Era godaste recept på köttfärssås?
Ca 1 kg nötfärs (alt älg), max 12% fett annars blir det för fett och simmigt enligt min smak
1 stor gul lök, finhackad
2-3 burkar tomater av bra kvalitet, typ Mutti, brukar blanda mellan hela körsbärstomater och krossade
2-4 klyftor vitlök beroende på storlek
Salt
Svartpeppar, malen från kvarn grovt
Lite oxfond och ev lite grönsaksfond
Timjan, basilika, lite paprikapulver, Santa Marias spagettikrydda
Ibland en skvätt rödvin
Fräs köttfärs, krydda m salt och peppar. I med löken och låt fräsa runt. Pressa i vitlöken, häll över tomaterna och rör om, tillsätt övriga kryddor, fond samt ev rödvin. Låt puttra i minst en timme, helst mer, så allt gojsar ihop. Godast blir den egentligen 1-2 dagar efter, men supergod att äta även direkt.