår över sina känslor eller att de försvinner. Mina partners har väl haft annorlunda känslor för mig men det gör ju inte dem till bättre människor. Bara med andra behov. Jag har älskat dem även om den sexuella och romantiska lusten försvunnit och då har kärleken till slut avtagit.
  • Anonym (sexlöst)
    New Dawn skrev 2017-11-16 20:35:08 följande:
    Har du uppskattat annan närhet än sex, tex kramar?

    Hur pass mycket har du njutit av sex i sig ?
    Sexet har varit väldigt bra och passionerat till att börja med. Har njutit otroligt mycket av det men för mig sex förutsägbart efter ett tag. Man vet exakt vad som ska hända,  lär sig personens kyssar, sätt att tända en, hur de njuter osv. Något går förlorat där och spänningen infinner sig inte längre. Är en person som tröttnar på det mesta och behöver ny stimulans hela tiden på alla olika områden i livet.Ny mat, nya filmer, böcker, nya, jobb,  platser att vistas osv. Har inte så bra tålamod över lag. Den fysiska närhetsbiten med kramar och mys har jag däremot inte tröttnat på i någon relation. Tyckt om att sova med varann och smekas, bara inte sexuellt.
  • Anonym (sexlöst)
    New Dawn skrev 2017-11-16 22:09:45 följande:
    Vad i sexet är det som gör det bra? Som jag fattar det krävs spänning och nyhet för dig. Men blir du aldrig kåt? Längtar du inte efter sex då ?

    Du skriver att tycker om att smekas och vara nära. Hur fungerar det ?När övergår smekningar i något negativt, något du inte vill. Var kan du bli smekt? Vad händer i din hjärna när smekningar blir sexuella .Varför blir de sexuella ?När upphör njutningen ?
    Det är olika saker naturligtvis. Spänningsmomenten i början när man är ny för varandra och man skälver vid blotta åsynen av varandra och minsta lilla beröring gör en yr. Sen utforskandet och intimiteteten som djupnar som får en att våga experimentera och hitta ett gemensamt språk.
    Men sen kommer jag till en punkt ungefär där det känns slentrian då man i princip vet exakt vad som ska hända i kombination med andra faktorer i förhållandet som kanske spelar in. Att man stör sig på varandra, missförstår, blir besviken, tar varandra mer för given osv. Då faller min lust och jag börjar se fel på personen, attraheras inte längre av dens utseende på samma sätt, irriterar mig på olika egenskaper, börjar störa mig på dofter t ex, gester och annat. Vill inte kyssas mer..då vet jag att jag tappat attraktionen.

    Jag blir extremt kär och förälskad, kan nästan bli besatt men har aldrig varit det mer än högst några år i någon. Min sexlust går då ner rent allmänt och blir rätt obefintlig. Kan bli kåt men inte längre på den personen. Känner nästan äckel och sorg vid minsta antydan till sex.

    För mig övergår ömhet till sex när jag märker att någon blir kåt. När deras lust blir påtaglig, andningen, smekningarna blir mer krävande, över bröst, kön, nedre mage, lår. Då blir det obehagligt på samma sätt som jag skulle ha en kåt främling kah inte kände attraktion för. Det blir ett krav och npgot jag måste ta mig ur, samtidigt som jag känner skuld och blir ledsen för den andres skull så klart. Jag vill kunna stå ut och önskar att vi hade kunnat ha sex men klarar inte det. Då funkar endast ömhetssmekningar när jag kommit till den punkten Jag kan då uppskatta närheten, värmen och att ligga bredvid, sova ihop, kramas mm men det är allt.

