• Äldre 17 Dec 12:00
    90650 visningar
    148 svar
    +2
    148
    90650

    FORUM VLCD/PULVERDIET 2018!

    Hallå!

    Har själv försökt hitta ett AKTIVT forum för människor som går på VLCD/Pulverdiet eller liknande, men inte hittat något. Så då tänkte jag, varför inte skapa ett nytt forum för dem som kanske önskar det med! 

    Så om någon som vill hoppa på här och peppa varandra och även skriva ner era funderingar eller frågor som vi kanske kan hjälpa varandra med, skulle det vara otroligt häftigt. Och otroligt motiverande!  

    Min plan (då jag väger en del och har en bit att gå) 

    Fas 1: 12 VECKOR REN KUR (4-5 påsar om dagen) KL 10, 13, 16, 19

    Därefter Fas 2: 4 VECKOR att introducera en måltid på på 250 kcal. T.EX LUNCH ELLER MIDDAG. Resten pulver. 

    Fast 3: 2 påsar under dagen (frukost 10:00 och den sista måltiden vid 19:00)
    +lunch 300 kcal
    + middag 300 kcal

    Och efter ca 5-6 månader närmare min målvikt 60 kg kan jag helt gå över till mat /1200 kcal per dag.

    Och med mat menar jag protein, som ägg, tonfisk, broccoli, lax och grönsaker, soppor. linser och lite frukt att få någon socker i mig. Lite som LCHF ?

    Jag försöker även röra mig så mycket det går då jag har ett kontorsjobb så sitter mkt under dagen. Så minst varannan dag promenad på 30 min. Oavsett väder. Mer träning under tidens gång då det blir lättare förhoppningvis. Känner redan nu hur energin har kickat in. 

    Min resa började den 12 December 2017 

    kvinna: 20 år
    längd 167 cm

    STARTVIKT DÅ: 105 kg

    17/12 101,5

    Så om någon annan där ute går igenom det jag gör nu, får ni jätte gärna berätta vad ni har för tips, funderingar osv!
    /M

    PS: Ignorera mitt användarnamn, skapade konton för ett tag sen under en mörk period men ni kan kalla mig M :) 

  • Svar på tråden FORUM VLCD/PULVERDIET 2018!
  • Äldre 19 Dec 12:49
    #2

    Hej! Vad kul att du bestämt dig för att komma igång du med! Vad ska du köra på? Vilka pulver och grunder! :)

    Hittils har det gott bra för mig tycker jag. Vägde mig i lördag 102. I Söndags då log jag på 101 kg och idag 101.4. Tror det kan ha varit att jag inte drack tillräckligt med vatten och även för att jag för första gången på 6 dagar åt en halv bar (i stället för en Shake) för att sätta fart på tarmen. Då det va svårt att gå på toaletten. KISSA gör man men ska framöver köra på linfrön i skaken på morgonen. Det ska nog hjälpa till! Så inga fler bars på ett tag för mig. Det har funkar att byta ut någon middag mot ett ägg och 50 g tonfisk/broccoli. Men tror sockret i baren gjorde så jag samlade på mig vatten över natten. Kan det stämma? Men som sagt det är dag för dag. Det slutliga resultatet är på en vecka -3.5 kg.

    Nu peppar jag för vecka 2.

    Även promenerat 4 gånger denna vecka ca 30 min. Bara för att röra på mig lite.

  • Äldre 19 Dec 12:53
    #3

    Vill även tipsa om appen jag använder som heter Myfitnesspal på telefonen. Där lägger jag in samtliga mål men även resultat för dag på vågen. För att ha bättre koll senare. Man kan även koda av streckkoden och få fram näringsinnehåll på samtlig produkt.

    Men bra och veta hur mycket kolhydrater, protein, fett du får in. Då jag håller mig under 500kcal och inte mer än 50g kolhydrater :)

  • Äldre 19 Dec 20:07
    #4

    någon mer? :)

  • Äldre 1 Jan 19:41
    #13

    Hallå Allihopa! Blev ohört överraskad över alla nya medlemmar här! Så taggad! 2018 är vårat år! Och vi ska peppa varandra så mycket det går. Det är bara en vinst det, att vi utesluter godis, snabbmat och läsk! Långsiktig så går det. Man hamnade direkt inte på denna vikt över en natt!

