• Anonym (N)
    Äldre 4 Dec 12:02
    14994 visningar
    75 svar
    75
    14994

    Få planerat snitt som förstföderska??

    Du behöver gå i stödjande samtal. Ta upp det med din bm nu! Att snitta en förstföderska utan medicinsk indikation är alltid synd då man faktiskt inte vet hur man läker ihop och risken är att du inte kan få de barn du vill ha sen då "reservutgången" redan är förbrukad, om du förstår vad jag menar. Du är ung och vem vet, du kanske vill ha flera barn? Har du otur får du så mycket sammanväxningar och tunn livmoder att du inte rekommenderas att få fler än ett par.

    Ett kejsarsnitt är en stor bukoperation. Inget litet ingrepp som många verkar se det som.

    Sikta i första hand in dig på att komma tillrätta med dina rädslor. Det är där du måste börja.

  • Anonym (N)
    Äldre 4 Dec 12:04
    #3
    Anonym (C) skrev 2017-12-04 11:59:28 följande:

    Det finns inget känt fall med någon som inte har klarat av att föda sitt barn vaginalt (även om saker kan gå fel såklart men det är väldigt ovanligt). Kvinnor har fött barn i miljontals år, det finns inget att vara rädd för. Du säger att du är så rädd för allt som Kan gå fel med vaginal förlossning ändå väljer du snitt trots att det är betydligt fler risker dvs större chans att allt går fel. Hur går det ihop?? Tänk på det bästa för ditt barn, vilket är naturlig förlossning.


    Vad menar du med detta? Självklart kan inte alla föda vaginalt. Trångt bäcken kanske du hört talas om?

    Men som ts, ung förstföderska, är det otroligt tråkigt att snitta utan medicinsk anledning.
  • Anonym (N)
    Äldre 4 Dec 12:13
    #7
    Anonym191 skrev 2017-12-04 12:09:30 följande:

    Hur menar du med att det inte finns någon känt fall med en misslyckad vaginal förlossning? Det är väl inte ovanligt att en vaginalförlossning slutar i akutsnitt pga komplikationer (att barnet ligger fel, att mamman inte orkar krysta ut barnet, medicinska orsaker som uppdagar sig etc.)? Det är just sådant jag är rädd för. Att kvinnor fött barn i miljontals år känner jag är irrelevant, hur ska det göra riskerna mindre och min rädsla mindre? Om jag kan välja ett alternativ som får mig att känna mig säkrare och mer trygg i min förlossning, varför ska inte jag ha möjlighet till det? Jag vill kunna gå in i min förlossning och känna att jag gjort mitt val och känner mig trygg i att ha kontrollen i mitt val. Dessutom så är det en stor chans att jag skulle få genomgå förlossningen själv då min sambo jobbar borta (70 mil bort) vissa dagar i veckan och skulle förlossningen sätta igång så har han verkligen INGEN möjlighet att komma hem förän dagen efter som tidigast när han är där. Skulle kännas så mycket bättre för oss båda att veta när bebisen kommer och för mig att veta att jag inte kommer behöva gå igenom det som gör mig livrädd ensam.


    Jag är ledsen men du kommer inte få ett snitt pga detta. Varför inte lita på att din kropp fixar detta galant? Du är ung! Brukar vara en stor fördel. Och jag har lååång erfarenhet av förlossningar. Se till att få prata om din rädsla istället och lär dig hantera den. Prata med din bm idag!
  • Anonym (N)
    Äldre 4 Dec 12:14
    #8
    Anonym (Sanna) skrev 2017-12-04 12:11:43 följande:

    Du måsta prata om detta snarast med bm.Sen måste du fundera om du bara är rädd för förlossning eller absolut inte kan tänka på detta .Själv var jag ochså rädd,men sa inget och var inställd på vaginal förlossning.Och det slutade med akutsnitt.Nästa barnet sa jag tidigt att det är snitt jag vill ha.Och fick det ochså.Känner mig nöjd.


    Därför det är så viktigt att tala om och söka hjälp för sin rädsla. Så man hinner bearbeta den och få en kropp som samarbetar vid förlossningen!
  • Anonym (N)
    Äldre 4 Dec 15:49
    #30
    Carin1979 skrev 2017-12-04 12:44:44 följande:

    Hej!