  • Anonym (sexlöst)
    Anonym (123) skrev 2017-11-17 08:16:28 följande:
    Jag hoppas innerligt för din skull att du aldrig behöver vara med om hur det känns när sexlusten dör och kroppen blir överkänslig för beröring och även den älskades kyssar och kramar börjar kännas jobbiga fast man så gärna vill ge gensvar.
    Usch den är fruktansvärd! Har varit med om det flera gånger. Man kan faktiskt älska en persom innerligt trots att man inte är ett dugg attraherad längre som jag känner. Man har på något sätt lämnat relationen mentalt och kroppen vägrar ställa upp. Personen har hamnat utanför ens integritesfält och intimitet blir aldrig mera möjlig efter detta inträffat hur gärna man än skulle vilja.
  • Anonym (sexlöst)
    Anonym (123) skrev 2017-11-17 08:16:28 följande:
    Jag hoppas innerligt för din skull att du aldrig behöver vara med om hur det känns när sexlusten dör och kroppen blir överkänslig för beröring och även den älskades kyssar och kramar börjar kännas jobbiga fast man så gärna vill ge gensvar.
    Därför att saker inte är så svarta och vita. Därför att en människa kan vara så fantastisk och få en att må bra på många andra plan och att detta är en process som tar tid innan kärleken helt vänder Men för mig till skillnad från dig är sexet det som får stryka på foten först.Vänskapen tar längre tid att avveckla och har gjort att jag fortsatt ett bra tag.
  • Anonym (sexlöst)
    New Dawn skrev 2017-11-17 09:56:17 följande:
    Jag vet hur det känns att önska att man kunde älska, och jag är också bekamt med sorgen att inte känna kärlek. (Det hjälper inte ett skit att ens man ändå vill ha kroppen ,bara för att man råkar ha en kvinnokropp)Jag vet hur det känns att sörja över att kärleken tar slut i en relation. Sexet påverkas men för mig är det ett symtom som är sexundärt. Sexet blir (för mig)sämre då ickesexuell och mental närhet minskar, och till slut är det bara driftstyrt och då är det meningslöst.
    Jag kan överhuvudtaget inte alls förstå hur du kan vara intim sexuellt med en människa du inte längre älskar. Det är för mig den manliga sexualiteten. Att ha sex är för mig det närmsta någon kan komma. Det kräver passion, längtan, innerlighet för mig. Kan inte ha sex utan starka känslor.
  • Anonym (sexlöst)
    New Dawn skrev 2017-11-17 12:13:16 följande:
    Fast du kan tydligen ha sex när du INTE känner någon? När något är nytt och spännande. Då är det väl inte så konstigt att man kan ha det med någon man är tillsammans med. Det blir lite som onani. Dock är det inget jag trivs med och jag har INTE velat leva vidare så, utan valt att bryta upp. (Jag tror dock det är vanligare att män tycker det fungerar bra )

    Skillnaden är att det är kärleken som styr för mig. Den jag älskar vill jag vara nära och ha sex med, däremot vill jag inte leva med någon när kärleken är slutet. För mig är sexlivet en spegel av resten av relationen.

    För mig är ett dåligt sexliv ett symtom på att relationen inte är bra.

    Oavsett sexliv skulle jag aldrig stå ut med att leva med en människa där man missförstår varandra och gör varandra besvikna.

    Uppenbarligen är människor olika och du och jag är extremt olika.
    Varför jag kan ha sex med någon jag inte "ännu" känner är ju pga av förälskelse. När det slår ner i mig är det ju som ett rus som får en att vilja saker. "Attraktion". Men när jag slutar vilja ha sex med min partner i ett förhållande är det pga att jag inte är förälskad mera. Ruset har tagit slut. Attraktionen är obefintlig. Men jag älskar ju fortfarande människan och det kan jag göra genom besvikelser och missförstånd, även om man sårat varandra, för det är så det är att vara människa. Vi sätter olika förväntningar på varandra som kanske inte kan uppfyllas, vi missförstår varandra och förstår inte alltid varann. Så har jag det med nästan alla mina vänner och jag älskar ju dem iallafall, men vill inte ha sex med dem. Men när det gått för lång tid utan sex och jag märker att jag börjar vilja ligga med andra och längta efter romantiken igen och  inte längre har kul tillsammans eller vill vara med varann, då är det dax att lämna men detta är som sagt en process som kan ta flera år ibland beroende på hur länge jag varit med någon, hur djup kärleken varit, hur mycket vi delat osv och lite praktiska saker som kan spela in, ekonomi, bostad och sånt,

    Så visst är ett dåligt sexliv ett stort tecken på att relationen inte längre är bra, på samma sätt som bristande kommunikation och uppvaktning.