    I morgon är jag inne på min tredje vecka! Vägning varje tisdag för mig! :)

    Måste säga att denna vecka var tuff med julafton och nyårsfirandet. Men under julafton hade jag 3 shakes och en skiva gravad lax, två köttbullar, en skiva rostbiff med sallad. Ingen potatis eller läsk/alchol. Men jag gav inte upp! Jag vet att nästa julafton kommer jag vara normalviktigt så enkelresor är det!

    Promenerade varje dag denna vecka! Ca 4km. Tufft när man inte har sån hög energikälla. Men det har gått bra! Tycker det är faktiskt rätt roligt, speciellt när man är stressad och hungrig så funkar det! Brukar ta min sista Shake 19:00 så tar min promenad vid 18:00 tiden. Så när jag är tillbaka och duschat så kan jag slurpa en innan läggdags!

    Men jag har Inte bara levt på pulver denna vecka, utan ibland blir det kokt ägg, tonfisk eller lite kyckling. Men jag tänker om jag ska hålla på med min livstidsförändring så måste bli långsiktig och så länge jag går ner varje vecka är jag nöjd. Men som sagt pga lite annar ätande så blir denna vecka enbart 1,5- jämfört med 3-4 kg i veckan.

    Men nyår nyår över och kan fokusera på nytt! Jag tänker inte trappa ner mig att jag har valt ibland ett kokt ägg för en Shake för så länge jag inte går tillbaka till mitt gamla mönster ätande och ingen motion så är jag på rätt väg!

    Idag vaknade jag upp pigg och glad! Fast jag år lite nyårsmat var vågen på ett minus! Kan ha varit att jag promenerade ca 8 kg den dagen! Brukar ta i akt på helgerna att promenera mer och se nya platser. Som idag blev det Hagaparken! Och vilken kick det är att känns sig lättare och att man orkar gå flera km!

    Så nu visar vågen -7 kg på 3 veckor! Kanske inga makalösa siffror men denna vecka kommer jag köra stenhårt!

  • Äldre 1 Jan 19:51
    #14

    Glöm inte att dricka mycket vatten! Man behöver 2/3 liter utöver shakesen för att kroppen ska ge av sig! Såklart är det inte så roligt att springa hela tiden på toaletten men der bevisar att allting funkar! Dagarna jag drack för lite kunde vågen vissa ett + eller still!

    Sedan ang ketosen: det är underbart att vara i den, men fy fan vad man luktar! Måste ha deo i väskan från och med nu! Lukten sv aceton är inte rolig! Men jag ser det som något positivt och att så får det vara ett tag haha,. Men längtar tills jag går lite mer och allting blir lättare med träning (vill därefter simma och gå på gymmet) så kommer det kanske inte störa en lika mycket.

    Beställde även lite grejer from apoteket idag, vart nyfiken på dem där ketos sticksen (inte för jag behöver direkt ett mer bevis men kanske blir en kul grej tänkte jag) som ni kanske ser också vitaminer och mineraler. Järn speciellt, känner mig lite yr, och fiber tillskott för att få gång magen ibland.

    En fråga om det är någon i Stocholm/Solna som bor i närheten och vill ha någon promenad Buddy så kanske vi kan planera ihop något! Det är kämpigt att behöva gå igenom detta helt själv. Och denna gång gäller det för mig!

    /M

  • Äldre 1 Jan 19:59
    #15
    Klåparen skrev 2018-01-01 15:52:30 följande:

    Tjabba!

    Imorgon startar jag pulverdiet! Tänker hålla på minst 8 veckor, Men har en inställning som är ?dag för dag, måltid för måltid.?

    Längd 165cm

    Startvikt 111kg

    Min trivselvikt som jag vill ner till under året 2018 är 80 kg. Har aldrig varit en smal person och det är inget jag eftersträvar heller.

    Kvällarna är svåra för mig på pulver. Dagarna går hur bra som helst.


    Ta dag för dag, första dagarna kan vara extremt jobbiga med huvudvärk osv. För mig var det dag 5, hade ingen energi alls!