    Ingen, och då menar jag INGEN, kan tvinga dig att föda vaginalt. Du har inte rätt att ?kräva? ett kejsarsnitt enligt konstens alla regler men egentligen är det precis så det alltid blir. Däremot ska du nog inte säga till din bm att du vill ha ett datum av praktiska skäl, utan stå på dig kring din förlossningsrädsla! Den är äkta och visst samtal kan hjälpa, men för min del var enda utvägen snitt. Jag behövde knappt ge någon förklaring då jag varit med om övergrepp i barndomen. Mina två snitt har läkt alldeles utmärkt efter några veckor. Vi måste släppa den här stenåldersmentaliteten kring barnafödande, snitt är snabbt, smidigt och säkert. Och framför allt - upp till den gravida kvinnan att bestämma. Ingen annan! Lycka till och stå på dig!


    nej självklart kan ingen tvinga ts föda vaginalt. Det gör ju kroppen automatiskt när barnet vill komma ut. I detta landsting skulle hon aldrig någonsin få snitt beviljat som förstföderska, utan medicins indikation och utan att ens försökt få hjälp med sin rädsla. Hon börjar i fel ände. Om ni visste hur många mammor jag suttit och pratat med som varit förtvivlade över att läkaren sagt till dom att de inte bör skaffa fler barn pga sina tidigare snitt som läkt dåligt och med mycket sammanväxningar. De har för alltid stängt dörren för fler biologiska barn, endast pga att de snittats. Är det värt det?

    Som sagt tidigare! Sök hjälp!
  • Anonym (N)
    Äldre 4 Dec 15:52
    #31
    Anonym191 skrev 2017-12-04 13:30:46 följande:

    Tack!

    Precis, självklart förstår jag att ett kejsarsnitt inte är ett litet ingrepp och att komplikationer kan hända där också. Jag sitter inte och tror att det kommer vara helt smärtfritt eller liknande eller att jag kommer vara uppe och gå 5 minuter efteråt som att inget har hänt, så som folk verkar tro att min inställning till KS är om man utgår från kommentarerna här. Jag är fullt medveten om riskerna, smärtan som kan komma efteråt, läkningsprocessen som är så olika för alla. Men när jag väger fördelar mot nackdelar, med de olika tillvägagångssätten så skulle det för MIG kännas bäst att kunna förbereda mig mentalt, om än inte helt och hållet, på NÄR det kommer att hända och HUR det kommer att hända, samt att jag då vet att jag inte kommer vara ensam i den där situationen som skrämmer mig så fruktansvärt, vilket också får mig att må bättre inför förlossningen.

    Jag tar inte åt mig som tur är tycker mest att det är intressant vilken stenålderssyn människor verkar ha på hur man "ska" föda barn, bara för att kvinnor fött barn vaginalt i miljontals år behöver väl inte det betyda att alla alternativ ska tas bort och vi ska leva kvar i att man inte har något val?


    Du får kalla mig stenålders hur mycket du vill. Det får dig bara att verka naiv. Det är fortfarande jag som sitter inne med erfarenheten och kunskapen och inte du. När du gör ett val angående förlossningssätt så gör du det för framtiden. Inte bara för stunden. Men det verkar du inte förstå.
  • Anonym (N)
    Äldre 4 Dec 16:17
    #34
    Anonym (Blomman) skrev 2017-12-04 16:04:02 följande:

    Måste bara fråga. Hur kan du ha så mycket kunskap och erfarenhet?


    jobbar inom obstetriken.
  • Anonym (N)
    Äldre 4 Dec 16:19
    #35
    Giae skrev 2017-12-04 16:06:01 följande:

    Oj, vad hårda alla är mot dig ts. Gå in och läs på Socialstyrelsens riktlinjer för kejsarsnitt, där står att Förlossningsrädsla är en grund för att få beviljat kejsarsnitt. Du kommer dock behöva övertyga dem om att du är helt säker. Jag är själv nysnittad på grund utav rädsla. Otroligt nöjd med att det blev snitt.


    Det är absolut ingen grund för snitt om man inte ens tagit upp sin rädsla med sin bm samt gjort allt för att hantera sin oro och försök till att tänka annorlunda.
  • Anonym (N)
    Äldre 4 Dec 22:22
    #52
    Ingrediensen skrev 2017-12-04 22:07:40 följande:

    Jag vill bara ge dig en stor nackdel med snitt och tanke på din ålder! Det är att det tyvärr ofta blir svårare att bli gravid pga ärrbildning efter ett eller flera snitt, särskilt ju längre tid som går. (Och även svårare att göra fler snitt/läka efter snitt, läkare kan avråda från fler barn)

    Vill du ha flera barn så ska du definitivt väga in att den nackdelen.

    //en med tre, helt ofrivilliga snitt


    Precis. Har också försökt få ts att förstå detta men inte fått någon respons. Detta är något som många inte tänker på när de skriker att "klart man ska få välja själv". Så urbota dumt att snitta en ung förstföderska utan indikation. Men det är alltid vi som ser hur det kan gå som får höra att man är "vaginal-hejare" som någon mindre insatt skrev ovanför.
    Omföderska skrev 2017-12-04 21:54:23 följande:

    Folk här inne är så fruktansvärt elaka. Lyssna INTE på översittarna som tror att de ALLTID vet bäst, för det funkade ju för DOM och ALLA vet väl att ALLA funkar likadant!

