Inlägg från: Anonym (Nia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nia)

    Få planerat snitt som förstföderska??

    Du verkar lite omogen, ts. Ta kontakt med någon barnmorska som har hand om tjejer som är rädda för att föda.

    Du måste läsa på lite. Man kan inte bara gå och bli gravid och sen skita i att föda för att man hellre får snitt för att man inte vill ha det jobbigt.

    Helt galet att man ibland ens får välja snitt utan att ens ha upplevt en vaginal förlossning. Du vet inte vad du pratar om.

  • Anonym (Nia)
    Vargaflickan skrev 2017-12-04 13:52:56 följande:

    Herregud vilka konservativa människor det finns! Hade det handlat om rädsla för sprutor, tandläkaren eller typ social fobi så hade inte en jävel sagt något, men så fort det handlar om hur en kvinna vill ha en så bekväm förlossning som möjligt så ska det plötsligt vara tvång på att göra något som man absolut är livrädd för att göra  Jag tycker verkligen att det ska vara fullt möjligt att välja mellan snitt eller vaginalt...  


    Det kan man tycka. Men i dagsläget räcker pengarna inte ens till att behandla och operera de som är riktigt sjuka, tex cancer, inom vårdgaranti-tiden. Så då är det självklart att de som tycker att de kan springa runt och bli gravida men sedan vägra föda normalt prioriteras bort. Deras snitt är INTE nödvändigt på något sätt, men att hjälpa sjuka och döende människor är nödvändigt.
  • Anonym (Nia)
    Anonym191 skrev 2017-12-04 14:20:30 följande:

    "Springa runt och bli gravida men sedan vägra föda normalt" - låter som att du tror att alla som vill ha snitt är oansvariga tonåringar som råkat bli gravida och sedan sätter sig på tvären och vägrar föda "normalt" pga att de inte har lust ungefär. Min graviditet var väldigt planerad, men rädslan är densamma för det.


    Nej jag menar även kvinnor som i ditt fall inte tänker längre än att bara bli gravid, utan sedan räknar med att samhället ska lösa allt åt dom. Vill man inte föda så kanske man inte ska bli gravid innan man kollat upp allt ordentligt och lugnat sig med att ?ok, jag kommer få föda vaginalt även om det kommer vara läskigt och göra ont. Jag kommer troligtvis tappa kontrollen någon gång och behöva lita på att min kropp klarar att föda barn, som den är gjort för att göra?.
  • Anonym (Nia)
    Loigios skrev 2017-12-04 17:07:34 följande:

    Hur menar du nu? Om vården inte vill bevilja ett snitt, då finns det inte så mkt val kvar. Ska hon vägra föda?


    Hon han ju låta bli att föda, som hon den gamla tanten som dom hittade en kalcifierad fullgången bebis i. ;)
  • Anonym (Nia)
    Omföderska skrev 2017-12-04 23:07:43 följande:

    Alltid intressant när dom som som klappar andra på huvudet blir lite klappade på huvudet. Särskilt när dom börjar med: det här tänker jag ignorera bla bla bla.

    Jag säger INTE att vår förlossning på något sätt är representativ för flertalet kvinnor, det är NI som säger att ERA är det och det är inte sant! Många kvinnor upplevdes extremt mycket komplikationer efter en vaginal förlossning, men det pratas det inte om eftersom det är så förbannat naturligt. Lite läckande urin, svårt att hålla tätt, bajs som läcker. Känns heeelt naturligt.

    Det var INGEN som nämnt vad ett urakut/katastrofsnitt var för oss innan, det fattade jag när jag låg där. TS ska veta att sånt finns. Sjukvården undviker att nämna en massa skit, för att undvika att skrämma upp oss. Men VAD är det ni håller på mer? ?Vet du hur farligt ett snitt är??,

    I den här diskussionen finns så många kvinnor som klankar ner på TS val om att vilja försöka få ett snitt. Era argument om att det kostar så förbannat mycket, att hon valt själv att bli gravida osv osv. Argumenten är fattiga, konsekvensen kan bli så mycket värre.

    Förlossningsdepression är inget att leka med, det kan leda till en död mamma eller i värsta fall ett dött barn. Någon som tänker på det? Eller utgår ni återigen ifrån att alla funkar lika? Hade jag fått mitt snitt hade nog ni skattebetalare sparat några kronor. Kolla upp vad en timmas psykologtid kostar, och multiplicera det med antalet veckor det går på 13 månader. Billigt, eller hur? Lägg på allt annat som jag skrivit tidigare också. Sen kanske jag blivit dålig vid en vaginal fl också, men jag är tveksam.

    Efter detta tänker jag vara tyst i diskussionen. Ni som inte har något snällt att säga till TS tycker jag ska vara tysta. Karma kan nämligen vara rätt oförlåtsande ibland.

    PS: till er som ville ha källor på människans ålder och ifrågasatte mitt kunnande om evolution, jag ler bara lite eftersom ni inte vet vem jag är egentligen. Vart är era källor förresten på det ni ?tycker? och ?påstår?. Puss

    www.alltomvetenskap.se/nyheter/manniskans-evolution

    www.alltomvetenskap.se/nyheter/homo-sapiens-historia-i-bilder


    Tjena CAPS LOCK!

    Du pratar runt dig själv lite. Först går du loss med ditt supermegaKATASTROFsnitt där alla nästan DOG! Och hur fruktansvärt det är att föda vaginalt trots att du knappt gjort det. Och sen fortsätter du med att ranta om hur mycket psykologhjälp du behövde pga snittet. Alltså var det negativt att bli snittad?! Bestäm dig.

    Du vet att KEJSARSNITT, oavsett sort, är en STOR riskfaktor när det gäller förlossnings- och postpartumdepression va? Så ja, det vore ytterst dumt att frivilligt välja det om vi ska se till kostnaderna eftersom det blir dyrare på alla sätt.

    Whoever you are är det nog bäst att hålla det hemligt om du har någon slags image du försöker leva upp till. För detta blev mest trasigt.
Svar på tråden Få planerat snitt som förstföderska??