    Ja vi människor är olika något man också märker tydligt i relationer..
  • Anonym (sexlöst)
    Anonym (E) skrev 2017-11-17 12:38:29 följande:
    Varför går du in i förhållanden när du vet att du inte klarar av det och ändå bara kommer att såra folk? Fruktansvärt elakt och egoistiskt är det. Se till att förbli singel istället.
    Alltså moralpredikanterna här inne är skrämmande. Försök vidga ditt perspektiv en aning. Och du en sak! Det finns INGA garantier i kärlek. Tror du att det liksom, är ett livslångt kontrakt och att dina och partners känslor inte kommer att förändras under livets gång? Sanslöst naivt. Tror inte mina partners känner sig ett dugg lurade. Så är livets gång och vi har iallafall behållit vänskapen.
  • Anonym (sexlöst)
    Hustru skrev 2017-11-18 09:31:18 följande:
    Det tror jag alldeles säkert, men det är spännande hur man tolkar TS kön utifrån sina erfarenheter.
    Ja mycket intressant vändning på tråden!
  • Anonym (sexlöst)
    Anonym (anonym kille) skrev 2017-11-18 09:02:43 följande:
    Kan försäkra dig om att det finns kvinnor som TS. 
    Det kan jag absolut intyga att det finns eftersom jag är en sådan.
  • Anonym (sexlöst)
    misil skrev 2017-11-18 00:19:34 följande:

    Jag gissar att TS skulle bli svartsjuk och sårad om hennes partner har sex med andra samtidigt som hon kräver att hennes partner ska acceptera hennes uppsatta krav av ett platoniskt förhållande,vilket i så fall är väldigt tragiskt,dvs att hon tar sig rätten att förvägra sin partner något denne ser som viktigt i livet vilket framstår som ett väldigt egoistiskt tänk.


    Tror du har missuppfattat min tråd lite. Jag ställde frågan till andra för att jag var intresserad hur vanligt det är att leva kvar i sexlösa eller kärlekslösa relationer t ex pga ekonomi, trygghet, barn etc?
    Jag skulle personligen inte heller stanna kvar frivilligt i en kärleksrelation där sexlivet dött ut för att jag föredrog detta och inte har behov av sex . Självklart vill jag inte att varken jag eller min ev partner ska vara otrogna mot varandra hellre än att gå separata vägar om vi inte hittade tillbaks till en attraktion. Vad jag diskuterar i tråden är att det ofta tar tid till att komma fram till dessa saker och under tiden kanske ingen mår bra. och lider av olika brister men att kärleken till varandra kan vara stark likaså empatin och medkänslan. Jag går inte medvetet in i en relation och lurar någon utan hoppas naturligtvis att jag nästa gång ska  känna annorlunda och kunna attraheras så länge jag älskar den personen.
  • Anonym (sexlöst)
    Anonym (anonym kille) skrev 2017-11-19 17:56:16 följande:

    .Hon går igång på att män är utom sig av åtrå till henne.
    Hon kan inte tänka sig att den makten jämnas ut.


    Den där beskrivningen kan jag på många sätt känna igen mig i, samtidigt som jag har ett starkt behov av att åtrå någon...det är två sidor på samma mynt!
  • Anonym (sexlöst)
    Anonym (Kanske fel killar) skrev 2017-11-18 14:47:55 följande:
    Först och främst vill jag berätta att jag är man och tycker du har en öppen och ärlig diskussion om hur du känner. Som många skriver finns det 1000 till som du, som söker passionen, motståndet, spänningen etc. Många andra kvinnor söker samhörigheten där sexet inte är det primära i relationen men en del av det. I ditt fall (om du vill ha ett längre förhållande) tror jag du träffar fel typ av män. Män som blir dina bästisar istället för älskare är oftast fina killar men du kan uppenbarligen inte hålla uppe attraktionen när du vet exakt var du har killen och vet exakt vad han vill ha.

