• JillyJ

    Modiga tecknade tjejer ofta rödhåriga?

    Har kollat en del på tecknad film med mina barn på sistone och det slog mig att ?starka? karaktärer ofta är rödhåriga, hur kommer det sig tror ni?

  • Svar på tråden Modiga tecknade tjejer ofta rödhåriga?
  • UniformYankie

    Tja. Kanske. Anastasia är rödhårig, Merida, Ariel, Kim Possible, Anna i Frozen. 
    Tror att det kanske är för att man drar ett samband mellan den naturliga röda hårfärgen och färgen på eld som är het, fierce, lite "farlig". 
    Eller så är det bara för att det helt enkelt sticker ut och syns på ett annat sätt. Vill man framhäva en karaktär och få denne att sticka ut från mängden kan man helt enkelt ge den en ovanlig hårfärg.
    Om vi plockar ut 20 personer i verkliga livet så lär där troligtvis inte vara så många (naturligt) rödhåriga personer i gruppen, så om man till exempel gjorde en film där alla förutom huvudkaraktären var rödhåriga så hade det inte känts så verkligt? 

    Å andra sidan så har vi ett stort gäng mörkhåriga modiga karaktärer, så som Mulan, Pocahontas, Belle, Esmeralda, Wonder Woman, Lilo, osv. Man kanske tycker att blondiner ska vara mesiga prinsessor som ska bli räddade, ingen aning.. 

  • Christina_bokmal

    Är nog som UniformYankie skriver att det både är för att det är en ovanlig hårfärg och för att den förknippas med "eldighet". Temperament och pondus typ.

Svar på tråden Modiga tecknade tjejer ofta rödhåriga?