    Ibland om det varit en lång dag och är extremt hungrig tar ett kokt ägg eller en liten bit kyckling (inte mer än 100gram). Och gör och lägger mig. Ibland när sötsuget komemr förbi under helgerna så kan jag unna mig ?ett äpple eller 2/3 st passionsfrukt? vet att det är inte idealt. Men gamla jag hade skitit i detta totalt (get upp?) och beställt mat hem. Varje dag, om du gör ditt bästa du och förändrat något litet är det som räknas :)

    Jag trodde jag aldrig mer skulle se mig själv under 100kg! Två siffrigt! Men fan asså! Från 114, 105, och nu 97!! PEPPA PEPPA!!
  • Äldre 3 Jan 08:15
    #22

    Jag har stannat på vågen! Förstår inte varför. Första två veckorna var inga problem, förstår inte om jag ska äta mer eller dricka mer vatten, har ju mycket att tappa så förstår inte varför kroppen säger emot!!

  • Äldre 8 Jan 08:41
    #39

    Jag har inte slutat! Inne i vecka tre som sagt! Men fick svaret på min platå. - mens

    Samlade på mig vätska och vågen gick upp och ner tills den kom och nu efter några dagar så känns det redan bättre!!

    Men har börjar ta in lite mat i min kost 100g protein som tonfisk, kräftor, ägg eller kyckling. Och denna helg unnade jag mig färska hallon! Så gott

  • Äldre 13 Jan 07:50
    #52
    +1

    Hallå där!

    Läser igenom allas utveckling och är otroligt stolt över disciplinen vi har här!

    Vill uppdatera er även hur det går för mig: dag 32 med allevo -100g protein + promenader 4/5 gånger i vecka runt 4-5km.

    -9kg!!!!

    Så nere på 96kg! Även köpt mig en crosstrainer som jag ska lägga in i min rutin på morgonen speciellt nu under vinten. Men en mäktig känsla när maxvikten är på 110kg och ja kan nu utan problem köra på!

    Men vill även dela med mig att förra veckan v 3. Så fick jag min men. Dagarna innan så stod vågen helt still. Samlade på mig en del vätska. Men jag kämpade på som vanligt! Inga unnandes förutom 1-2 gånger i veckan något färska bär/frysna

    Men tränade på och bara dagens efter mensen var igång så började ja märka all vätska försvann blev mindre svullen och vecka efter gått ner -3 kg!

    Om jag kan, kan ni!! Puss på er!

  • Äldre 24 Feb 13:20

    Hallå där!

    Kul att se att så många har tagit del av denna tråd! Min viktresa började 12/12. Första 7 veckorna "klarade jag av" med endast Allevo VLCD shakes. Då vart det endast promenader till motion. Gick ner 10 kg från mina 105 kg. 

    Därefter började jag med gym, samt personlig tränare som bad mig att sluta direkt med shaksen och äta vanlig mat (om jag skulle orka träna som jag skulle göra nu) vilket jag såg själv inte funkade om jag ville öka motionen. Men jag va extremt strikt med kolhydraterna! Stod still 2 veckor. Ville ge upp där och då! Men jag fortsatte att träna varje dag och göra övningarna. (blev mindre löpning då min rygg knasar sig)

    Plötsligt v 3 med vanlig kost: skulle vi väga mig igen på gymmet samt mäta mig! DÅ HAR JAG TAPPAT 5 KG! 5 CM RUNT LÅR, 4 CM RUNT NAVEL, 4 ST ARMAR!  Blev helt mållös!  90,6 KG!

    Men sen händer något...jag hamnar i en bil olycka påväg till gymmet. 
    påkörd bakifrån av skåpbil (med sommardäck) -.- 

    Dagarna efter olyckan har jag extrema smärtor (röntgen visade ingenting) så nerv skada samt stukning. HETSÄTNING BÖRJADE IGEN DÅ VAR HELT FÖRSTÖRD. Och gått upp 2 kg -.- INTE KUL ATT VA SVULLEN AV MAT.

    Nu dag 74: DAG 5 EFTER OLYCKAN ÄR JAG TILLBAKA!  Tränade på morgonen lätt som cykling och cross (bastade)! MEN NU KOMMER JA KÖRA SHAKSEN 2 VECKOR REN KUR ATT KOMMA TILLBAKA! Då träningen inte är fokus utan endast maten.

    Så jag hoppas nästa gång jag uppdaterar er så hoppas jag är tillbaka på gymmet och känner mig bra! samt gjort ren kur 2 veckor! VILL HAMNA NU UNDER 90 TALET!!  vi får se helt enkelt! JAG SKA INTE GE UPP! DETTA ÅR ÄR MITT ÅR!

    LYCKA TILL TILL ALLIHOPA! 

Svar på tråden FORUM VLCD/PULVERDIET 2018!