    Leta upp en "manligare" man med mycket eget liv, någon som kanske ser lite bättre ut än dig själv, någon som alltid klär sig snyggt. Dvs en man som inte kommer bli beroende av dig. Vetskapen av att andra vill ha honom är ofta en viktig ingrediens för kvinnor att inte slå av "jagandet" efter sin man. Baksidan är väl att denna man kanske inte kommer göra precis som du vill i alla lägen (han kanske går ut med polarna istället för fredagsmyset du vill ha han kanske sticker på golfresa istället för att åka på spa med dig osv.)

    Har du honom inte runt ringfingret kommer sexlusten finnas kvar längre då du omedvetet inte kommer försöka byta honom mot en bättre (leta fel osv)

    Detta gäller ju inte alla men jag tror din attraktion fungerar så. Har många toppenkompisar som alltid faller i fällan. De ger blommor fixar date, är hemma, städar och ställer upp, ger upp sitt eget liv. I gengäld får de söndagsknullet liksom tills deras tjej/fru sitter på familjeliv och beklagar sig över bristande attraktion.
    Tack! Spot on måste jag säga:) Sällan någon formulerat det så bra vad jag vill säga. Jag söker precis som du skriver motståndet och passionen. Det är allra viktigaste för mig för att bibehålla gnistan. Jag behöver bli åtrådd men får inte känna mig för säker, då dör det för mig. Har nog varit lite bästisar så småningom med mina olika partners. Den typen av lite farliga och för snygga män. du tar upp är de som jag ligger med men aldrig inleder relationer med? Varför det är så, har jag inte helt klart för mig men det kanske är just konkurrensen jag inte står ut med. Att sådana män är farliga och opålitliga och får mig att vara på spänn. En sådan man är alltid attraktiv för andra kvinnor och jag vill vara den som är den viktigast oavsett. Den kvinnliga sexualiteten är komplicerad för hon behöver både tryggheten och jakten i en mystisk kombination samtidigt som hon vill leva med en jämställd och pålitlig man. Tänk om snälla män kunde bli lite bättre på spelet och utmana sina kvinnor lite utan att för den sakens skulle vara otrogna eller osympatiska.  Förutsägbarhet är det tråkigaste och met sövande jag vet. Om jag vet meningen som ska komma har jag redan lämnat rummet eller vänt någon ryggen.

    KIllar som ger blommor fungerar inte alls förutom i mycket speciella sammanhang i komination med den riktiga presenten men de får gärna städa och stötta mig i livet och lyssna mycket så länge de inte ger avkall på sina egna intressen och som jag kommer att se upp till dem för och sitt utseende och förmåga at attrahera.
  • Anonym (sexlöst)
    Anonym (PR) skrev 2017-11-22 11:05:09 följande:
    Man förändras och växer som person å barn och hus plus minst 10 år i ett äktenskap förändrar en. Ibland till det positiva och ibland till det negativa. Och att hinna hålla saker spännande och passionerat mitt i allt är oerhört svårt men det går! Men jag kan förstå att man kanske inte tänder på sin man eller fru som från början såg ut på ett visst sätt och hade en viss stil både på insidan som på utsidan och att år av barnuppfostran, fisar, rapningar, smutsiga kalsonger, städning, bråk, middag, stress, press inte direlt håller sexlusten levande.


    Det gäller att försöka bibehålla det, att inte sluta göra sig fin, köpa nya kläder, träna & bry sig helt enkelt, man delar på hushållssysslor och barnuppfostran, man finns där och lyssnar genom gott och ont, man ger komplimanger och man behandlar varandra som man gjorde i början. Man slutar inte göra alt det där bara för att man varit tsm I 5 år.
    Huvudet på spiken. Människor borde ta dessa synpunkter i beaktande för exakt här har du anlednoingarna till varför attraktion tar slut och ersätts med äckel många gånger.
Svar på tråden Skulle ni kunna stanna trots att ni inte ville ha sex längre?