    För mig funkade det INTE att föda barn naturligt och allt annat bs. Vattnet gick, värkarna avstannade och kom inte igång igen. Jag var oerhört rädd men var puckad nog att bli övertalad till att föda vaginalt. Det absolut dummaste jag gjort. Inget funkade, blev igångsatt med TRE olika metoder, spydde genom allt, öppnade mig INGET förrän jag pinats igenom 10 timmar. Det slutade med URAKUT snitt för att sonen nästan DOG! 7 minuter från beslut tills att han var ute, jag var inte med och fick träffa honom 6 timmar efter det han var ute. Jag fick komplikationer, de skar fel och en magmuskel skadades, men jag har läkt. Man kan absolut få infektioner osv, men det kan du med en vaginal förlossning också.

    Det hela slutade med förlossningsdepression, medicinering i 2 år och psykolog 1 gång/vecka i 1 år.

    Lyssna på dig själv, inte ett gäng ?vaginal-hejare? på föräldraliv. DU vet bäst vad NI behöver.

    Själv ska vi få barn igen, och fick beviljat snitt i v 13. Jag tänker ALDRIG föda vaginalt.

    PS: Människan som ser ut som oss har funnits i ca 125 000 år, inte miljoner år. Bara då ni faktakollar innan nu skriver något. DS


    Nej. Ts vet INTE vad som är bäst för henne. Försök inte få henne att tro det.

    Nämn en anledning att ta din skräckförlossning som exempel till en som redan är rädd? Din förlossning har ingenting med ts att göra. Tror du att du är något skolexempel för vaginal förlossning? Ska det vara på den nivån kan jag dra alla mina exempel där planerade snitt resulterat i barn med neonatal andningsstörning (vilket inte är ovanligt vid just planerade snitt), stora blödningar och uterusrupturer? Fruktansvärt dumt.
  • Anonym (N)
    Äldre 5 Dec 08:51
    #60
    Omföderska skrev 2017-12-04 23:07:43 följande:

    Alltid intressant när dom som som klappar andra på huvudet blir lite klappade på huvudet. Särskilt när dom börjar med: det här tänker jag ignorera bla bla bla.

    Jag säger INTE att vår förlossning på något sätt är representativ för flertalet kvinnor, det är NI som säger att ERA är det och det är inte sant! Många kvinnor upplevdes extremt mycket komplikationer efter en vaginal förlossning, men det pratas det inte om eftersom det är så förbannat naturligt. Lite läckande urin, svårt att hålla tätt, bajs som läcker. Känns heeelt naturligt.

    Det var INGEN som nämnt vad ett urakut/katastrofsnitt var för oss innan, det fattade jag när jag låg där. TS ska veta att sånt finns. Sjukvården undviker att nämna en massa skit, för att undvika att skrämma upp oss. Men VAD är det ni håller på mer? ?Vet du hur farligt ett snitt är??,

    I den här diskussionen finns så många kvinnor som klankar ner på TS val om att vilja försöka få ett snitt. Era argument om att det kostar så förbannat mycket, att hon valt själv att bli gravida osv osv. Argumenten är fattiga, konsekvensen kan bli så mycket värre.

    Förlossningsdepression är inget att leka med, det kan leda till en död mamma eller i värsta fall ett dött barn. Någon som tänker på det? Eller utgår ni återigen ifrån att alla funkar lika? Hade jag fått mitt snitt hade nog ni skattebetalare sparat några kronor. Kolla upp vad en timmas psykologtid kostar, och multiplicera det med antalet veckor det går på 13 månader. Billigt, eller hur? Lägg på allt annat som jag skrivit tidigare också. Sen kanske jag blivit dålig vid en vaginal fl också, men jag är tveksam.

    Efter detta tänker jag vara tyst i diskussionen. Ni som inte har något snällt att säga till TS tycker jag ska vara tysta. Karma kan nämligen vara rätt oförlåtsande ibland.

    PS: till er som ville ha källor på människans ålder och ifrågasatte mitt kunnande om evolution, jag ler bara lite eftersom ni inte vet vem jag är egentligen. Vart är era källor förresten på det ni ?tycker? och ?påstår?. Puss

    www.alltomvetenskap.se/nyheter/manniskans-evolution

    www.alltomvetenskap.se/nyheter/homo-sapiens-historia-i-bilder


    Oj. Du vet ju verkligen inte vad du pratar om. Orkar inte ens bemöta detta inlägg.

    Säger det igen. Kom inte och gråt sen när ni blir begränsade i ert barnafödande pga era tilltjatade snitt. Ser det varje dag, inte så kul när det dimper ner som en bomb i huvudet att nej, du bör verkligen inte skaffa ett barn till då din livmoder riskerar att brista och både du och barnet dö. Säger det igen.. Det är lite sent att backa bandet då och få snitten ogjorda. Värt att tänka på men väldigt få gör det.
Svar på tråden Få planerat snitt som förstföderska??