• Äldre 12 Dec 17:55
    5690 visningar
    28 svar
    28
    5690

    Partner vill veta pinkod till telefon

    Hej,

    Nu sitter jag här efter ett bråk på ca 1,5 timme som startade med att sambon frågade om min pinkod på telefonen. Jag svarade
    "Nej du kan bara be mig öppna den med fingeravtryck om det är något"
    "Det visar ju bara att du döljer något"

    Så var snöbollen igång. Sanningen är att jag inte döljer någon otrohet utan av principsak vill jag inte att hon ska titta i telefonen för att hon t ex en gång innan gått igenom hela min messenger konversation med min mor och där var det kanske inte något av värde men det kunde ju ha varit masa privata saker mellan mig och min mor. Eller annars mellan mig och mina vänner. 

    I min messenger har t ex en kompis anförtrott sig till mig ang en svår sjukdom, detta hade jag blivit sur om vice versa hade givit telefonen till sin respektive.

    Hennes mening är att vi är partners och då ska man veta precis allt vad den andra har igång i. 

    Dock anser jag att jag inte bryr mig alls om hennes dator eller tele för jag litar på henne till 100 %

    Jag anser mig ha rätt att ha någon jävla integritet kvar genom att hon inte ska kunna gå o tid och otid och se när jag skrev till min vän att jag satt på någon på krogen 5 år innan jag blev tsm med sambon. Jag har också sagt att är det något så låser jag upp mer än gärna.

    Med allt det här sagt kan jag inte övertyga henne om att jag har rätt till denna integritet

    Rätt eller fel?


    Anonym
  • Svar på tråden Partner vill veta pinkod till telefon
  • Äldre 12 Dec 18:00
    #1

    Vad som är rätt är väl individuellt i detta!

    Personligen så har jag o min man samma kod så han kommer in i min o jag i hans, men så gjorde vi mest för enkelhetens skull!

    Jag har nog bara lånat hans vid något tillfälle sista åren för att kolla på någon bild eller surfa om min laddat ur. Dock skapar den öppenheten en trygghet, så jag finner inget behov av att kolla vad han skriver till polarna eller porrsurfar : ) !

  • Äldre 12 Dec 18:03
    #2

    Jag är helt för öppenhet i förhållanden. Men jag skulle heller aldrig ta det som något bra tecken om någon jag var tillsammans med krävde min pinkod. Jag har en del känsliga konversationer med mina vänner som inte skulle vara kul om de hamnade i orätta händer. 

    Jag tycker att du är sjysst som kan låta henne kolla om du öppnar. Jag vet inte att jag skulle ha gjort det. 

    Frågade du vad det är hon tror att du döljer?

  • Äldre 12 Dec 18:03
    #3
    +1

    Är som du. Det är en principsak.

  • Äldre 12 Dec 18:03
    #4

    Rätt.

  • Äldre 12 Dec 18:03
    #5

    Okej men det svarar inte riktigt på frågan, är det ok att jag döljer min pinkod för jag anser hennes förtroendet förbrukat i och med att hon tittat igenom saker som kunde varit kränkande innan? Hon har gått igenom min konversation med morsan till 2013. Detta gjorde hon för ett år sedan. Kände mig  kränkt av det, även om hon säger att syftet bara var för "nyfikenhet".

  • Äldre 12 Dec 18:08
    #6

    Tack för flera svar. Ja det är min mening med. Hennes mening är att mitt beteende väcker misstanke. Det kan jag ju förstå men samtidigt anser jag att detta spektakel visar att hon inte litar på mig från start, därav min princip. Påpeka att telefonen kan jag öppna åt henne när hon vill, men av integritetsskäl känner jag mig kränkt av vetskapen av att någon kan gå in utan min vetskap och rota i allt jag skriver till folk. Det gäller även en gång en kollega "lånade" min dator utan att fråga. Kan inte riktigt förklara det mer än att vissa saker vill ja helt enkelt ha för mig själv, och exponeras de för andra blir jag kränkt av det. 

  • äldreo­chklok­are
    Äldre 12 Dec 18:23
    #7

    Här har vi inga koder på mobilerna, men vi tittar inte i varandras ändå. 

    TS jag skulle tro att det här bottnar i något annat, varför känner din parter så här, varför litar hon inte på dig? Det måste ni kunna prata om, inte fastna i diskussionen om mobilen.

  • Äldre 12 Dec 19:34
    #8

    Ja det bottnar i att hon anser sig förutsättningslöst fråga mig om hon kan få min pin, jag säger nej. Det betyder att jag har något att dölja.

  • Äldre 12 Dec 19:39
    #9

    Nej det är hon som gör fel. Varför ska hon ha koden om du ändå låser upp om hon vill kolla något? Jo för att kunna snoka när du går ut med soporna, går och duschar eller sover. Hon har uppenbara tillitsproblem och behöver ta itu med dem inte lägga över någon av det på dig.

  • Äldre 12 Dec 19:56
    #10
    carl28 skrev 2017-12-12 18:03:45 följande:

    Okej men det svarar inte riktigt på frågan, är det ok att jag döljer min pinkod för jag anser hennes förtroendet förbrukat i och med att hon tittat igenom saker som kunde varit kränkande innan? Hon har gått igenom min konversation med morsan till 2013. Detta gjorde hon för ett år sedan. Kände mig  kränkt av det, även om hon säger att syftet bara var för "nyfikenhet".


    Ja det är okej att dölja din pin. Inte bara din integritet hon kränker utan även dina vänners som kanske anförtror sig år dig.
Svar på tråden Partner vill veta pinkod till telefon