• YKY

    IVF våren 2018

    Vi står i kö till Sahlgrenska, vår remiss skickades i oktober så vi förväntas bli kallade i maj. Oförklarligt barnlösa, men med lite nedsatt antal spermier för min sambo (drygt 11 miljoner).

  • YKY
    Kokonattsu skrev 2017-11-28 10:05:52 följande:

    Ok. Har ni försökt länge? Vi har IVF-kliniken i Umeå.


    Vi har försökt i drygt 1,5 år nu. Vi försöker såklart fortfarande under väntetiden nu. Börjat kännas lite jobbigt att det närmar sig en jul till utan att vara närmre att få ett barn.
  • YKY

    Idag fick jag ett överraskande men välkommet samtal; vi fick tid för vårt första besök på Sahlgrenska för IVF! En återbudstid, så snabba ryck. Vi har stått i kö i 15 veckor bara!

    Första besöket, vad händer då?

  • YKY
    Anonym (BaKu) skrev 2018-02-06 17:58:10 följande:

    Grattis! Det kan säker se lite olika ut, men man får en del information om vad som kommer hända. Räkna med undersökning och provtagning. Vet inte om ni kanske redan har gjort utredningen? Men om inte så beror fortsättningen helt på vad den visar. Lycka till!


    Tack så mycket! Utredning är gjord, och diagnosen är oförklarligt barnlösa.
  • YKY
    Asteria skrev 2018-04-16 09:31:15 följande:

    Vad kan kliniken göra för att styra dag för ägglossning och därmed även återföringen vid (ostimulerat?) FET? Hoppas på mens den här veckan och då blir det återföring nästa ägglossning. Vill inte vänta ytterligare en månad om återföringen hamnar på helgen (kliniken har stängt då) eftersom jag redan väntat två månader sedan totalfrys.


    Hej! Jag går igenom min första IVF-omgång nu och fick precis veta att det blir en totalfrys för oss, för jag har 18 äggblåsor som kom snabbt och en del vätska runt. Varför blev det totalfeys för er?
  • YKY

    Ni som gjort FET, vilka ägglossningstester är de vill att man använder egentligen? Jag förstod det som att de vill att man använder Clearblues ägglossningstest som inte är digitala, men jag hittar bara digitala på apoteket. Missförstod jag?

    Jag ska börja testa först på söndag så jag ringer och hör imorgon om jag inte hittar (Sahlgrenska), men tänkte kolla här i alla fall!

  • YKY
    eelinh skrev 2018-05-28 13:10:16 följande:

    Livio i Falun ville att vi skulle använda de rosa digitala från clearblue :) de som bara visar tom cirkel eller glad gubbe.


    Okej! Använder man morgonurin med dem?
  • YKY

    Igår hade vi vår första insättning, en FET efter en totalfryscykel i april. En jättefin blastocyst son hade börjat kläckas.

    Nu är det bara att vänta. Ruvardag 1 idag, och jag har planerat att testa på ruvardag 8.

    Någon som har bra tankar om hur jag kan distrahera mig själv under veckan som kommer?

  • YKY
    Inalina skrev 2018-06-18 11:30:20 följande:

    så spännande med ruvning :) fick ni många till frysen?

    är själv på RD 7 tror jag idag, är helt övertrött och kan sova hur mkt som helst, har hört att progesteronet kan ge den biverkningen tyvärr.

    jag distraherar mig med fotbollsVM och jobb ;) tar även en del promenader och njuter av sommaren :) stort lycka till!


    Ja, vi är jätteglada över vårt resultat. Vi fick 8 blastocyster till frysen (6 st 5-dagars och 2 st 6-dagars). Vi fick en fin femdagars tillbaka och har alltså 7 st kvar i frysen.

    Jobbigt med lutinus och de biverkningarna! Det är skönt med naturlig cykel, att jag slipper hålla på med det och en massa symtom av det. Lycka till till dig med, när tänker du testa? Var din en färsk 5-dagars?
  • YKY

    Ruvardag 8, blastocyst, första insättningen i helt naturlig cykel efter en totalfryscykel i april. Första insättningen någonsin alltså.

    Mitt första positiva test någonsin. Jag förväntade mig starkare streck eftersom jag har BIM idag, men jag är så glad just nu! Testdag är på torsdag den 28 juni. Jag hoppas vi börjar en ny resa nu...

  • YKY
    ivfochhoppas skrev 2018-06-24 07:24:09 följande:

    Grattis! Hoppas att allt går bra! Har du känt några graviditetssymptom?


    Kanske några stickningar och kände lite i brösten imorse, men jag brukar könna samma vid mens. Så egentligen, nej. :)
  • YKY
    Grodan7 skrev 2018-06-24 17:42:29 följande:

    Grattis! Vet du styrkan på strecket ser ut som det jag hade när jag plussade dagen före testdag. Sen dagen efter det tog jag ett digitalt som visade gravid 2-3 veckor och nu är jag i vecka 10+6. Hoppas det fortsätter gå bra för dig!


    Tack så mycket för att du skrev det, det var skönt att höra! Jag har inställningen att jag njuter av att vara gravid och är försiktigt glad och hoppfull. :)
  • YKY
    Hormonkarusellen skrev 2018-07-11 14:34:33 följande:

    Mitt i denna ångest och symptomanalys fick jag ett jobb som jag ville ha..... kan ju inte ta det - hoppa på provanställning om jag faktiskt är gravid äntligen. Finns inte på kartan.... en grej till att oroa sig för... :-/


    Jag förstår inte varför du inte kan ta det?
Svar på tråden IVF våren 2018