Inlägg från: VackertVäder |Visa alla inlägg
  • VackertVäder

    Panik! Kan jag ha fått tinnitus?

    Det kan sitta kvar och det kan gå över. Jag har alltid ett tut i örat. Det blir värre vid stress och förkylningar. Jag brukar lösa det genom att distrahera med en hörlur med lite radio eller musik. När jag ska sova lägger jag mobilen under kudden på svag volym (för att inte störa resten av familjen). Sen sätter jag på ett radioprogram som dränker pipet när jag somnar. Då slipper jag ha en obekväm lur i örat när jag sover.

    Jag hade också panik första dagarna, särskilt när jag skulle sova. Men det går att hitta lösningar så att man lär sig leva med ljudet. Idag har jag tutet, men jag lider inte av det.

  • VackertVäder

    Mitt råd är dock att inte skydda örat från vanliga ljud. Det kan skapa en ljudkänslighet som kan bli svår att bli av med. Men skadliga ljud ska man så klart fortsätta att skydda sig ifrån.

  • VackertVäder
    Ragusa223 skrev 2017-12-10 10:24:13 följande:

    Jag är så tacksam att ni skriver! Sitter och gråter just mu. 30 årig man med två barn. Könner mig så liten. Jag har också ont i vänsteröra kag tror det är en vaxpropp i. Men som sagt detta berodde på en konsert i lördags. Om man kunde vrida tillbaka tiden.


    Eftersom du har ont tycker jag att du ska be om hjälp i vården. Börja med att ringa 1177 och be också om råd på ett apotek.

    Det går att leva bra med tinnitus och det finns hjälp att få, i vissa fall med själva ljudet, i samtliga fall med att lära sig leva med det.
Svar på tråden Panik! Kan jag ha fått tinnitus?